Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων Δημοσίου Τομέα στο Γεν. Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ

Δήλωση των Καλλώνη Σταύρου, Κουλούρη Σπύρου, Τσιριγώτη Θανάση, Βάρτζελη Νάγιας, εκπροσώπων των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων στο δημόσιο τομέα:

Συνάδελφοι

Συνεδρίασε σήμερα το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, με θέματα  την εκτίμηση των εξελίξεων και τον άμεσο προγραμματισμό των δράσεων το επόμενο διάστημα. Οι παρατάξεις των ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, και ακολουθώντας η Αυτόνομη Παρέμβαση συνέχισαν την πάγια τακτική τους να παραπέμπουν την απόφαση των κινητοποιήσεων στην Εκτελεστική Επιτροπή, αποδεικνύοντας ότι δεν έχουν και δεν θέλουν κανένα σχέδιο κινητοποιήσεων.

Ακολουθώντας την ολέθρια για το συνδικαλιστικό κίνημα τακτική των αποσπασματικών δράσεων και των δίχως προοπτική αγώνων αποφάσισαν να κάνουν περιοδείες ενημέρωσης των εργαζομένων σε όλη τη χώρα. Την στιγμή που ολόκληρη η κοινωνία δέχεται την πιο βάρβαρη καπιταλιστική επίθεση μετά τον πόλεμο.

Το αποκορύφωμα της αντισυνδικαλιστικής, αντεργατικής συμπεριφοράς των ΠΑΣΚ ΔΑΚΕ ήταν η άρνησή τους να ψηφίσουν την 24ωρη απεργία μαζί με τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής στις 17 Γενάρη, δείχνοντας την αλληλεγγύη και στηρίζοντας τον αγώνα των Χαλυβουργών, των εργαζομένων στο ALTER, την Ελευθεροτυπία και αλλού. Στηρίζοντας όλους τους εργαζόμενους που αντιστέκονται απέναντι σ΄ αυτή την πολιτική.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στο τέλος της συνεδρίασης συνέβησαν τα εξής:

  1.       Η πρόταση των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων  και του ΠΑΜΕ για 24ωρη απεργία στις 17 /1 καταψηφίστηκε, από ΠΑΣΚ ΔΑΚΕ.
  2.       Η πρόταση της ΔΑΚΕ για 4ωρη στάση εργασίας πήρε 25 ψήφους (ΔΑΚΕ – Αυτόνομη Παρέμβαση –Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις), 20 ψήφους πήρε το «λευκό» της ΠΑΣΚ και 7 ψήφοι κατά από την παράταξη του ΠΑΜΕ. Έτσι με ευθύνη του ΠΑΜΕ καμία μορφή αγώνα δεν προέκυψε για τις 17 Γενάρη, στερώντας από πολλούς εργαζόμενους τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση.

Συνάδελφοι, θεωρούμε απαράδεκτη την μικροπολιτική στάση του ΠΑΜΕ, η οποία μόνο τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους δεν υπηρετεί, όταν μάλιστα από τον περσινό Φλεβάρη και μετά έχουν ψηφίσει μαζί με τις άλλες παρατάξεις όλες τις αδιέξοδες πρακτικές της ΑΔΕΔΥ.

Καλούμε τις ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τους αγώνες που αναπτύσσονται από τους εργαζόμενους, ενάντια στο μαύρο μπλόκ της εξουσίας. Ενάντια στην ΕΕ το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Ενάντια στις συνδικαλιστικές παρατάξεις της υποταγής και των μικροκομματικών τους και κοντόφθαλμων πρακτικών.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

12 ΓΕΝΑΡΗ  1:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

με το Συντονιστικό Ενάντια στη διάλυση Κοινωφελών Δημόσιων φορέων

17 ΓΕΝΑΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙKH ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*