ΟΛΜΕ: Όχι στο ρατσισμό και τη στοχοποίηση εκπαιδευτικών. Ψήφισμα για τις απειλές της Χ. Αυγής στο Κικλίς

Η  ανακοίνωση της “Χρυσής Αυγής” Κιλκίς ενάντια σε μια εκπαιδευτικό και στο σχολείο που οργάνωσε αντιρατσιστική επίσκεψη στο σχολείο μεταναστών “Οδυσσέας” στη Θεσ/νίκη με αφορμή την 21η Μάρτη, Παγκόσμια ημέρα ενάντια στο ρατσισμό, είναι μια πράξη εκφοβισμού σε όσους αντιστέκονται στη ρατσιστική προπαγάνδα της οργάνωσης.

Η στοχοποίηση του σχολείου και της καθηγήτριας έμμεσα προειδοποιεί όλους τους εκπαιδευτικούς για το πώς θα ήθελε αυτή η φασιστική οργάνωση να εκπαιδεύουν οι εκπαιδευτικοί τους μαθητές στα σχολεία. Να καλλιεργούν το ρατσισμό ενάντια στους αλλοδαπούς συμμαθητές τους.Οι θαυμαστές του ναζισμού, των στρατοπέδων συγκέντρωσης και του ολοκληρωτικού πολέμου δε θα έπρεπε να έχουν το θράσος μια ημέρα πριν την επέτειο της ναζιστικής εισβολής στην Ελλάδα να κάνουν τέτοιες ανακοινώσεις.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό να κατηγορείται μια εκπαιδευτικός με τη γνωστή φασιστική τακτική “όσο πιο χονδροειδή ψέματα λέω, τόσο πιο πιστευτά γίνονται” ότι κάνει κομματική προπαγάνδα στην τάξη, υπονοώντας βέβαια τις αντιφασιστικές θέσεις που αυτονόητα εμπεριέχει η εκπαιδευτική διαδικασία.

Η αποκάλυψη και η απομόνωση των φασιστικών ιδεών είναι καθήκον κάθε εκπαιδευτικού, κάθε δημοκράτη πολίτη που παλεύει για μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης.

Αθήνα, 3/5/12

 Από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2, ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255, FAX: 210 32 27 382

www.olme.gr, email: olme@otenet.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*