Να μονιμοποιηθούν τώρα οι νεοδιόριστοι του 2020!

Μετά από δώδεκα πέτρινα χρόνια μηδενικών διορισμών την εκπαίδευση, το 2020 έγιναν οι πρώτοι διορισμοί. Οι ελάχιστοι διορισμοί εντάσσονταν στο πλαίσιο της απαξίωσης και της διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και της διαρκούς συρρίκνωσής της, αφού τα κενά υπολογίζονται όχι με βάση τις πραγματικές παιδαγωγικές και μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και μαθητριών και τις ανάγκες για πληρέστερη και ολόπλευρη γνώση, αλλά με βάση τις οδηγίες και την πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ που με τόσο ζήλο τόσο η τωρινή, όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση, υλοποιούν σε κάθε πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας του δημοσίου σχολείου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε την ειδική αγωγή για να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό ένα επίπλαστο κοινωνικό πρόσωπο μέσα από τους προσκείμενους στην κυβέρνηση μηχανισμούς ενημέρωσης. Ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ θέλουμε να χαιρετίσουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που διορίστηκαν μόνιμα τα τελευταία χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση και να γνωρίζουν ότι τον διορισμό αυτόν δεν τον οφείλουν σε κανένα υπουργό και σε καμία κυβέρνηση, αλλά πρωτίστως ότι είναι αποτέλεσμα και αποτελούν προϊόν ενός πολυετούς αγώνα του κινήματος της εκπαίδευσης που εκδηλώθηκε με διάφορες μορφές: απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ, καταλήψεις του υπουργείου παιδείας, συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής τόσο της τωρινής κυβέρνησης ΝΔ όσο και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 19/8/2020, λοιπόν, εκδόθηκε το πολυαναμενόμενο ΦΕΚ με τον διορισμό 4500 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στις 19/8/2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διετία δοκιμής. Όλοι ανέμεναν πως οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα διεκπεραιώσουν τη γραφειοκρατική διαδικασία της μονιμοποίησης χωρίς καθυστερήσεις, όπως γίνεται δεκαετίες τώρα.. Αντιθέτως, οι εκπαιδευτικοί έχουν έρθει αντιμέτωποι με την κωλυσιεργία του ΥΠΑΙΘ και των υπηρεσιών του, το οποίο μέχρι τώρα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα εκμεταλλευόμενο εκτός των άλλων την αφωνία των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Αυτή η ψυχοφθόρα αναμονή δείχνει όχι μόνο αδιαφορία, αλλά και προφανώς επιδιώκει να εμφυσήσει στους νεοδιόριστους αλλά και στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς το αίσθημα πως τίποτα δεν πρέπει πια να θεωρείται δεδομένο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πώς σε όλα τα νομοθετήματα σχετικά με την αξιολόγηση και τις όποιες άλλες εκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί παρουσιάζονται ως οι πρώτοι των οποίων τα εργασιακά δικαιώματα θα σαρωθούν.

 

Απαιτούμε:

 

  • να μονιμοποιηθούν άμεσα και οι 4500 εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.
  • την κατάργηση του νόμου 4589/19 (προσοντολόγιο) που δημιουργεί ένα συνεχές κυνήγι συλλογής προσόντων, απαξιώνοντας έτσι πλήρως το πτυχίο ΑΕΙ και ενισχύει τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους συναδέλφους.
  • μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ για την κάλυψη όλων των αναγκών με άμεσο διορισμό-μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία. Όχι στον γραπτό ΑΣΕΠ, σε κάθε συνέντευξη και κάθε είδους φίλτρο για το δικαίωμα στην εργασία
  • την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας στο δημόσιο σχολείο.. Καμία απόλυση αναπληρωτή/τριας. Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. 
  • τη δημιουργία νέων οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες σε όλα τα σχολεία, νέες θέσεις εργασίας με μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης, μείωση του ωραρίου εργασίας.

 

Καταδικάζουμε αντιλήψεις που σπέρνουν το φόβο και συνεχίζουμε τον αγώνα για την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς μας.

Οι προσπάθειες να χτυπηθούν τα εργασιακά δικαιώματα μας, δεν θα περάσουν!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*