Εδώ παππάς, εκεί παππάς, να ο Παπαδήμος

Του Νίκου Μπέκη

Νάτο λοιπόν, όλο το αστικό μπλοκ συνασπισμένο και αρραγές απέναντι στο λαό, να ρίχνει τις μάσκες και να επιδεικνύει, για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, ένα τέτοιο εύρος δυνάμεων και συσπείρωσης, από την ακροδεξιά μέχρι τις παρυφές της αριστεράς, και από τον ΣΕΒ και τα συγκροτήματα των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, μέχρι τους εμποροβιοτέχνες και τις παρυφές των εργατοϋπαλληλικών σωματείων! Και αφού για ένα διάστημα κέρδισαν χρόνο τάχα με διαβουλεύσεις, κομματικές και εσωκομματικές διευθετήσεις και παζάρια, παρουσίασαν τελικά τον προαναγγελθέντα αχυράνθρωπο στο ρόλο του πρωθυπουργού μιας παράνομης, αντισυνταγματικής, μαύρης κυβέρνησης, που θέλει να αποτελειώσει ό,τι άφησε σε εκκρεμότητα η προηγούμενη. Παπαδήμος ο εκλεκτός  της ΤΡΟΙΚΑ, δηλαδή του ΔΝΤ, των ξένων και ντόπιων τραπεζών, του μπλοκ των δυνάμεων που προαναφέρθηκαν.

ΜΠΗΚΕ Ο ΛΥΚΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ!

Λέγαμε, σ’ ένα προηγούμενο άρθρο, και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε πως δεν έχει καμιά σημασία ποιος θα είναι τελικά ο δοτός πρωθυπουργός, ο εντολοδόχος των συνασπισμένων δυνάμεων κατοχής της χώρας. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα ακολουθήσει την ίδια και χειρότερη πολιτική εξόντωσης των εργαζομένων, της μεσαίας αστικής τάξης, την ίδια και χειρότερη πολιτική εκποίησης του Εθνικού Πλούτου σ’ όλες τις μορφές του, την ίδια και χειρότερη πολιτική υποδούλωσης της χώρας στα ξένα αφεντικά.

Για καθαρά συμβολικούς λόγους όμως πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Παπαδήμος:

 1ο. Ήταν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας από το 1994 έως το 2002 περίπου. Σ’ όλη δηλαδή την περίοδο που ο αλήστου μνήμης Σημίτης, αυτή η ποντικομαμή, παρέδιδε, μέσω της Goldman Sachs, την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Ακριβώς την ίδια περίοδο εξελίχθηκε και το μέγα σκάνδαλο του χρηματιστηρίου.

2ο. Ήταν μέχρι το 2010, λίγο πριν αναλάβει να μας «σώσει» δηλαδή, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τουτέστιν ανώτερο στέλεχος του ενός (εκ των τριών) μέλους της ΤΡΟΙΚΑ!

3ο. Έχει ένα αξιοζήλευτο βιογραφικό. Διαβάστε και θαυμάστε: Γεννήθηκε το 1947, αποφοίτησε απ’ το κολλέγιο Αθηνών, σπούδασε στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), πήρε πτυχίο Φυσικής, μεταπτυχιακό δίπλωμα ηλεκτρολόγου μηχανολόγου και, καπάκι, διδακτορικό στα Οικονομικά! Δούλεψε στην Αμερική και το 1985 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου ο «Έξω οι Αμερικάνοι-Έξω το ΝΑΤΟ», γνωστός λαθρέμπορος του Σοσιαλισμού, Ανδ. Παπανδρέου τον προώθησε ταχύτατα στην ιεραρχία του τραπεζικού κατεστημένου!

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΗ Ή ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ = ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!

 Ο Παπαδήμος δήλωσε, προσπαθώντας να καταπραΰνει την οργή του κόσμου για το πολιτικό σύστημα, ότι δεν είναι πολιτικός! Ίσως δεν υπολογίζει ότι ο κόσμος πια, με το πολιτικό κριτήριό του, ξέρει ή καταλαβαίνει λίγο πολύ πως πολιτικοί και τραπεζίτες είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Οι τραπεζίτες, και μάλιστα οι κορυφαίοι τραπεζίτες σαν τον Παπαδήμο, ασκούν πολιτική και αντίστροφα οι πολιτικοί, και μάλιστα οι εντολοδόχοι πολιτικοί, υπηρετούν τους τραπεζίτες! Στο πλαίσιο αυτό, είναι δύσκολο να απαντήσει κανείς ποιοι απ’ αυτούς είναι πιο μισητοί απ’ τον κόσμο: Οι πολιτικοί, σαν τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά, τον Καρατζαφέρη και λοιπούς  ή τα “Golden Boys” σαν τον Παπαδήμο, τον Τρισσέ κ.α.

Πάντως, όλο το επικοινωνιακό σύστημα, που στηρίζει αυτή την εκτρωματική τρικομματική κυβέρνηση, έχει φάει τα λυσσακά του να πείσει πως είναι η τελευταία, τάχα, ευκαιρία να σωθεί η χώρα, πως είναι μια νέα ελπιδοφόρα αρχή, πως μετά τον Παπαδήμο είναι το χάος. Ο ίδιος μάλιστα, μόλις προχθές, έκανε απίστευτες δηλώσεις- κηρύγματα εθελοδουλίας, ζητώντας να ευγνωμονούμε τους Ευρωπαίους που μας βοηθούν(!) και ξεχνώντας, φυσικά, να αναφέρει τα ληστρικά επιτόκια, τις εμπράγματες εγγυήσεις, το αλώνισμα του εθνικού μας πλούτου. Αυτό που τα παπαγαλάκια, οι φυλλάδες της διαπλοκής, τα ξεφωνημένα ΜΜΕ και όλος ο συρφετός των πολιτικών και κομματικών στελεχών αποκαλούν «τελευταία ευκαιρία» και «δεύτερη αρχή», δεν συνιστά παρά τα εξής τρία απλά πράγματα:

            1ο. Λήθη σε ό, τι έχει προηγηθεί, όχι μόνο στις καταστροφικές απώλειες εισοδημάτων και κλοπής παραγόμενου πλούτου αλλά και των πολιτικών και ποινικών ευθυνών των υπευθύνων. Να ξεχάσουμε δηλαδή όσα πληρώσαμε, όσες δουλειές χάσαμε, όσες επιχειρήσεις κλείσαμε, όσους φόρους και χαράτσια πληρώσαμε και πληρώνουμε, όσες ταπεινώσεις δεχτήκαμε και δεχόμαστε.

            2ο. Προετοιμασία να πληρώσουμε άλλα τόσα και ακόμα περισσότερα στο βωμό των κερδών των μεγάλων αφεντικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιπλέον προετοιμασία να δεχτούμε την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας στο Διευθυντήριο των ευρωπαϊκών και αμερικανικών τραπεζών.

            3ο. Τελική χρεοκοπία, αφού πρώτα οι εν λόγω τράπεζες έχουν απομυζήσει, σαν τις βδέλλες, ό, τι πόρο και ικμάδα έχουμε ακόμα ως λαός και ως χώρα.

Αυτοί ελπίζουν ότι θα πετύχουν τους στόχους τους. Εμείς θα αγωνιστούμε να τους ματαιώσουμε. Η πρώτη μάχη, με την εφαρμογή της εφεδρείας-απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων θα είναι αποφασιστική.    

αναδημοσίευση από το μπλογκ του Ανεξάρτητου Συνδυασμού – Εκπαιδευτική Παρέμβαση Ημαθίας

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*