Αγωνιστική Παρέμβαση Περιστερίου: Θέσεις για το προεδρείο της ΕΛΜΕ και το πρόγραμμα δράσης

ΤΡΙΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, 11πμ

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

  • ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
  •  ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ  ΤΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ -Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ. – ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ
  • ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Το 2012 να είναι χρονιά αντίστασης και ανατροπής

 Την Τετάρτη 18/1/2012 συγκαλείται το νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα [εκλογή προεδείου] και να χαράξει την πορεία του σωματείου μας σε μια περίοδο που μαίνεται η επίθεση της κυβέρνησης του δοτού πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, σύμφωνα με τα σχέδια  κεφαλαίου – Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. ,για να ισοπεδώσει και τα τελευταία ερείπια του λεγόμενου κράτους –πρόνοιας, για  να εξαφανίσει τα απομεινάρια δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων. Ως Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ είχαμε δηλώσει ότι είμαστε έτοιμοι για τη συγκρότηση του προεδρείου και την ψήφιση προγράμματος δράσης ακόμα και πριν τις γιορτές, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την κρισιμότητα της κατάστασης και την αναγκαιότητα άμεσης δράσης.

Η ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει το Μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ολιγαρχίας απαιτεί ανασύνταξη του σωματείου και ανάπτυξη των συλλογικών-ενωτικών αγώνων μας στην κατεύθυνση της ανατροπής της ληστρικής πολιτικής, η οποία ισοπεδώνει θεμελιώδη δικαιώματά μας, όπως επιβεβαιώνουν οι στυγνά αντιλαϊκοί νόμοι που επιβάλλουν τους μισθούς της πείνας, το εξοντωτικό μέτρο της εφεδρείας και των απολύσεων, της αδιοριστίας, της κατάργησης της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης, της επικείμενης αύξησης ωραρίου, του αυταρχισμού μέσω της επιβολής διευθυντών-“managers”, της πλήρους ιδιωτικοποίησης της παιδείας και της ασιτίας των μαθητών μας. Απέναντι σε αυτή την πολιτική είναι επιτακτική η ανάγκη συγκρότησης ενός παλλαϊκού μετώπου αντίστασης.

Με βάση τους συσχετισμούς που διαμορφώθηκαν από τις εκλογές και με δεδομένη την πλειοψηφία των δυνάμεων που αναφέρονται στην αριστερά (2 έδρες Αγωνιστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, 1 έδρα ΠΑΜΕ, 1 έδρα ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ σε σύνολο 7), θεωρούμε  ότι μπορεί να συγκροτηθεί προεδρείο με βάση ένα minimum κοινών προγραμματικών θέσεων (ενδεικτικά αναφέρουμε Πρόεδρος από  Αγων. Παρέμβαση,  Γραμματέας από ΠΑΜΕ και αντιπρόεδρος από ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ, ή όποια άλλη πρόταση κινείται στην ίδια λογική).  Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο δεν μπορούν να έχουν θέση στο προεδρείο,  με την ψήφο αριστερών παρατάξεων, οι παρατάξεις του υποταγμένου συνδικαλισμού (στην περίπτωσή μας η ΔΑΚΕ, αφού η ΠΑΣΚ έχασε την έδρα που είχε στο ΔΣ). Σε κάθε περίπτωση η ψήφος μας  θα κινείται σ’ αυτήν την κατεύθυνση, κόντρα σε απολίτικες λογικές “αναλογικών-αντιπροσωπευτικών” προεδείων,  που  υπηρετούν στην ουσία τις δυνάμεις της  υποταγής, τον αφοπλισμό – διάλυση του σωματείου και του συνδικαλιστικού κινήματος.

1. Αντίσταση – ανατροπή της πολιτικής του μαύρου μετώπου κυβέρνησης –κεφαλαίου –Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.  Να αποτρέψουμε: *  την ψήφιση της επαίσχυντης νέας δανειακής σύμβασης και των μέτρων που τη συνοδεύουν, * την εφαρμογή της συμφωνίας τις 26ης και 27ης Οκτωβρίου και των εφαρμοστικών νόμων.
2.  Να ακυρωθούν οι περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, να ακυρωθούν οι αντεργατικοί νόμοι που ανέτρεψαν εργατικά δικαιώματα, να ακυρωθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί και αντισυνταξιοδοτικοί νόμοι, να μην ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία σε κεφάλαιο και δανειστές!

3. Όχι σε νέο μισθολόγιο -φτωχολόγιο δημοσίων υπαλλήλων.

4. Καμιά ιδιωτικοποίηση κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών. Κάτω τα χέρια από την Παιδεία, την Υγεία, την ασφάλιση, τις μεταφορές, την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες κλπ.

5. Αγώνας για ακύρωση των σχεδίων της κυβέρνησης για μετατροπή του Δημόσιου σχολείου σε σχολείο της αγοράς. * Όχι στην αξιολόγηση – χειραγώγηση , όχι στην αυτοαξιολόγηση – κατηγοριοποίηση των σχολείων, * Όχι στο Διευθυντή- manager . Δημοκρατία στα σχολεία.

6. Δημοκρατική λειτουργία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ που να εξασφαλίζει τη διαφάνεια, τον έλεγχο και την ενίσχυση των μορφών άμεσης δημοκρατίας (Συγκρότηση Επιτροπών, πχ Επιτροπή αγώνα, επιτροπή πολιτιστικών δράσεων, κλπ). Οργανωτική ανασυγκρότηση της ΕΛΜΕ (Εκπρόσωποι σχολείων, συσκέψεις κ.α.). *Διαρκής επαφή του σωματείου με τους συναδέλφους όλων των σχολείων για να προλαμβάνονται και να ακυρώνονται τυχόν αυθαιρεσίες της διοίκησης. *Ουσιαστικοποίηση των διαδικασιών του σ.κ. και ειδικότερα των Γενικών Συνελεύσεων, ενάντια σε λογικές και πρακτικές που απαξιώνουν και εκφυλίζουν το συνδικαλισμό .

7. Συμμετοχή της ΕΛΜΕ σε κάθε προσπάθεια συντονισμού που βρίσκεται σε αγωνιστική κατεύθυνση [συντονισμός ΕΛΜΕ και Διδασκαλικών Συλλόγων, συντονισμός σωματείων της περιοχής μας κλπ] και προώθηση με κάθε μέσον της αλληλεγγύης προς όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους, ιδιαίτερα των σκληρά πληττομένων εργαζομένων της Δυτικής Αθήνας.

8.  Προώθηση δικτύου αλληλεγγύης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του Περιστερίου [δωρεάν απογευματινά μαθήματα σε μαθητές με σοβαρά οικονομικά προβλήματα από εθελοντές συναδέλφους, τρόποι διέυρυνσης του ταμείου αλληλεγγύης της ΕΛΜΕ ώστε να είναι σε θέση να καλύπτει έκτακτες σοβαρές οικονομικές ανάγκες κθηγητών των σχολείων του Περιστερίου κλπ].

9.  Πρόταση προς το ΔΣ της ΟΛΜΕ και την επόμενη Γενική Συνέλευση των ΕΛΜΕ για ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ της Ομοσπανδίας ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχουμε αποδείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια, η δράση μας μέσα και έξω από το ΔΣ θα είναι τέτοια που ν’ ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες της περιόδου και της όξυνσης της ταξικής πάλης.

ΤΡΙΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, 11πμ

 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012,  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 1

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*