Όχι στην τηλε-“εκπαίδευση” στα σχολεία της Θεσσαλίας

Μετά την καταστροφή της κακοκαιρίας Daniel και ενόψει της νέας κακοκαιρίας που αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μην ανοίξουν ούτε αυτή την εβδομάδα τα σχολεία στη Θεσσαλία, αλλά να κάνουν τηλε- «εκπαίδευση»! Η απόφαση θα ήταν πραγματικά για γέλια, αν δε μας γέμιζε οργή και αγανάκτηση. Πρώτα απ’ όλα τα υπουργείο αποδεικνύει ότι η δε γνωρίζει ή αδιαφορεί για την πραγματική λειτουργία των σχολείων. Αυτή τη στιγμή οι μαθητές δεν έχουν χωριστεί σε τμήματα, δεν τους έχουν μοιραστεί τα βιβλία, δεν έχουν γνωρίσει τους καθηγητές που θα τους διδάξουν και το υπουργείο τους ζητάει να στηθούν μπροστά στις οθόνες και να κάνουν υποτίθεται μάθημα!

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν συνιστά σε καμιά περίπτωση εκπαιδευτική διαδικασία. Άλλωστε η τηλε- «εκπαίδευση» εφαρμόστηκε την περίοδο της πανδημίας σχεδόν για μια διετία και το μόνο που άφησε ήταν μια εκπαιδευτική καταστροφή, πράγμα που έχει επισημάνει όχι μόνο το εκπαιδευτικό κίνημα, αλλά και διεθνείς οργανισμοί «υπεράνω πάσης υποψίας». Όχι μόνο καθυστέρησε την κοινωνική και τη μορφωτική τους εξέλιξη, αλλά και ενίσχυσε του ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση.

Το υπουργείο όχι μόνο δεν αποτίμησε ποτέ τις συνέπειες της τηλεκπαίδευσης, αλλά και προσπαθεί να την επαναφέρει με κάθε ευκαιρία, είτε ως μηχανισμό καταστολής των μαθητικών καταλήψεων, είτε για να καλύψει σοβαρές ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού, είτε για να δημιουργήσει μια ψεύτικη εικόνα ομαλής λειτουργίας των σχολείων, όταν κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί.

Η τηλε- «εκπαίδευση» όχι μόνο δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα στη σχολεία τη Θεσσαλίας, αλλά θα δημιουργήσει περισσότερα. Έρχεται για να κρύψει τόσο τα τεράστια προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η εκπαιδευτική διαδικασία με ευθύνη του κράτους στη Θεσσαλία, αλλά και να κλείσει κάθε συζήτηση για μείωση της ύλης και γενικά για αμφισβήτηση της πορείας υλοποίησης της εκπαιδευτικής πολιτικής.

  • Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλίας δεν έχουν ανάγκη από, τηλε- «εκπαίδευση» αλλά από μέριμνα για την επίλυση των προβλημάτων διαβίωσης τους!
  • Να μειωθεί η ύλη όλων των μαθημάτων σε όλη την Ελλάδα σε όλες τις τάξεις.
  • Να καταργηθεί η ΕΒΕ και η τράπεζα θεμάτων!

Η τηλε- «εκπαίδευση» δεν είναι εκπαίδευση!

Καμιά τηλε- «εκπαίδευση»  στα σχολεία της Θεσσαλίας,

ή όταν κλείνουν τα σχολεία λόγω καιρικών συνθηκών

ή για την καταστολή των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*