ΕΛΜΕ Ά. Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής: Αποφάσεις της 7ης Γενικής Συνέλευσης

AΠΟΦΑΣΕΙΣ 7ης ΓΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ (Διευρυμένο ΔΣ 40 ατόμων)

«όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος»

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ, ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ 

 • Προστασία της οργανικότητας και της εργασίας. Κάθε εκπαιδευτικός να έχει την οργανική θέση και τη δουλειά του. Η μετάθεση να συνεπάγεται και οργανική θέση για το μετατιθέμενο. Η σύσκεψη του Δ.Σ της ΟΛΜΕ με τους αιρετούς προκειμένου να καταγραφούν τα κενά εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα και να δοθούν κατευθύνσεις για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, επιβάλλεται να γίνει 1-5 Σεπτεμβρίου, πριν κλείσει ο κύκλος των τοποθετήσεων. Σε αυτές πρέπει να διασφαλιστεί ότι τα σχολικά τμήματα θα έχουν ως ανώτατο όριο τους 25 μαθητές( 20 κατεύθυνση & 10 εργαστήριο). Μπορεί να διεκδικηθούν και οι 20 ως ανώτατο όριο εξαιτίας προβληματικής σχολικής στέγης, σταθερών ειδικών κοινωνικών συνθηκών(υψηλό ποσοστό Ρομά, μεταναστών και παλλινοστούντων) και κοινωνικών συνθηκών έκτακτης ανάγκης(υψηλό ποσοστό ανεργίας και σχολικής εγκατάλειψης, έντονη φτωχοποίηση, ραγδαία αύξηση βίας κι εγκληματικότητας). Επίσης, πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει καμιά αύξηση του διδακτικού ωραρίου μας, αλλά και διασφάλιση των μειωμένων διδ. ωραρίων για σοβαρούς λόγους υγείας.
 • Να μη γίνει καμιά απόλυση, έστω και μια πρέπει να σημαίνει απεργία μαζική. Όχι στην αξιολόγηση-τρομοκρατία που κατηγοριοποιεί τα σχολεία, υποδουλώνει και απολύει. Να προσληφθούν νέοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί με πρώτους τους διοριστέους του ΑΣΕΠ, που παράνομα μένουν ακόμη εκτός διορισμών. Κατάργηση  των νόμων της αξιολόγησης (ν. 2986/11, καθηκοντολόγιο). Για όλα αυτά επιβάλλεται να γίνουν ΓΣ ως τις 10/9/ κι όχι ως τις 20/9/ που προτείνεται. Αν έχουμε αρνητικές εξελίξεις, τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν. Να ξεκαθαρίσει το Υπουργείο Παιδείας ότι δεν θα παρθούν αποφάσεις για την αξιολόγηση στην εκπαίδευση ως τις 14 Αυγούστου, αλλά θα γίνουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις το Σεπτέμβριο. Όχι στην αυτοαξιολόγηση-κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και  εκπαιδευτικών, που εισάγει την αξιολόγηση. Κανένας συνάδελφος μέντορας-αξιολογητής και διαγραφή από τα σωματεία όσων γίνουν. Κανείς αξιολογητής στην τάξη.
 • Όχι στο διευθυντή δερβέναγα, αξιολογητή και manager και στην πλήρη  κατάργηση των δικαιωμάτων των συλλόγων διδασκόντων. Καλούμε όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης να πάρουν σαφή θέση ότι δεν θα γίνουν ο δούρειος ίππος της εξαθλίωσης και των απολύσεων των εκπαιδευτικών. Επιπλέον, να σταματήσει η τρομοκρατία των ελεγκτών ΔΔ. Το ΔΣ, η Διαρκής Επιτροπή Αγώνα, όλοι οι συνάδελφοι, με συνεχείς παρεμβάσεις στα σχολεία, τα σεμινάρια, τις επιμορφώσεις και τα γραφεία οφείλουμε να θυμίζουμε στα στελέχη της εκπαίδευσης ότι πρέπει να διαλέξουν με ποιον είναι: με το δημόσιο σχολείο και τον εκπαιδευτικό ή με την τρόικα και την πολιτική διάλυσης της δημόσιας Παιδείας; Αποφασίζεται ανοικτή στάση εργασίας και κινητοποίηση όπου χρειάζεται (επικαιροποίηση απόφασης 6ης ΓΣ).
 • Όχι στον οικονομικό στραγγαλισμό της Παιδείας. Στο Δήμο Φυλής μόνο 78000 ευρώ δόθηκαν τους 6 μήνες του 2012 για 45 σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας.  Όχι άλλες οικονομικές περικοπές στο νεόφτωχο, αξιολογούμενο κι ιδιωτικοποιούμενο σχολείο της αγοράς. Όχι σε νέες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων ιδιαίτερα στην τεχνική εκπαίδευση, αν ψηφιστεί σχετικό νομοσχέδιο (επικαιροποίηση απόφασης 6ης ΓΣ).
 • Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να οργανώσουν ουσιαστικές και δυναμικές κινητοποιήσεις για το έγκλημα σε βάρος της υγείας που γίνεται στον ΕΟΠΥΥ. Να καταργηθεί το όριο των 200 επισκέψεων και η συμμετοχή στα φάρμακα και στις διαγνωστικές εξετάσεις. Επιπλέον, καταθέτουμε την εξής σκέψη για επεξεργασία: Να χρηματοδοτηθεί ο ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία από τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Οι τράπεζες έχουν πάρει 50 δις για να «σωθούν», πόσα χρειάζεται ο ΕΟΠΥΥ για μην πεθαίνουν οι ασφαλισμένοι του; Ένα μικρό μέρος των 50 δις της ανακεφαλαιοποίησης. Μπορεί ακόμη να δοθούν και κοινές μετοχές των υπό ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών για την περαιτέρω στήριξη των δημόσιων φορέων υγείας. Πάγια θέση μας πρέπει να είναι η κάλυψη των εξόδων των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό και η προστασία των επικουρικών ταμείων που λεηλατούνται και διαλύονται.
 • Οφείλουμε να πάρουμε θέση για τα νέα πειθαρχικά συμβούλια του Δημοσίου. Θυμίζουμε ότι θα είναι 3μελή τόσο τα α/βάθμια όσο και τα β/βάθμια με 2 δικαστικούς και 1 Διευθυντή εκπαίδευσης. Πώς θα μας κρίνουν ειδικά οι 2 δικαστικοί, αλλά και ο Διευθυντής; Αδέκαστα; Δίκαια; Ανεξέλεγκτα; Αυθαίρετα; Άσχετα; Δεν πρέπει να διεκδικήσουμε τώρα την αυτονόητη συμμετοχή των αιρετών μας στα συμβούλια αυτά; Μπορεί, ίσως, να έγινε ορθά ο διαχωρισμός των υπηρεσιακών και των πειθαρχικών συμβουλίων, αλλά πρέπει να μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η λειτουργία των πειθαρχικών σε μια περίοδο που ήδη ο αυταρχισμός κι η αυθαιρεσία της διοίκησης έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Θυμίζουμε τις καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος συναδέλφων και ολόκληρων συλλόγων διδασκόντων και την τρομοκράτηση με την παρουσία των ελεγκτών ΔΔ σε διάφορα σχολεία.
 • Να καταργηθούν τώρα το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο και το βαθμολόγιο-σφαγείο με κατάργηση-ανατροπή του 4024/11. Να υπάρχει απρόσκοπτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη για όλους τους συναδέλφους. Να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος 3848/2010.  Έξω από τα σχολεία χορηγοί και ιδιώτες. Κατάργηση των ΣΔΙΤ και κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης (επικαιροποίηση προηγούμενων αποφάσεων των ΓΣ).
 • Στηρίζουμε στην πράξη τον ηρωικό αγώνα όλων των εργαζόμενων που βρίσκονται σε μακροχρόνιες απεργίες όπως συμβαίνει στη Χαλυβουργία, στον Άλτερ, στην Ελευθεροτυπία, στον Σκαραμαγκά κι όπου αλλού.
 • Αρνούμαστε την ιδιότυπη κι «αντιφατική» σαλαμοποίηση-διόγκωση του Υπουργείου Παιδείας. Ξεπουλιούνται στους ιδιώτες(;) η έρευνα κι η δια βίου μάθηση και με την τεχνική εκπαίδευση να καρκινοβατεί καθώς οδεύει στην αγκαλιά του ΟΑΕΔ. Από την άλλη ο Πολιτισμός κι ο Αθλητισμός κάνουν τον κο Αρβανιτόπουλο υπερυπουργό.
 • Είναι ανάγκη να προχωρήσει ο κλάδος σε έκτακτο συνέδριο για εκλογή νέου ΔΣ. Θα αποτυπωθούν οι νέοι συσχετισμοί που έχουν διαμορφωθεί μεταξύ των παρατάξεων, μετά τις εκλογές στις ΕΛΜΕ το χειμώνα του 2011-2012. Αυτή η αλλαγή θα δώσει νέα αγωνιστική ώθηση στον κλάδο, αλλά και στις άλλες ομοσπονδίες του Δημοσίου ώστε να έχουμε αποτελεσματικότητα στις διεκδικήσεις μας και στην προστασία των αυτονόητων δικαιωμάτων μας σε αυτήν την τόσο κρίσιμη περίοδο για όλους τους εργαζόμενους. (επικαιροποίηση απόφασης 6ης ΓΣ).
 • Οι ΕΛΜΕ και οι Σύλλογοι ΠΕ, σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και άλλους φορείς, να καταστούν πυρήνες κοινωνικής αλληλεγγύης και αντιφασιστικής δράσης τώρα που η φτώχεια, ο φασισμός κι ο ρατσισμός εξαπλώνονται ραγδαία ιδιαίτερα στις φτωχογειτονίες και σφιχταγκαλιάζονται με την αμάθεια, την τυφλή βία και την εγκληματικότητα.
 • Αγωνιζόμαστε για Δημόσια Δωρεάν και Δημοκρατική Παιδεία. Παιδεία 12χρονη ενιαία και υποχρεωτική. Παιδεία υψηλού επιπέδου με βάση τις μορφωτικές ανάγκες όλων των νέων που κατοικούν στη χώρα. Κανένας νέος χωρίς απολυτήριο Λυκείου.

Δημοκρατία, Ισότητα, Παιδαγωγική ελευθερία και Οικονομικοί πόροι για τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία 

      ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής

         elme-alzefy.blogspot.com//elmealzefy@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *