Παρεμβάσεις Δημοσίου Τομέα: Όλοι στον αγώνα, όλοι στους δρόμους!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Οι λύκοι εφόρμησαν στο κοπάδι ουρλιάζοντας! Η τρικομματική κυβέρνηση, ως Λερναία Ύδρα, με τις υποδείξεις και ευλογίες της ΕΕ και του ΔΝΤ, ετοιμάζεται να σαρώσει ό,τι απέμεινε από τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις και τις δημόσιες υπηρεσίες. Όλα βγαίνουν στο σφυρί!

Ετοιμάζονται μαζικές απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, με όχημα τις κακόφημες αξιολογήσεις και τις συγχωνεύσεις των δημόσιων φορέων. Ο μισθός, η σύνταξη έγιναν φιλοδώρημα, τα φάρμακα λήμμα των λεξικών, η ανεργία πλανιέται σαν φάντασμα πάνω απ’  όλους μας.

Από τις 12 Φλεβάρη ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες κήρυξαν σιγή ασυρμάτου. Οι εκλογές καλλιέργησαν  νέες αυταπάτες, έσπειραν την ανακωχή και οδήγησαν ορισμένους στην «υπεύθυνη αντιπολίτευση». Τώρα το σύστημα καλλιεργεί το φόβο, «τζογάρει» στην παραίτηση, σπιλώνει εργαζόμενους και δημόσιους υπάλληλους,  ενώ υποτίθεται ότι «αντιστέκεται» (στα γόνατα) στις «υπερβολικές αξιώσεις» της Τρόικας. Από δίπλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ θέλουν να μας πείσουν  ότι κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ είναι παντοδύναμη. Ωστόσο, ο κόσμος ασφυκτιά! Η απελπισία σμίγει με την οργή, όπως έσμιξαν οι πλατείες με τους δρόμους. Κάτω από την άσφαλτο «σιγοβράζουν ηφαίστεια».

Η καμπάνα χτύπησε για όλους. Στην επέλαση της κόλασης κανείς δε θα μείνει αλώβητος. Αλλά, όλοι μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε. Μπορούμε να υπερασπίσουμε την εργασία, τη δημοκρατία και τα δημόσια αγαθά.

Τι να κάνουμε;

Να φέρουμε τα πάνω κάτω. Να οργανώσουμε παντού αντίσταση και ανυπακοή. Ούτε λεπτό χαμένο, ούτε σπιθαμή πίσω.

  • Με την ανακοίνωση των νέων βάρβαρων μέτρων πλημμυρίζουμε το Σύνταγμα. Να αισθανθεί η Βουλή και η κυβέρνηση την οργή των δρόμων.
  • Κηρύσσουμε, με αποφάσεις Σωματείων και Ομοσπονδιών, Πανεργατική Πανυπαλληλική Γενική Απεργία και βδομάδα Αγωνιστικής Δράσης (καταλήψεις, αποκλεισμοί κ.λπ.) ώστε να νεκρώσει όλο το Δημόσιο.
  • Προχωράμε σε επαναλαμβανόμενες εικοσιτετράωρες απεργίες στο πλαίσιο ενός σχεδιασμένου και παρατεταμένου αγώνα.
  • Χρησιμοποιούμε τα γραφεία των Σωματείων και των χώρων δουλειάς ως Αγωνιστικά Κέντρα (μικροφωνικές, πανό, συσκέψεις).
  • Οργανώνουμε «οριζόντιες» συνεννοήσεις-συντονισμούς Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα, ενημερώνουμε και κινητοποιούμε τον κόσμο της εργασίας.

Το δίλημμα έχει τεθεί : ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*