Καθηγητές 3ου Γυμνασίου Περιστερίου: «Επιστρέφουμε πίσω τους κλειδαρίθμους και αρνούμαστε να συμπληρώσουμε τα ερωτηματολόγια…»

Επιστρέφουμε πίσω τους κλειδαρίθμους και αρνούμαστε να συμπληρώσουμε τα ερωτηματολόγια γιατί:

  • Για τη διάλυση των σχολειών μας και τα απανωτά χτυπήματα στη δημόσια εκπαίδευση δεν έγινε κανενός είδους διαβούλευση: συγχωνεύσατε-κλείσατε σχολεία, ζητάτε κι άλλες συγχωνεύσεις και περικοπές, αφήνετε τους μαθητές μας να διανύουν χιλιόμετρα ή να ανεβαίνουν σε καρότσες φορτηγών για να πάνε στο σχολείο και ελπίζουμε ότι δε θα μας αφήσετε να παγώσουμε… Χώρια από εμάς, που μας έχετε εξαντλήσει οικονομικά και ηθικά, και πέρα από τις τριτοκοσμικές σκηνές πεινασμένων μαθητών – αλλά αυτό είναι το τίμημα του λαού μας στο βωμό της Τρόικας που διασώζει τη χώρα καταστρέφοντας τους ανθρώπους της.
  • Δε θέλουμε να γίνουμε αριθμοί μιας ηλεκτρονικής λίστας νομιμοποίησης ήδη ειλημμένων αποφάσεων στο πλαίσιο ψευδεπίγραφων δημοκρατικών διαλόγων. Δε θα γίνουμε κομμάτι μιας «στατιστικής» συναίνεσης σε νομοσχέδια που έχουν ήδη σχεδιαστεί (αν δεν έχουν κιόλας ψηφιστεί, αφού το Ν.4024/11 καθορίζει πλαίσιο αξιολόγησης και μάλιστα συνδέει μισθό και βαθμό). Όχι, ευχαριστούμε, ξέρουμε από κοινωνικούς διαλόγους, δε θα πάρουμε.
  • Δεν είμαστε «καθόλου» ανυποψίαστοι: είδαμε τις εφεδρείες και τις συγχωνεύσεις, ακούμε για τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις, τις περικοπές στην παιδεία και αρνούμαστε να σας υποδείξουμε κι άλλους τρόπους εξόντωσής μας. Μας αφορά «λίγο» να γίνουμε «άξιοι»των δικών σας αξιών, καθώς σε αυτές δεν εμπεριέχονται οι υπέρτατες αξίας της Παιδείας, της Υγείας, της Ασφάλειας, της Εργασίας, της Δικαιοσύνης για όλο το λαό. Νιώθουμε ήδη «αρκετά» εξοντωμένοι, καταρρακωμένοι και απ-αξιωμένοι. Θα είμαστε, ωστόσο, «πολύ» ενωμένοι με τους συλλόγους μας αλλά και με τους μαθητές και τους γονείς ενάντια σε κάθε προσπάθεια εξόντωσής μας.

Oι καθηγητές

του 3ου Γυμνασίου Περιστερίου

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*