10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Καμία ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη. Καταδίκη του φασισμού και του συστήματος που τον γεννά!

«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον»

18/9/2013: Δολοφονείται ο Παύλος Φύσσας από τάγμα της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.

18/9/2023: 10 χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε τη δολοφονία, τα τάγματα εφόδου, τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των μεταναστών , των αδύναμων, των εργαζομένων.

Η Χρυσή Αυγή ως μακρύ χέρι του συστήματος έκανε όλη την βρόμικη δουλειά: επιθέσεις σε μετανάστες και εργατικά σωματεία, δολοφονίες αντιφασιστών και μεταναστών. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα το κράτος, ΜΜΕ , οι κυβερνήσεις και μεγάλα κομμάτια του πολιτικού κόσμου και το κεφάλαιο προσπάθησαν να ξεπλύνουν τη ναζιστική οργάνωση στη συνείδηση του κόσμου και να την προβάλλουν ως ένα κόμμα που θα μπορούσε να διαδραματίσει στο πολιτικό προσκήνιο κάποιο ρόλο. ‘Όμως η Χρυσή Αυγή δεν τα κατάφερε!

Δεν ξεχνάμε ότι ο φασισμός είναι το εργαλείο του καπιταλισμού για να αφαιρέσει κάθε κοινωνικό, λαϊκό εργατικό δικαίωμα.

10 χρόνια πέρασαν από τότε που το αντιφασιστικό κίνημα πήρε στα χέρια του την υπόθεση της καταδίκης της νεοναζιστικής οργάνωσης, πρώτα και κύρια στον δρόμο και αργότερα και στις δικαστικές αίθουσες.

Το αντιφασιστικό κίνημα είναι αυτό που διαμόρφωσε τους όρους αυτής της καταδίκης γιατί με μαζικές αντιφασιστικές συγκεντρώσεις κάθε φορά που οι  ναζί επιχειρούσαν να εμφανιστούν ή σε κάθε περίπτωση που έκαναν επιθέσεις, δεν τους άφησε να βρεθούν στο πολιτικό προσκήνιο.

Δε λησμονούμε!

Τα pushbacks, η δολοφονία εκατοντάδων μεταναστών στην Πύλο, η εγκληματική και δολοφονική  εγκατάλειψη προσφύγων στο καιόμενο δάσος της Δαδιάς, η εναρμόνιση και η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για κλειστά  σύνορα, είναι πολιτικές που τροφοδοτούν τον ακροδεξιό λόγο και πρακτική. Τους βλέπουμε να εμφανίζονται στις πολιτικές διαδικασίες, να γίνονται κυνηγοί κεφαλών μεταναστών στον Έβρο, να δολοφονούν μετανάστες στον Περισσό, να επιτίθενται σε πρόσφυγες, να διασχίζουν ολόκληρη τη χώρα και να δολοφονούν στη Ν. Φιλαδέλφεια. Η κυβέρνηση και τους χρησιμοποιεί και τους προωθεί.

Το 2023 το σύστημα, το κράτος και η κυβέρνηση παραμένουν έτοιμοι να αξιοποιήσουν τη δράση της ναζιστικής οργάνωσης, έστω και αν εμφανίζεται με άλλα προσωπεία.

Το αντιφασιστικό κίνημα ορθώνει ανάστημα μπροστά στις νέες απειλές και τις  προσπάθειες επανεμφάνισής τους στον δρόμο και στις γειτονιές. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα νεοναζιστικό φίδι, οποιασδήποτε μορφής και κοπής, να βγει από το αυγό του και να αρχίζει να δαγκώνει κάθε «ξυπόλυτο» και «κατατρεγμένο», κάθε αντιφασίστα και εργαζόμενο που αγωνίζεται για τα δικαιώματα του.

Ο αγώνας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του κεφαλαίου, τη πολιτική  που γεννά τη φτώχεια, την ανεργία, την εγκατάλειψη, την περιθωριοποίηση, την προσφυγιά, τη μετανάστευση, τους πολέμους, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μπει φραγμός στην εμφάνιση του φασισμού και των ταγμάτων εφόδων των νεοναζιστών.

Η οργάνωση των αγώνων και το χτύπημα των αιτιών που γεννούν τον φασισμό, από το εργατικό, λαϊκό, νεολαιίστικο  και αντιφασιστικό κίνημα είναι προϋπόθεση για τησυντριβή του. 

  • Όλοι όλες συμμετέχουμε στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις που διεξάγονται στο Κερατσίνι(Λιπάσματα) από τις 14/9 ως 17/9.
  • Συμμετέχουμε δυναμικά στην αντιφασιστική διαδήλωση τη Δευτέρα 18/9/2023 στις 6μμ. στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και στην πορεία στο χώρο του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*