Απεργία Πέμπτη 21 /9. Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο  της κυβέρνησης για τον ολοκληρωτικό αφανισμό των εργασιακών δικαιωμάτων

Απεργία Πέμπτη 21 /9

Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο  της κυβέρνησης

για τον ολοκληρωτικό αφανισμό των εργασιακών δικαιωμάτων

Όλοι κι όλες στις συγκεντρώσεις και στην πορεία προς την Βουλή, 10:30 π.μ.

Με το  νέο αντεργατικό– αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση επιχειρεί, όπως και με τον ν. Χατζηδάκη τον Ιούνη του 2021, να συντρίψει τα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, να επαναφέρει την εργασία στην εποχή του Σικάγου πριν το 1886!Το σπάσιμο του 8ωρου, οι απλήρωτες υπερωρίες, το φακέλωμα των σωματείων με το ΓΕΜΗΣΟΕ, αλλά και οι συνεχείς προσφυγές με τον ν. Χατζηδάκη εναντίον απεργιών αποτελούν το προοίμιο του νέου νομοσχεδίου τη κυβέρνησης.

Στόχος κυβέρνησης και κεφαλαίου είναι η αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, η εξασφάλιση ακόμα μεγαλύτερων κερδών για τις επιχειρήσεις, η επέκταση και η διεύρυνση της ευελιξίας, το χτύπημα των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, ο παραπέρα στραγγαλισμός της απεργίας και της περιφρούρησης της!

Η αντιλαϊκή κυβέρνηση της Ν.Δ.στη βάση και της 2019/1152 οδηγίας της Ε.Ε., προωθεί νομοθετικά και παρέχει στους εργοδότες 13ωρο δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες εργασίας την εβδομάδα σε πάνω από έναν εργοδότη και με τον τρόπο αυτό καταργεί de facto το 5ήμερο, που πάει τουλάχιστον για εξαήμερο. Με εξάμηνη «δοκιμαστική περίοδο» για πρόσληψη, ενώ η περίοδος της απόλυσης χωρίς αποζημίωση παραμένει 12μηνη. Υποτίθεται ότι θα υπάρχει εξασφάλιση για τον εργαζόμενο με την έγκαιρη ενημέρωση του εργοδότη για την διάρκεια της εργασίας, αν δεν έχει βεβαίως ήδη απολυθεί. Με ατομικές συμβάσεις και βεβαίως συμβάσεις κατά παραγγελία, συμβάσεις «μηδενικού χρόνου» που ειδοποιείσαι την προηγούμενο βράδυ ότι θα δουλέψεις την επόμενη μέρα με mail ή sms.  Με ποινικοποίηση της περιφρούρησης κινητοποίησης ή απεργίας για την λεγόμενη παρεμπόδιση, που βαφτίζουν την παρουσία του σωματείου στο χώρο εργασίας. Ένα σύνθημα ή μια παρότρυνση μπορεί να θεωρηθεί «ψυχολογική βία». Οι ποινές είναι 6μηνη φυλάκιση συν 25 ευρώ την ημέρα, δηλαδή τουλάχιστον 5000 ευρώ, αν δεν υπάρχει βαρύτερη ποινή από άλλη διάταξη. Σε περίπτωση «υποτροπής» οι ποινές διπλασιάζονται. Ταυτόχρονα γίνεται «οικιοθελής αποχώρηση» η χωρίς υπογραφή εργαζόμενου απουσία για 10 μέρες, διάστημα κατά το οποίο ενδεχομένως ο εργοδότης αρνείται να δώσει άδεια.

Τα σχολεία αυτή τη στιγμή υπολειτουργούν με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, με τμήματα 27 μαθητών σε αίθουσες που πέφτουν τα ταβάνια, με τα παιδιά που χρήζουν παράλληλης στήριξης στον αέρα, με τις προφορικές εντολές διευθυντών εκπαίδευσης για την αυστηροποίηση των συνθηκών εργασίας μας, με προσπάθεια επιβολής ενός αυταρχικού κλίματος και μέσα σε όλα τη συνεχή φτωχοποίηση μας και την ακρίβεια να εξανεμίζει του πενιχρούς μισθούς. Με την κυβέρνηση να επιμένει στην υλοποίηση της αξιολογικής διαδικασίας που όλο το προηγούμενο διάστημα τα εκπαιδευτικά σωματεία αντιπάλεψαν και κατάφεραν να μην περάσει.

Η συμμετοχή μας στην απεργία στις 21/9/2023 όχι μόνο είναι απαραίτητη αλλά επιβάλλεται, για να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να συνεχιστεί και να δυναμώσει η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα. Με την συνεχόμενη ακρίβεια, την βαθύτερη φτωχοποίηση των εργαζομένων, τους συνεχόμενους εξοπλισμούς και την αμεσότερη εμπλοκή της Ελλάδας στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, την καταστολή και την τρομοκράτηση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας με πειθαρχικές διώξεις, με την προσπάθεια της να περιστείλει τα δημοκρατικά δικαιώματα και πολιτικές ελευθερίες. Με την εγκληματική πολιτική της ταξικής αδιαφορίας και της έλλειψης προστασίας και αντιπλημμυρικής θωράκισης των πληγεισών περιοχών και που δολοφονεί δεκάδες ανθρώπους.

Το εργατικό κίνημα, τα πρωτοβάθμια σωματεία χρειάζεται να απαντήσουν με απεργίες και διαδηλώσεις. Ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός όπως κι αυτός της κομματικής ανάθεσης δεν απαντούν ούτε οργανώνουν  την αναγκαία αντεπίθεση του κινήματος απέναντι στην κοινωνική βαρβαρότητα της κυβέρνησης , της ΕΕ και του Κεφαλαίου.

Σε ένα κηρυγμένο πόλεμο να πάρουμε θέση μάχης

Απέναντι στην επίθεση πρέπει να απαντήσουμε επιθετικά και συνολικά. Απέναντι στη συνολική επίθεση κυβέρνησης/αστικού πολιτικού συστήματος, Ε.Ε, κεφαλαίου στο σύνολο της δημόσιας εκπαίδευσης να προβάλλουμε ενιαίο συνεκτικό αγωνιστικό πρόγραμμα πάλης για την εκπαίδευση/ την εργασία/ τη φτώχεια/ την δημοκρατία στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, για εκπαιδευτικούς μαθητές φοιτητές και εργαζόμενους.

  • Μείωση του χρόνου εργασίας. Κατάργηση ν. Χατζηδάκη και των άλλων  για τη «διευθέτηση» και την ρευστοποίηση του χρόνου εργασίας. Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο Γεωργιάδη.
  • Μόνιμη, σταθερή και ασφαλισμένη εργασία για όλους/εςκαι νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων. Να καταργηθούν οι επισφαλείς, προσωρινές, ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ, για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία. Καμία απόλυση αναπληρωτή/τριας. Όχι στο προσοντολόγιο και σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ.
  • Να ζούμε με αξιοπρέπεια από μία δουλειά! Αυξήσεις μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας, κανένας μισθός κάτω από 1200 ευρώ, πλήρη επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας .Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή.  Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού και σύνταξης. Κάλυψη όλων των απωλειών. Καμιά σύνδεση της αξιολόγησης με τον μισθό – μπλοκάρουμε τις αξιολογικές διαδικασίες.
  • Αποκλειστικά δημόσια υγεία, παιδεία, πρόνοια ,κοινωνική ασφάλιση. Πλήρης προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της φύσης. Καμία ιδιωτικοποίηση, εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και παράδοση τους στα επιχειρηματικά συμφέροντα. 
  • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση. Συνδικάτα ελεύθερα από κράτος, κυβερνήσεις, εργοδοσία. Κατάργηση των απεργοκτόνων νόμων.
  • Πλήρη Κοινωνική Ασφάλιση για όλους και όλες, δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική στα 30 χρόνια δουλειάς ή στα 60 και στα 55 για τα βαρέα.
  • Προστασία του λαϊκού εισοδήματος. Μειώσεις των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.
  • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική – λαϊκή οικογένεια
  • Αυξήσεις δαπανών για όλα τα κοινωνικά αγαθά. ΟΧΙ  για πληρωμή του δημόσιου χρέους, επιδοτήσεις τραπεζών, φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο και voucher της ντροπής για τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
  • Ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 αποκλειστικά στο δημόσιο Νηπιαγωγείο στα πλαίσια του 14χρονου εκπαιδευτικού σχεδιασμού, για το σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών.
  • Κατάργηση των νόμων για αξιολόγηση/ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σχολείου και των εξεταστικών πλεγμάτων (ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, PISA). Κατάργηση του νέου νόμου-πλαίσιου για τα ΑΕΙ και του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη για την πανεπιστημιακή  αστυνομία.
  • Πολιτικές ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα, κόντρα στην αστυνομοκρατία, τον αυταρχισμό και την καταστολή, τον κρατικό χαφιεδισμό. Κατάργηση της ΕΥΠ και του πλέγματος τρομονόμων που νομιμοποιούν τις παρακολουθήσεις πολιτών και της αγωνιστικής δράσης – Ανάκληση των διώξεων, δικών και ποινών για τους αγώνες του κινήματος – Κατάργηση νομοθετικού πλαισίου απαγόρευσης διαδηλώσεων – Φραγμός  στον ρατσισμό, φασισμό, έμφυλες διακρίσεις, σεξισμό.
  • Όχι στον πόλεμο και τους εξοπλισμούς. Να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Να σταματήσει τώρα η εισβολή της Ρωσίας και κάθε επέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ! Καμία εμπλοκή της χώρας μας! Να κλείσουν όλες οι βάσεις! Έξω από ΝΑΤΟ – ΕΕ! Ειρήνη και Φιλία των Λαών! 

Ορθώνουμε τείχος ατίθασο απέναντι στην βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΟΟΣΑ-Κεφαλαίου.

Οργανώνουμε και συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον αγώνα για μια ζωή με αξιοπρέπεια και

δικαιώματα, σε ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*