Ούτε βήμα πίσω! Μέχρι τη νίκη πάντα!

Ούτε βήμα πίσω!

 

Όλοι κι όλες στις Γ.Σ.

Να ηττηθεί η πολιτική της κυβέρνησης-ΕΕ-ΟΟΣΑ

Η επαναπροκήρυξη της ΑΑ η μόνη αγωνιστική απάντηση στην αξιολόγηση.

 

Μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 8/3/2024 για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (Προπύλαια 12μμ)

 

Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να συμμετέχει μαζικά στις Γ.Σ.

Να κάνει υπόθεση δική του/της  την την κυβέρνηση και την πολιτική της.

 

 

Η μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 28/2 ενάντια στη φτώχεια, την ακρίβεια, τη λιτότητα και τη διάλυση-ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών (παιδεία, υγεία κοινωνική ασφάλιση), η αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής, η σημαντική μάχη που δίνουμε για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, η μακροχρόνια σύγκρουση με την κυβέρνηση για το θέμα της αξιολόγησης διαμορφώνουν μια νέα κατάσταση στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και την πολιτικής της. Μια πολιτική που η επιμένει στα χιλιάδες κενά, την εντατικοποίηση της καθημερινότητας, τη μόνιμη στόχευση των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών μέσω των διώξεων. Και όλα αυτά ενόψει των νέων μέτρων που ετοιμάζει για τις αλλαγές στο λύκειο, το εθνικό απολυτήριο με τις πανελλαδικές εξετάσεις σε κάθε τάξη λυκείου, την ελεύθερη επιλογή σχολείου και τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς.

Σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού και καταστολής της αντίστασης των εκπαιδευτικών απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της και μη μπορώντας το υπουργείο να κρύψει ότι η αξιολόγηση δεν προχωρά και συναντά σοβαρή αντίσταση στους εκπαιδευτικούς, καταφεύγει για 11η φορά στα δικαστήρια για να βγάλει την Α/Α παράνομη. Η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην Απεργία –Αποχή αποτελεί πραγματικά ένα τείχος ανυπέρβλητο για την κυβέρνηση. Και μπροστά στον κίνδυνο να βρεθεί πάλι αντιμέτωπη με την ανυπακοή των εκπαιδευτικών, επιστρατεύει για μια ακόμη φορά το συνηθισμένο της όπλο, την καταστολή, τον αυταρχισμό, και τα δικαστήρια!

Και ούτε τώρα θα τα καταφέρει!

Η κυβέρνηση έχει θέσει ως κεντρικό στόχο την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης και αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο όποιους αντιστέκονται στην πολιτική της. Στους φοιτητές στέλνει τα ΜΑΤ, στους πανεπιστημιακούς που αντιστέκονται στον εξευτελισμό των τηλεξετάσεων τους εισαγγελείς, τους εκπαιδευτικούς ως συνήθως τους οδηγεί στα δικαστήρια. Ελπίζει ότι με την καταστολή, τις απειλές και τον εκφοβισμό θα τελειώνει επιτέλους με την αντίσταση των εκπαιδευτικών. Είναι γελασμένη! Τρία χρόνια τώρα προσπαθεί να επιβάλει την αξιολόγηση στην εκπαίδευση και δεν τα καταφέρνει. Δεν θα τους περάσει!

Μπροστά στην κλιμάκωση και την ένταση της επίθεσης είναι η στιγμή τα συνδικάτα της εκπαίδευσης να κλιμακώσουν την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας και να συγκροτήσουν μέτωπο που θα ανατρέψει την πολιτική της. Τώρα είναι η ώρα να συμπορευτεί ολόκληρο το εργατικό κίνημα σε αγώνα αντεπίθεσης με την κυβερνητική πολιτική σε όλα τα επίπεδα.

 

Ως Παρεμβάσεις Δ.Ε. σε κάθε περίπτωση, εκτός από την επαναπροκήρυξη της ΑΑ από την ΟΛΜΕ που αποτελεί σημαντικό και αποφασιστικό βήμα, που ο μαχόμενος κόσμος της εκπαίδευσης επέβαλε, στη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση θέτουμε  την πρότασή μας και για επαναπροκήρυξη από τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων (ΓΣ, ΔΣ) και θα συμβάλλουμε με πνεύμα ευρύτατης αγωνιστικής συνεννόησης, ώστε να υπάρξει το μέγιστο εύρος σωματείων που θα κινηθούν συντονισμένα και θα πάρουν τέτοιες αποφάσεις, με στόχο να κινηθεί το σύνολο του κλάδου σε μια τέτοια κατεύθυνση.

 

Συγκεκριμένα:

 

  1. Μετά την Γ.Σ. των προέδρων στις 9/03/2024 και την επαναπροκήρυξη από την ΟΛΜΕ χρειάζεται να πάρουμε εκείνα τα οργανωτικά και πολιτικά μέτρα ώστε να μην σταματήσει ο αγώνας και να μην παγώσει η αντιπαράθεση με το υπουργείο και την κυβέρνηση ούτε λεπτό.
  2. Οι ΕΛΜΕ σε περίπτωση που το υπουργείο και η κυβέρνηση καταφύγουν ξανά στον αυταρχισμό και στην καταστολή μέσω δικαστηρίων να προκηρύξουν Α/Α από την ατομική αξιολόγηση και με συντονισμένο τρόπο να απαντήσουν στην επιθετική πολιτική της κυβέρνησης.
  3. Συνεχόμενες επαναπροκηρύξεις της Α-Α  με κάθε δυνατό τρόπο (ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ). Συνεχείς προκηρύξεις των στάσεων εργασίας.(μονόωρες, δίωρες, τρίωρες)
  4. Μετά και τη συμμετοχή μας στα συνεχόμενα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια (9 εβδομάδες) και στην απεργιακή κινητοποίηση στις 28/2 και απέναντι στην επιθετική τακτική της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα απαντάμε με απεργιακή κλιμάκωση με 24ωρη απεργία στις 14/03/2024. Η απεργιακή κλιμάκωση είναι αναγκαία συνθήκη για την αντιμετώπιση της αξιολόγησης. Εκτός από την αξιολόγηση αιτήματα αιχμής του κλάδου είναι τα ιδιωτικά ΑΕΙ, η ιδιωτικοποίηση της τεχνικής εκπαίδευσης, η αύξηση μισθών, η καταπολέμηση της ακρίβειας, ο διορισμός-μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, η άμεση ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων, η άμεση εξίσωση των δικαιωμάτων τους με αυτά των μονίμων.
  5. Νέες Γενικές Συνελεύσεις και Γ.Σ. Προέδρων για συνέχιση και απεργιακή κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.(ενδεικτικά αναφέρουμε 48ωρη απεργία, απογευματινά συλλαλητήρια, κλπ)

 

– ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 

  • ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ  ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΔΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ
  • Καταγγέλλουμε το πλήθος αυθαιρεσιών και  εκβιασμών  με τους οποίους διοίκηση και αξιολογητές, σύμβουλοι και  διευθυντές πιέζουν με κάθε τρόπο ,προκαλούν σύγχυση και τρομοκρατούν με στόχο  να αξιολογήσουν  όσους μπορούν.
  • Καλούμε τις ΕΛΜΕ να καταγγέλλουν και να αποτρέπουν τέτοιου είδους πρακτικές  με βάση τις συλλογικές μας αποφάσεις. Απαντάμε συλλογικά, υπογράφουμε τη δήλωση της απεργίας αποχής, την πρωτοκολλούμε συλλογικά ή ατομικά και δεν υπογράφουμε κανένα άλλο έγγραφο.  Σταματάμε παντού τις αξιολογήσειςμε στάσεις εργασίας από σύλλογο και εκπαιδευτικούς!
  • Οργανώνουμε κεντρική εκδήλωση της ΟΛΜΕ για την αξιολόγηση, καλούμε τις ΕΛΜΕ να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες
  • Έκδοση αφίσας της ΟΛΜΕ
  • Καμπάνια ενημέρωσης: γράμμα σε γονείς- σποτ, συνέντευξη τύπου  κ.α. Καλούμε τις ΕΛΜΕ να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες

 

Μέχρι τη νίκη πάντα!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*