Β’ ΕΛΜΕ Αχαΐας: «επιστρέφουμε το νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο ως απαράδεκτο»

 Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Β΄ Αχαΐας εκφράζει την αντίθεσή του στο νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο και στον τρόπο με τον οποίο θα καταταχθούν οι εκπαιδευτικοί σ’ αυτό. Θεωρούμε ότι προκαλεί διάσπαση του κλάδου με διάφορες διακρίσεις των εκπαιδευτικών, όλες σε βάρος της αξιοπρέπειας και των απολαβών μας.

Με το νέο «φτωχολόγιο» διαπράττεται το έγκλημα τη μη αναγνώρισης του πλεονάζοντος χρόνου  υπηρεσίας για τους εκπ/κούς που κατατάσσονται στους νέους βαθμούς και Μ.Κ.

Η αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στο κλάδο μας είναι δικαιολογημένη, αφού εκτός της μείωσης κατά 30% στις αποδοχές μας, εξαφανίζονται έτη υπηρεσίας που έχουμε εργαστεί. Κανείς βέβαια δεν γνωρίζει και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η αξιολόγηση για τις μελλοντικές προαγωγές μας, ενώ η προχειρότητα της διαδικασίας αποδεικνύεται για άλλη μια φορά από τις αλλεπάλληλες διευκρινιστικές εγκυκλίους.

Στην προοπτική της δραματικής ανατροπής της αναλογίας της ελαστικής εργασίας εις βάρος της σταθερής εργασίας στο Δημόσιο Σχολείο, θεωρούμε απαράδεκτο οι αναπληρωτές συνάδελφοι να εντάσσονται στον εισαγωγικό βαθμό και να αμείβονται για πάντα με τον βασικό εισαγωγικό μισθό.

Επιφυλασσόμενοι για όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας, επιστρέφουμε το νέο Μισθολόγιο – Βαθμολόγιο ως απαράδεκτο, γιατί σταματά – μπλοκάρει την μισθολογική μας εξέλιξη. Συνδέει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το μισθό με τον βαθμό και βάζει ποσόστωση σε αυτό με αποτέλεσμα οι περισσότεροι συνάδελφοι να φτάνουν μέχρι τον Δ΄ ή το πολύ Γ΄ βαθμό.

ΑΙΓΙΟ 20/12/2011

Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΧΑΪΑΣ

Κλεισούρας – Πάρ. Κορίνθου, Κτήριο 1ου ΓΕ.Λ. Αιγίου, 25100 ΑΙΓΙΟ

ΤΗΛ. & FAX : 26910-25718, email : belmeach@yahoo.gr

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*