Η ιδεολογική εμμονή, η ταξική επιλογή, η αντιπαιδαγωγική διαδικασία…και η τηλε «εκπαίδευση»

Σύμφωνα με δημοσίευμα εκπαιδευτικής ιστοσελίδας η «συμμετοχή» στην φάρσα της τηλε «εκπαίδευσης» ήταν ιδιαίτερα χαμηλή. Οι μαθητές-μαθήτριες και γονείς της Θεσσαλίας γύρισαν την πλάτη στην επιβολή της κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα οι «ψηφιακές τάξεις» λειτούργησαν με τα μισά ή το πολύ- τα 2/3 των παιδιών. Και αυτό το υπουργείο το θεωρεί επιτυχία!

Στα Γυμνάσια και Λύκεια: η συμμετοχή κυμάνθηκε από 43% έως 66%

Στα Δημοτικά Σχολεία: η συμμετοχή κυμάνθηκε από 18% έως 59%

Και πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά όταν τα παιδιά και οι γονείς τους στη Θεσσαλία ζουν τον όλεθρο και την καταστροφή από τον Daniel, ουσιαστικά εγκαταλειμμένοι από την κρατική μέριμνα κι αφημένοι για δεύτερη φορά στο έλεος ενός νέου έντονου καιρικού φαινομένου. Τα παιδιά στη Θεσσαλία όχι μόνο δεν έχουν σπίτια να στεγαστούν αλλά δεν έχουν ούτε στρώμα να πλαγιάσουν και η ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ και η κυβέρνηση τους ζήτησαν να κάνουν μάθημα μέσω της απαράδεκτης διαδικασίας της τηλε απάτης!

Ακόμη οι μαθητές και οι μαθήτριες δε γνωρίζονται μεταξύ τους, δεν είχαν γνωρίσει τους εκπαιδευτικούς και το νέο σχολικό τους περιβάλλον μετά το καλοκαίρι και κλήθηκαν να κάνουν τηλε «μάθημα». Ποιο ήταν το όφελος  για τους μαθητές και τις μαθήτριες; Τι αποκόμισαν μαθησιακά μέσα στα χαλάσματα;

Ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών και μαθητριών δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν αυτά τα τηλε «μαθήματα» για διάφορους λόγους. Τι θα απογίνουν; Θα επαναληφθούν στη δια ζώσης μαθησιακή διαδικασία; Κι αν ναι, τότε γιατί η τηλε «εκπαιδευση»;  Ή εκείνο που επιδιώκει η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ είναι να παρουσιάσει μια πλασματική εικόνα κανονικότητας στην υπόλοιπη κοινωνία που δε βιώνει την καταστροφή; Μήπως για να συνηθίσουμε και να εμπεδώσουμε κι στην περίπτωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας το δόγμα της ατομικής ευθύνης και το ότι όταν δεν μπορεί κάποιος να ανταποκριθεί σε αυτό, είναι υπεύθυνος ό ίδιος;  Όπως και με το 112. Το στέλνουν και τελειώνουν από την υποχρέωση. Αν θα πνιγείς, αν θα χαροπαλεύεις με τα λασπόνερα δεν είναι υπεύθυνη η πολιτεία , η κυβέρνηση, η περιφέρεια, η δημοτική αρχή, αλλά εσύ που δεν φρόντισες να έχεις στον κάμπο της Θεσσαλίας βάρκα!

Έχει αποδειχτεί επιστημονικά και μετά από έρευνες ότι η τηλε «εκπαίδευση» δεν αποτελεί εκπαιδευτική διαδικασία, αφήνει τεράστια μαθησιακά κενά κι εντείνει την ταξικότητα του σχολείου και της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Είναι βαθιά αντιπαιδαγωγική αφού στερεί την προσωπική επαφή και διάδραση των εμπλεκομένων μελών, μαθητών – εκπαιδευτικών. Οι οικογένειες πολλών μαθητών και μαθητριών δεν έχουν την πρόσβαση και τον τεχνολογικό εξοπλισμό κι εν τέλει σε μια έκτακτη συνθήκη όπως αυτή που αντιμετωπίζουν μαθητές και γονείς στη Θεσσαλία δεν εξυπηρετεί τίποτα παρά μόνο προσφέρει επικοινωνιακό υλικό για τα ΜΜΕ και φυσικά αποδεικνύεται για  μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση και η πολιτεία αδιαφορούν και επιλέγουν αυτήν την απαράδεκτη διαδικασία βαφτίζοντάς την εκπαίδευση.

Καμία τηλε «εκπαίδευση» ποτέ και πουθενά!

Απαιτούμε:

–    Ασφαλή κι ανοιχτά σχολεία με πλήρη αποκατάσταση όλων των ζημιών.

–    Μέτρα για ασφαλή μετακίνηση των μαθητ(ρι)ών

–   Εξασφάλιση υγιεινών συνθηκών διαβίωσης σε όλους τους χώρους, καθαρισμός κι απολυμάνσεις.

–    Μέριμνα για την τάχιστη αποκατάσταση της ασφαλούς υδροδότησης στα σχολεία, για τις ανάγκες καθαριότητας των μαθητών και την εξασφάλιση δωρεάν πόσιμου νερού στις ώρες λειτουργίας του σχολείου, αλλά και μετά.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*