Αγ. Παρέμβαση-“Γληνός” Πειραιά: Αγώνας μέχρι τη νίκη (ενημερωτικό #9)

                                 «Το δίκιο μας να βγάλουμε στους δρόμους…

                     Μ’ αγώνα η λευτεριά μας είναι αναγκαία»

                                                                                                          Ν.     Άσιμος

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη νίκη. Αυτό το μήνυμα έρχεται μέσα από τις μαζικές και πολύωρες διαδηλώσεις ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση και την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που έγιναν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Δυόμισι χρόνια αφότου άρχισε η λαίλαπα των Μνημονίων ο λαός δε συναινεί στη λεηλασία των δικαιωμάτων του και συνεχίζει να αγωνίζεται.

Το κεντρικό πολιτικό σκηνικό τρίζει και οι ρωγμές είναι φανερές. Ένα πολιτικό σύστημα κουρελιασμένο από την οργή του κόσμου, προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία με νύχια και με δόντια, για να υπηρετήσει τις πολιτικές αυτές που καταδικάζουν τον κόσμο της εργασίας σε φτώχεια και εξαθλίωση. Ηττημένη είναι η κυβέρνηση Παπαδήμου-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με τα κόμματα της να φυλλοροούν. Η εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση κτυπήματος της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, από πολύ νωρίς, πριν ακόμα συγκεντρωθεί ο κόσμος, και οι επί ώρες άγριες επιθέσεις στους διαδηλωτές, αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στον «εχθρό λαό». Σε έναν πρωτοφανή χημικό πόλεμο αναγκάστηκε να προσφύγει η κυβέρνηση των τραπεζιτών , η χούντα των αγορών, για να απαντήσει στους διαδηλωτές σε όλη την Ελλάδα. Η ιδεολογική τρομοκρατία, η ψευδολογία, ο πιο χυδαίος εκβιασμός και η φασιστικού τύπου κρατική – αστυνομική καταστολή, γίνονται τα βασικά εργαλεία για να περάσουν τα «σωτήρια»  μέτρα.

Είναι φανερό ότι το μαύρο μέτωπο ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ.-ΔΗ.ΣΥ. (ΛΑ.Ο.Σ) σε πλήρη αρμονία με ΕΕ-ΔΝΤ και κεφάλαιο με το νέο Μνημόνιο και την υπογραφή της δανειακής σύμβασης οδηγούν στην υποδούλωσή του λαού και του τόπου με μέτρα πρωτοφανούς αγριότητας που η τυχόν εφαρμογή τους θα οδηγήσει με ραγδαίο τρόπο στη χρεοκοπία των εργαζόμενων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων καθώς και στην υποθήκευση κάθε σπιθαμής δημόσιου πλούτου στους δανειστές (τράπεζες, μεγάλα ξένα και εγχώρια ιδιωτικά κεφάλαια, κράτη, ΕΚΤ κ.λπ.). Και βέβαια δεν καταργούνται μόνο τα κοινωνικά δικαιώματα, δεν λεηλατείται μόνο ο δημόσιος πλούτος, αλλά η λαϊκή κυριαρχία και αυτή η ανάπηρη αστική δημοκρατία μετατρέπονται σε εικονικές καταστάσεις, ενάντια στο λαό.

 ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ

Συνεχίζουν απτόητοι την κοινωνική καταστροφή που ξεκίνησαν με το πρώτο Μνημόνιο , τις επικαιροποιήσεις του και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Δηλώνουν ότι «δεν θέλουν να δουν άδεια ράφια, χωρίς φάρμακα, χωρίς πετρέλαιο, χωρίς γάλα» αλλά γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα ράφια για το 30% του ελληνικού πληθυσμού ήδη δεν έχουν τίποτα και βρίσκονται χωρίς ουσιαστική πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εδώ και καιρό.

Ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα, γυρίζοντας τον κόσμο της εργασίας στον 19ο αιώνα , στην προ Σικάγο εποχή , διαλύουν τη δημόσια υγεία και παιδεία , καταργούν και το ελάχιστο δίκτυ κοινωνικής προστασίας (κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας) , προσπαθούν να ενταφιάσουν οριστικά ό,τι απέμεινε από το ασφαλιστικό σύστημα. Προκλητικά αδιάφοροι για την ανεργία , τη φτώχεια, την καταστροφή , τον πόνο και τη δυστυχία που προκαλούν, εξακολουθούν να μιλούν για την αναγκαιότητα του ευρωπαϊκού δρόμου , του ευρώ , και της «προσαρμογής» στις απαιτήσεις των αγορών. Οι μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πέσουν 22%. Στην πραγματικότητα η μείωση θα είναι απείρως μεγαλύτερη. Ο βασικός καθαρός μισθός θα φτάσει τα 480 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα και τα 530 ευρώ για το δημόσιο υπάλληλο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες ελαστικά εργαζόμενοι (όπως οι αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου στην εκπαίδευση) θα βρεθούν να παίρνουν 150 και 200 ευρώ. Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε μαζικό κλείσιμο και άρα σε εκτόξευση της ανεργίας.

Οι συντάξεις θα καταρρεύσουν! Εκτός από τις δραματικές μειώσεις σε βασικές και επικουρικές, θα υπάρξει πολύ άμεσα νέα επίθεση τραγικής μείωσής τους μια και η ανεργία καθώς και η μείωση των βασικών μισθών θα στερήσει τεράστια έσοδα από τα ασφαλιστικά ταμεία.

150.000 απολύσεις στο δημόσιο, 15.000 άμεσα. Τα σχολεία, τα νοσοκομεία, η περίθαλψη, θα βρεθούν στο ιστορικά χαμηλότερο σημείο τους. Ο τόπος θα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο! Χωρίς καμία χρηματοδότηση, χωρίς βιβλία, χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές, χωρίς υλικά και φάρμακα, με παιδιά πεινασμένα.

          ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ – ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ

Το δάνειο θα έχει υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο (από το ελληνικό που ήταν μέχρι τώρα)     έτσι ώστε οι δανειστές (τράπεζες, επιχειρήσεις, ΕΚΤ, άλλα κράτη) να έχουν εξασφαλίσει υπέρ τους τις δικαστικές αποφάσεις σε περίπτωση που θελήσουμε να κάνουμε μονομερή στάση πληρωμών.

    Υποθηκεύεται όλος ο πλούτος αυτού του τόπου, ό,τι παράγαμε οι εργαζόμενοι δεκαετίες τώρα αλλά και ό,τι η φύση παρέχει (κτίρια, γη, αέρας, ήλιος, νερό, πλουτοπαραγωγικές πηγές,  υπόγειος πλούτος, τα πάντα) παρέχονται στους δανειστές ως εγγυήσεις.

Τα 130 δις του νέου δανείου που υποτίθεται ότι προσφέρουν με αυτή τη συμφωνία, τα κρατούν να τα διαχειριστούν αυτοί(!!!) σε ειδικό λογαριασμό ώστε να έχουν σιγουρέψει ότι θα αποπληρώνονται τα χρέη, οι τόκοι και τα τοκοχρεολύσια. Δηλαδή μας δανείζουν για να τους επιστρέφουμε τα χρωστούμενα. Ούτε ένα ευρώ από το δάνειο (τα παλιά και το νέο) δεν πάει για τα μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση κ.λπ.

  Η χώρα στην κυριολεξία μπαίνει κάτω από καθεστώς νεοαποικιακής κατοχής, η δημόσια περιουσία και ο ορυκτός πλούτος της θα εκποιηθούν αντί πινακίου φακής για λογαριασμό των διεθνών πιστωτών και του γερμανικού κεφαλαίου. Η νέα δανειακή σύμβαση φέρνει ένα καθεστώς ανάλογο μ’ αυτό του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου του 1898 που κράτησε τη χώρα για δεκαετίες κάτω από την επικυριαρχία των δανειστών , μέχρι το 1978.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Συναδέλφισες – συνάδελφοι.

Η χρεοκοπία της κοινωνίας έχει ήδη συντελεστεί. Μισθοί 300-400 ευρώ, ένα εκατομμύριο άνεργοι , κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων, δομών πρόνοιας, λουκέτα στις επιχειρήσεις, πείνα και φτώχεια είναι ήδη εδώ! Το νέο δάνειο και τα δυσβάσταχτα μέτρα φτωχοποίησης που φέρνει στηρίζουν για λίγο ακόμα αποκλειστικά τις τράπεζες και μας οδηγούν γρηγορότερα προς την επίσημη ανακοίνωση της χρεοκοπίας. ΝΕΑ ΒΑΡΗ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ Ν’ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ. Δε μας μένει άλλος δρόμος από τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των εκφραστών της που κλέβει τη ζωή και τα όνειρα μας, που μαυρίζει το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Αυτοί που βάζουν απέναντί τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά, αυτοί που σπέρνουν τη φτώχεια, θα θερίσουν την κοινωνική εξέγερση. Τους τιποτένιους υπηρέτες του κεφαλαίου θα τους ξεβράσει η ιστορία και το δίκιο του αγώνα θα γράψει τις νέες σελίδες της.

Απέναντι στην κυβέρνηση του δοτού τραπεζίτη, του εγκάθετου τραπεζών, ΕΕ και βιομηχάνων υπάρχει μόνο ο δρόμος του αγώνα. Ο δρόμος των διαδηλώσεων, των καταλήψεων και των απεργιών σε μια πάλη που θα ενώσει τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους και την κοινωνία ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Άμεση κλιμάκωση των αγώνων ΤΩΡΑ.

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ.

  • Δεν το αναγνωρίζουμε το χρέος, απαιτούμε τη διαγραφή του.
  • Να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων και οι κυβερνήσεις που την εφαρμόζουν.
  • Όχι στη νέα δανειακή σύμβαση και το Ενισχυμένο Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ – Όχι στα νέα μνημόνια. Να καταργηθεί το βάρβαρο και δουλοπρεπές μνημόνιο κυβέρνησηΤΟ ΥΟς – ΕΕ – Δ.Ν.Τ., το μεσοπρόθεσμο και όλα τα μέτρα που απορρέουν από αυτά.
  • Όχι στο σχολείο της αγοράς και της αμάθειας του δήθεν νέου και του τεχνολογικού       
  • λυκείου.
  • Να καταργηθεί ο νόμος 4024/11 (βαθμολόγιο-μισθολόγιο). Όχι σε μισθούς πείνας, την αξιολόγηση και τις απολύσεις. Ολοκληρωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αξιοπρεπείς συντάξεις
  • Όλοι στους δρόμους, στις συγκεντρώσεις, στις καταλήψεις και στις απεργίες!

 

STOP ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 – 2 – 2012, ώρα 13.00 μμ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

(Αριστοτέλους 17)

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για  αποκλεισμό του Υπουργείου προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για την διάλυση της υγειονομικής μας περίθαλψης.

Για τη διευκόλυνσης της συμμετοχής 2ωρη στάση εργασίας (12-2 μ.μ. & 2-4 μ.μ.) με απόφαση της ΟΛΜΕ

  • Απαιτούμε πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλουςτους εργαζόμενους, με όποια        σχέση κι αν εργάζονται .
  • Άμεση χρηματοδότηση από το κράτος των Ταμείων μας που τα λήστεψαν όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις

                                           

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

       ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ «ΕΝΤΟΣ ΥΛΗΣ»

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 – 2 – 2012 ώρα 13.00μμ

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  και αποκλεισμός της Περιφερειακής Διεύθυνσης  για τις νέες σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων.

Για τη διευκόλυνσης της συμμετοχής των συναδέλφων 2ωρη στάση εργασίας

 (12-2 μ.μ. και 2-4 μ.μ.)με απόφαση της ΟΛΜΕ.

1.ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ  Ή ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

2. ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ.

3. Όχι σε συμπτύξεις τμημάτων ή αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα.

4. 20 μαθητές στο τμήμα γενικής παιδείας, 15 στις κατευθύνσεις.

5.. Να μη χαθεί καμιά οργανική θέση. Δεν υπάρχει περίσσευμα, αλλά έλλειμμα εκπαιδευτικών.

6. Άμεσος διορισμός εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις στα σχολεία με μόνιμους εκπαιδευτικούς.

7. Συντονισμός Δράσης και Αντίστασης με Συλλόγους Δασκάλων, Γονέων και τους φορείς της εκπαίδευσης και της κοινωνίας

 

 

 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 – 2 – 2012 ώρα 18.00μμ

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ  ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ – ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ! ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

                        Από σχολεία Περάματος, Κερατσινίου, Δραπετσώνας.

       Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ –  «Δ. ΓΛΗΝΟΣ»

                Ενημερωτικό, αρ. φ. 9,  Πειραιάς, Τρίτη  14 – 2 – 2012


 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*