Αγωνιστική Παρέμβαση για την Ανατροπή στην Ζ’ ΕΛΜΕ Αθήνας

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ Ζ΄ΕΛΜΕ

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Ζούμε εποχές κοινωνικού πολέμου. Ο καπιταλισμός χρησιμοποιεί τα δημόσια ελλείμματα, προκειμένου να ξεπεράσει μία από τις πιο μεγάλες κρίσεις στην ιστορία του υποβαθμίζοντας την εργασία. Σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση οι εργαζόμενοι βλέπουν το ίδιο έργο. Οι αξιοπρεπείς μισθοί, η σταθερή εργασία, οι κοινωνικές δαπάνες, γενικά όλα όσα είχαν κερδηθεί μέσα από σκληρούς αγώνες, είναι βαρίδια που δεν επιτρέπουν στις αγορές να κερδίζουν όσο θέλουν και πρέπει να καταργηθούν.

Στην Ελλάδα, ολόκληρος ο κατεστημένος πολιτικός κόσμος της χώρας συμφωνεί: δεν υπάρχει άλλη λύση. Η πρώτη δοτή στην ουσία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, με επικεφαλής έναν πρωθυπουργό που μπορεί να μην τον εξέλεξε κανείς, αλλά ως τραπεζίτης, έχει εγκριθεί από την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις αγορές, έρχεται με τη δέσμευση να υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση και να γκρεμίσει ό,τι έχει μείνει όρθιο. Το λαβωμένο ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ που υπέγραψε δήλωση στην Τρόικα και οι ακροδεξιοί του ΛΑΟΣ, ορκίστηκαν να παλέψουν όσο μπορούν για την καταδίκη της εργαζόμενης πλειοψηφίας σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα και ελπίδα. Τι υπόσχονται; Νέες περικοπές, νέα χαράτσια, κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ανεργία για τη νεολαία, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και κατάργηση κάθε είδους κοινωνικής παροχής.

Σε ένα τέτοιο τοπίο η εκπαίδευση βρίσκεται στο στόχαστρο. Άλλωστε το έχουν αποδείξει τα πεπραγμένα του ΔΝΤ σε όσες χώρες έχει πάει. Με διακηρυγμένους στόχους τη μείωση του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο, αλλά και του ίδιου του δημόσιου τομέα συνολικά, νέα σκληρά μέτρα θα πλήξουν την εκπαίδευση και όσους εργάζονται σε αυτή:

Νέες μισθολογικές περικοπές, με τη μορφή νέων χαρατσιών, ενώ είναι άγνωστο και το τι θα προβλέπει η δανειακή σύμβαση για τους μισθούς μας. Μαζί με τη μισθολογική καθίζηση πηγαίνει και η αξιολόγηση που προβλέπει το νέο μισθολόγιο –βαθμολόγιο. Η ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη είναι παρελθόν και η αξιολόγηση με τρομοκρατικό –πειθαρχικό χαρακτήρα είναι το μέλλον της εκπαίδευσης!

Εργασιακή εφεδρεία. Μπορεί το πολυνομοσχέδιο να εξαιρεί την εκπαίδευση, όμως η συζήτηση έχει ήδη αρχίσει. Μέχρι το 2015 ο στόχος είναι άλλοι 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι να βρεθούν εκτός εργασίας. Και βέβαια οι εκπαιδευτικοί δε μπορούν να λείπουν! Παράλληλα για να εξοικονομηθούν καθηγητές, θα αυξηθεί το ωράριο μας, ώστε να προκύψει το απαραίτητο «πλεονάζον» προσωπικό.

Νέος γύρος συγχωνεύσεων σχολείων με ό, τι αυτό σημαίνει και για την ποιότητα της εκπαίδευσης και για τις θέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών. Πρόκειται για δέσμευση στην Τρόικα, η οποία περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψηφίστηκε τον Ιούλιο.

Ασφυκτική επιδείνωση της συνολικής λειτουργίας του σχολείου. Με τις δαπάνες για την εκπαίδευση να πέφτουν από το 6,92% του προϋπολογισμού το 2009, στο 3,39%  το 2012 δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ;

Το θέμα όμως, είναι τι κάνουμε εμείς. Εδώ και 2 χρόνια έχουν δοθεί πολύ σημαντικοί αγώνες, οι οποίοι όμως δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την κατάσταση. Πολλά πράγματα θα μπορούσε να πει κανείς ότι φταίνε, το σίγουρο όμως είναι ότι ούτε η κατάσταση,  ούτε ο τρόπος λειτουργίας και δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος μπορούσε να σταθεί σε μια τόσο μεγάλη μάχη.

Τι χρειάζεται λοιπόν; Σήμερα ο συντεχνιασμός και η λογική ότι εμείς μπορούμε να τη βολέψουμε μόνοι μας δεν έχει καμιά τύχη. Χρειάζεται η συγκρότηση ενός πλατιού κινήματος ανατροπής του Μαύρου Μετώπου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, κομμάτι του οποίου θα είναι και το εκπαιδευτικό κίνημα.  Ένα κίνημα που θα  συνδυάζει πανεργατικούς και κλαδικούς αγώνες, και θα ενώνει το εργατικό κίνημα με όλες τις άλλες αντιστάσεις που διαρκώς γεννιούνται σε μια  κατεύθυνση κλιμάκωσης και ρήξης και θα έχει ξεκάθαρους πολιτικούς στόχους:

Να μην περάσει η δανειακή σύμβαση και τα νέα μέτρα! Κατάργηση και όχι  «επαναδιαπραγμάτευση» των Μνημονίων κυβέρνησης Ε.Ε-ΔΝΤ. Κατάργηση όλων των αντεργατικών  νόμων.

Ανατροπή της κυβέρνησης κι όλων των κυβερνητικών παραλλαγών άσκησης αυτής της πολιτικής, μέσα από μαζικούς κοινωνικούς  αγώνες.

Να διαγραφεί και να μην πληρωθεί το ληστρικό χρέος. Το χρέος δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι. Αρνούμαστε να δεχτούμε το ξεπούλημα της χώρας μας και την καταστροφή των ανθρώπων της, προκειμένου να πλουτίζουν οι ντόπιοι και ξένοι τοκογλύφοι.

 Ρήξη -αποδέσμευση από την ΕΕ, το ευρώ και το μηχανισμό της ΟΝΕ. Η ΕΕ δεν είναι η λύση, είναι το πρόβλημα! Το σύμφωνο για το ευρώ, οι όλο και πιο δρακόντειες συμφωνίες για τα δημοσιονομικά των κρατών μελών, η πολιτική της ΕΕ για την εργασία, την εκπαίδευση κτλ, δεν αφήνουν κανένα  περιθώριο αυταπατών ότι μπορεί να ανοίξει ένας άλλος δρόμος φιλολαϊκής διαχείρισης στα πλαίσιά   της.

Αναδιανομή του πλούτου.  Όχι στο νέο μισθολόγιο λαιμητόμο.  Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.

Χρειάζεται λοιπόν να προσανατολιστούν προς τα εκεί τα σωματεία μας, και έτσι μπορούμε να  παλέψουμε για μία εκπαίδευση για τις ανάγκες και τα δικαιώματα της νεολαίας και της κοινωνίας και όχι της  αγοράς!  Για ένα ενιαίο 12χρovo σχολείο, δημόσιο και δωρεάν, με εκπαιδευτικούς μόνιμους, με σταθερή εργασία, ουσιαστική επιμόρφωση αξιοπρεπείς αποδοχές και ασφάλιση, με παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία μέσα σε αυτό. Για δίχρονη δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση μετά το 12χρονο σχολείο.

Και φυσικά είναι αναγκαία η καθημερινή δράση και η προσπάθεια ανασυγκρότησης των σωματείων. Χρειάζονται ισχυρά και ζωντανά πρωτοβάθμια σωματεία. Σωματεία που να μπορούν να κινητοποιούν τους εργαζόμενους και να υπάρχουν μέσα σε κάθε σχολείο. Σωματεία όπου οι αριστερές δυνάμεις θα μπορούν να δράσουν μετωπικά σε αγωνιστική κατεύθυνση, βάζοντας και πολιτικούς στόχους σαν κι αυτούς που περιγράφουμε και προσπαθώντας να κινητοποιήσουν όλες τις ζωντανές δυνάμεις του κλάδου. Μόνο με τέτοια πρωτοβάθμια σωματεία θα μπορέσει να αλλάξει και η ΟΛΜΕ σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να φανεί αντάξια των περιστάσεων.

Ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ Ζ΄ ΕΛΜΕ, αυτή την κατεύθυνση υπηρετούμε και θεωρούμε ότι συμβάλαμε στην πιο σοβαρή κινητοποίηση της ΕΛΜΕ το προηγούμενο διάστημα. Φυσικά, μένουν πάρα πολλά να γίνουν. Γι’ αυτό και θεωρούμε ότι πρέπει να αλλάξουν και οι συσχετισμοί και να ενισχυθεί και η αντίληψη της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΛΜΕ και γι’ αυτό και ζητάμε και τη στήριξη σας στις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου.

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ Ζ΄ΕΛΜΕ

 ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ Ζ΄ΕΛΜΕ

 ΜΑΝΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ -1ο ΓΕΛ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ -5ο ΓΕΛ ΒΥΡΩΝΑ 

ΠΙΠΑ ΕΛΣΑ -1ο ΓΕΛ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΠΑΧΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ -1ο ΓΕΛ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ -1ο ΓΕΛ ΒΥΡΩΝΑ

ΤΕΡΖΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ -1ο ΓΕΛ ΒΥΡΩΝΑ (ΠΡΩΝ 2ο ΓΕΛ ΒΥΡΩΝΑ)

ΤΡΙΒΙΖΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ -1ο ΓΕΛ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΦΥΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΣ -1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ –ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ Ζ΄ΕΛΜΕ

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*