Σύλλογοι Πρωτ. Εκπ/σης και ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: στάσης εργασίας και συγκέντρωση για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Ανακοίνωση Συλλόγων Εκαιδευτικών Π.Ε.  και οι  Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Πέμπτη 23 Φλεβάρη  συγκέντρωση διαμαρτυρίας

12,30 μμ στο Aγ. Βενιζέλου – δίωρη στάση εργασίας

καλούν EΔΟΘ,  ΕΛΜΕ-Θ,  Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε.,  ΕΝΙΘ, σωματεία υγείας, κ.α.

 OXI   στην πλήρη διάλυση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

ΟΧΙ στην πλήρη κατάρρευση της λαϊκής υγείας

 Αποκλειστικά Δημόσια υγεία, περίθαλψη, πρόνοια, απολύτως δωρεάν και υψηλού επιπέδου

Η δημόσια περίθαλψη καταρρέει καθώς πολλές λειτουργίες της ιδιωτικοποιούνται και άλλες λειτουργούν με κριτήριο το κέρδος. Εδραιώνεται  η σχεδόν οριστική αποχώρηση του κράτους από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας υπέρ της ολοκληρωτικής επέλασης του μεγάλου επιχειρηματικού κεφαλαίου .

Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι βλέπουν το δικαίωμα τους για δημόσια και δωρεάν περίθαλψη να καταργείται εντελώς.
Ο ΟΠΑΔ, το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ, και ο ΟΓΑ ενσωματώθηκαν σε ένα φορέα  τον «ΕΟΠΥΥ».

 Για τον ΕΟΠΥΥ, προβλέπεται κρατική επιδότηση ύψους 0,6% του ΑΕΠ για να καλύψει 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους, όταν μόνο για το ΙΚΑ, , η επιδότηση ήταν 1,4% του ΑΕΠ. Ουσιαστικά πρόκειται για μείωση στο μισό της προηγούμενης επιδότησης για να «καλυφθεί» διπλάσιος αριθμός ασφαλισμένων.

  Ο αριθμός των συμβεβλημένων γιατρών, πανελλαδικά είναι μόνο 4.953 μέχρι στιγμής, δηλαδή 1 ανά 2.000 ασφαλισμένους! Η κυβέρνηση με εκβιαστικό τρόπο επιχείρησε να εντάξει τους γιατρούς στις μεταβατικές διατάξεις με εξευτελιστικές αμοιβές χωρίς καμιά σύμβαση Η αποζημίωση του κάθε γιατρού θα είναι 6,5 ευρώ καθαρά ανά επίσκεψη! Ποσό που απαξιώνει την ιατρική πράξη και καθιστά για εμάς επικίνδυνη την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ή να αναγκαστούμε να πληρώνουμε!!

Ο κάθε συμβεβλημένος γιατρός έχει μέγιστο αριθμό επισκέψεων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, μέχρι 200 το μήνα και 50 την εβδομάδα . Με τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ προωθούνται μέτρα με τα οποία:

α) Περιορίζονται   στο ελάχιστο οι δωρεάν δημόσιες παροχές, με την ενοποίηση των παροχών υγείας – πρόνοιας προς τα κάτω σε όλους τους ασφαλισμένους.

β) Αυξάνονται οι περικοπές στις παροχές σε είδος και σε χρήμα προς τους ασφαλισμένους.

γ) Καθιερώνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων στις δαπάνες  που δεν υπήρχε πριν και αυξάνεται η συμμετοχή εκεί που υπήρχε.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στη δημόσια παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των λαϊκών στρωμάτων είναι επικίνδυνη και εγκληματική, με ευθύνη των κυβερνήσεων του μνημονίου, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό παίρνουν πλέον τραγικές διαστάσεις λόγω της απαγόρευσης προσλήψεων. Τμήματα κλείνουν, κλίνες ΜΕΘ απενεργοποιούνται, εξοπλισμός ακριβοπληρωμένος στο παρελθόν από τον ελληνικό λαό σαπίζει αναξιοποίητος. Οι λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων για το 2012 είναι πετσοκομμένες κατά 40-45% συγκριτικά με το –ήδη πολύ προβληματικό- 2011. Σημειώνονται μεγάλες ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα. Σε πολλά μεγάλα νοσοκομεία λείπουν σύριγγες, γάζες, συσκευές ορού, φλεβοκαθετήρες κ.α. και έπεται συνέχεια! Την ίδια στιγμή ενισχύονται οι ιδιωτικοί φορείς και τα διαγνωστικά κέντρα.

Ενώ συνεχίζουμε να καταβάλουμε όλο και πιο αυξημένες εισφορές ,  οι μισθοί μας κατακρεουργούνται και οι φόροι και τα χαράτσια πέφτουν βροχή, εμείς καλούμαστε να πληρώνουμε  πανάκριβα πια και την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη!! Τώρα μας εξοντώνουν και βιολογικά! Σε όσες χώρες έχουν εφαρμοστεί παρόμοιες «θεραπείες σοκ» από τους «γιατρούς» του ΔΝΤ , έχει μειωθεί το προσδόκιμο ζωής κατά 6-7 χρόνια!  Ο θλιβερός υπουργός «υγείας» κ. Λοβέρδος  δήλωσε πρόσφατα μεταξύ αστείου και σοβαρού πως «δυστυχώς οι Έλληνες ζουν πολύ»!!

Γίνεται πια ξεκάθαρο ότι η ανατροπή της συγκυβέρνησης και της αντιλαϊκής πολιτικής του μαύρου μετώπου Κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ είναι μονόδρομος για την επιβίωση μας. 

Με συντονισμένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις να διεκδικήσουμε:

-Αποκλειστικά Δημόσια υγεία, περίθαλψη, πρόνοια, απολύτως δωρεάν και υψηλού επιπέδου

-Πλήρη χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων Υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων, για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
-Να καταργηθούν για όλους οι εισφορές, οι πληρωμές και οι συμμετοχές για υπηρεσίες  Υγείας – Πρόνοιας, για φάρμακα.
-Δημόσια Κέντρα Υγείας πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε κάθε πόλη και Δήμο.

-Μαζικές προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο δημόσιο σύστημα – Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Πολυιατρεία. κ.λ.π.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*