Σύλλογοι διδασκόντων της Άντισσας Λέσβου: διαμαρτυρία για τη διακοπή της μεταφοράς μαθητών

Απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Λυκείου Άντισσας για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών. Ανάλογη απόφαση έλαβε και ο Σύλλογος του Γυμνασίου Άντισσας:

Μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Άντισσας διαμαρτύρεται έντονα για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Για ένα σχολείο σαν το δικό μας με μαθητές από έξι διαφορετικά χωριά κάθε πρόβλημα στη μεταφορά των μαθητών δημιουργεί συνθήκες διάλυσης, παραλύοντας τη λειτουργία του Λυκείου. Με δυο λόγια οι μαθητές του Λυκείου Άντισσας καταλήγουν παιδιά ενός κατώτερου Θεού, καθώς σε μια χρονιά γεμάτη προβλήματα (βλ. βιβλία κ.ά.) στερούνται ακόμη και την πρόσβαση στο σχολείο. Και όλα αυτά τη στιγμή που οι δύσκολες συνθήκες της νησιωτικής υπαίθρου θα δικαιολογούσαν ειδική μέριμνα για τα σχολεία της περιοχής.

Το γεγονός ότι η μεταφορά των μαθητών μένει μετέωρη επειδή ο «Καλλικράτης» δεν μπορεί να οργανώσει με λειτουργικό τρόπο τις αρμοδιότητες Δήμου και Περιφέρειας, αλλά κυρίως γιατί δεν εξασφαλίζει τα αναγκαία κονδύλια για τις πραγματικές ανάγκες, καθώς και η δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν μπορεί να είναι αφορμές για να κόβονται δαπάνες ζωτικής σημασίας για την εκπαίδευση και την κοινωνία συνολικά.

Υπάρχει λοιπόν άμεση ανάγκη παρέμβαση για να λυθεί το πρόβλημα χωρίς καθυστέρηση από τους αρμόδιους, δηλαδή το Δήμο Λέσβου, την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Στην άμεση επίλυση του προβλήματος ζητάμε και τη συμβολή της ΕΛΜΕ Λέσβου, αλλά και οποιουδήποτε άλλου φορέα θα μπορούσε να βοηθήσει

Ετικέτες , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *