Καμία Διορισμένη Διοίκηση – Να γίνει τώρα Συνέδριο της ΟΛΜΕ! Ο λόγος στον κλάδο!

Ο Χατζηδάκης επελαύνει ενάντια στα συνδικάτα!

Καμία Διορισμένη Διοίκηση – Να γίνει τώρα Συνέδριο της ΟΛΜΕ!

Ο λόγος στον κλάδο!

Αγώνας για την ανατροπή του αντεργατικού – αντισυνδικαλιστικού εκτρώματος!

Στη σημερινή συγκυρία που η ακρίβεια, η φτώχεια και η ανεργία καλπάζουν και ο εργαζόμενος λαός παλεύει για την επιβίωσή του, η κυβέρνηση βρίσκει το έδαφος για να εξαπολύσει την ολομέτωπη επίθεσή της στο συνδικαλιστικό κίνημα. Με δύο απανωτές ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου μέσα στο Φλεβάρη, το Υπουργείο Εργασίας ενημερώνει τα συνδικάτα όλης της χώρας ότι μπαίνει σε εφαρμογή ο άθλιος αντισυνδικαλιστικός νόμος «Χατζηδάκη», το ΓΕ.ΜΗ.ΣΟ.Ε (Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων) και οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Η κυβέρνηση της ΝΔ εξαπολύει γενικευμένη επίθεση θέτοντας σε ευθεία αμφισβήτηση την υπόσταση των σωματείων, το δικαίωμά τους να κηρύσσουν απεργία ακόμα και την καθημερινή τους λειτουργία(!) για όσο διάστημα δεν συμμορφώνονται στο νέο αντιδραστικό καθεστώς του ν. «Χατζηδάκη». Με τις δύο αυτές ανακοινώσεις ανάβει το πράσινο φως στο κράτος και την εργοδοσία για να εξαπολύσουν επίθεση στα συνδικάτα, να αμφισβητήσουν ευθέως το δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία ακόμα και την ίδια την ύπαρξη και υπόσταση των σωματείων!

Η κυβέρνηση που ποτέ δεν έκρυψε την επιδίωξή της να χτυπήσει τα συνδικάτα, την ελεύθερη και ανεμπόδιστη δράση των σωματείων θυμίζουμε ότι έχει ήδη εφαρμόσει δυο φορές το ν. «Χατζηδακη» σε απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ ώστε να στερήσει το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να αγωνίζονται, να διεκδικούν, να διαδηλώνουν και να απεργούν. Αυτή είναι η πραγματικότητα για όλα τα σωματεία, καθώς και το ζοφερό μέλλον που περιμένει όλους τους εργαζόμενους.

Ενώ θα περίμενε κάποιος/α να δει την ΟΛΜΕ, ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα του δημόσιου τομέα, να υπερασπίζει τον ρόλο και την ύπαρξη των σωματείων, να κινητοποιείται αποφασιστικά, να συγκρούεται με το αντισυνδικαλιστικό έκτρωμα του Χατζηδάκη, να μην τον εφαρμόζει και μαζί με τα άλλα συνδικάτα να βάζει στόχο την ανατροπή του, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο! Αντί η Ομοσπονδία με την ιστορία των εκπαιδευτικών αγώνων δεκαετιών, να συσπειρώνει μαχητικά τους εκπαιδευτικούς ώστε να αντιπαλέψουν τα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια, τις αλλαγές στις εργασιακές μας σχέσεις, την ακρίβεια, την αξιολόγηση με Απεργία – Αποχή, την ένταση των ταξικών φραγμών, την ΕΒΕ, την τράπεζα θεμάτων, την Pisa κλπ, επιβάλλει στάση αναμονής και αδράνειας. Σιωπά μπροστά στην ποινικοποίηση της απεργίας – αποχής των ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ και την επιχείρηση διώξεων συναδέλφων που στήνει το ΥΠΑΙΘ με το νέο κατάπτυστο έγγραφο «Κόπτση».

Ενώ θα περίμενε κάποιος/α η ΟΛΜΕ να αναπτύσσει και να περιφρουρεί τις ζωντανές δημοκρατικές διαδικασίες με Γενικές Συνελεύσεις, και αρχαιρεσίες δίνοντας εδώ και τώρα τον λόγο στον κλάδο, να κινητοποιείται σε πανελλαδική κλίμακα, να συσπειρώνει αγωνιστικά τις ΕΛΜΕ για να μπλοκάρει στην πράξη την εφαρμογή του αντισυνδικαλιστικού ν. «Χατζηδάκη», περιφρουρώντας τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα, βλέπει το αντίθετο! Καμία αποδοχή για διενέργεια Γ.Σ, υποταγή στο αντιδραστικό πλαίσιο που θέτουν ο ν. «Χατζηδάκη» και η κυβέρνηση. Τα ζήσαμε άλλωστε περίτρανα με την στάση της πλειοψηφίας ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ στο πρόσφατο παράδειγμα της Απεργίας – Αποχής από την αξιολόγηση.

Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ μαζί με το ΠΑΜΕ και την ΠΕΚ συνεχίζει με εμμονή από τον περασμένο Οκτώβρη να ζητά από τα Δικαστήρια (πρωτοδικείο) να τους διορίσει ως διοίκηση αντί να πραγματοποιήσει ζωντανό Συνέδριο μάχης, το οποίο θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί από τον Ιούνιο του 2021. Πόσο κραυγαλέα αντίφαση αποτελεί το επίμονο φρένο των ΣΥΝΕΚ στην άμεση πραγματοποίηση του Συνεδρίου και των αρχαιρεσιών στις ΕΛΜΕ, με πρόσχημα τάχα την πανδημία, όταν ο πολιτικός τους φορέας, ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητά «εκλογές εδώ και τώρα» ενώ προετοιμάζεται για Συνέδριο μέσα στο Μάρτη! Τι έχει να απαντήσει άραγε η ΠΕΚ, όταν ο δικός τους πολιτικός φορέας, το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιούσε αποκλειστικά ζωντανές εκλογές ενώ φούντωνε η πανδημία; Γιατί αρνείται τώρα την πραγματοποίηση του Συνεδρίου; Δεν αποτελεί διγλωσσία η στάση του ΠΑΜΕ που σε άλλα σωματεία και Ομοσπονδίες καταγγέλλει όσους καταφεύγουν στα Πρωτοδικεία για να αυτοδιοριστούν (πχ ΠΕΓΔΥ  19/10) ενώ στην ΟΛΜΕ συναινεί σε αυτή την απαράδεκτη απόφαση;

Η απόφαση τους για αυτοδιορισμό αποτελεί δυσφήμιση για τον συνδικαλισμό, οδηγεί σε απαξίωση και εκφυλισμό το συνδικαλιστικό κίνημα. Η απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ της ΟΛΜΕ να μείνουν στις θέσεις τους μέχρι τον Ιούνιο του 2022 χωρίς εκλογές, αλλά με διορισμό από τα δικαστήρια αποτελεί όχι μόνο αντιδημοκρατικό ατόπημα αλλά στρώνει το δρόμο στην κυβέρνηση για να εξαπολύσει την επίθεσή της στα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα και να εφαρμοστεί ο ν.Χατζηδάκη. Η προσφυγή της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ στα Πρωτοδικεία, που έδωσε λαβή και σε ορισμένες ΕΛΜΕ να πράξουν το ίδιο, πρέπει να ακυρωθεί τώρα.

Μέσα σε αυτό το καθεστώς η πραγματοποίηση εδώ και τώρα του Συνεδρίου της ΟΛΜΕ όπως και οι αρχαιρεσίες σε όλες τις ΕΛΜΕ καθίσταται επιτακτική αναγκαιότητα.

Η μάχη για τα δικαιώματα μας, η ανατροπή του ν Χατζηδάκη δεν γίνεται με αναμονή και με δικαστικές αποφάσεις για δοτές – διορισμένες διοικήσεις. Είμαστε εκλεγμένοι και όχι διορισμένοι!! Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις ΔΕ και οι δύο εκπρόσωποί τους στο 11μελές ΔΣ όπως δεν συναίνεσαν με την υπογραφή τους στον αυτοδιορισμό τους από τα δικαστήρια, καταγγέλλοντας την αντιδημοκρατική προσφυγή, έτσι και τώρα δεν θα νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους το διορισμένο ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις ΔΕ καλούν το ΔΣ της ΟΛΜΕ να συνεδριάσει άμεσα και να αποφασίσει

  • Την ακύρωση της προσφυγής στο Πρωτοδικείο για το διορισμό διοίκησης
  • Τον ορισμό άμεσης ημερομηνίας (Μάρτης – Απρίλης) για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου μάχης και αγώνα
  • Καμιά «ηλεκτρονική κάλπη» και «τηλέ»-Γενικές Συνελεύσεις, αποκλειστικά ζωντανές διαδικασίες, καμιά καταγραφή στο ΓΕΜΗΣΟΕ. Όλες οι διαδικασίες (Γενικές Συνελεύσεις, αρχαιρεσίες, Συνέδριο) αποκλειστικά με βάση το καταστατικό κόντρα στο αντισυνδικαλιστικό έκτρωμα «Χατζηδάκη»!

Η περίοδος αναμονής τελείωσε!

Ο λόγος στους αγώνες και στα πρωτοβάθμια σωματεία!

Φεβρουάριος 2022

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*