«Voucher 200€ για προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού»: Η Κεραμέως μας αντιμετωπίζει ως επαίτες της Δημόσιας Εκπαίδευσης μοιράζοντας χάντρες και καθρεφτάκια!

Πόσος εμπαιγμός και πόση υποκρισία μπορεί ακόμα να αντέξει ο κόσμος της εκπαίδευσης από μια κυνική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ; Έχουμε και λέμε:

 • Οι τιμές στα βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα, εκτοξεύονται καθημερινά και οι αυξήσεις ξεπερνούν το 20%
 • Το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο έχουν φτάσει σε απελπιστικά ύψη μετατρέποντας τα σπίτια μας σε «ψυγεία»!
 • Οι λογαριασμοί του ρεύματος έχουν σχεδόν διπλασιαστεί και ο Μητσοτάκης δίνει «ψίχουλα» ως επίδομα για να απορροφήσει τους κοινωνικούς κραδασμούς. Ο κόσμος πληρώνει το βαρύ τίμημα της «πράσινης» ενέργειας και της «απελευθέρωσης» από τα «δεσμά» του περίφημου «κρατικού μονοπωλίου» της ΔΕΗ δηλαδή των ιδιωτικοποιήσεων!
 • Η μνημονιακή περίοδος και πολιτική μας καταδίκασε να ζούμε εδώ και 12 χρόνια με πετσοκομένους μισθούς κατά 40%. Ο μνημονιακός ζόφος της αυτής περιόδου κατέκοψε τον 13ο και 14ο μισθό για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους!
 • Τα παρατεταμένα lockdown υποχρέωσαν χιλιάδες εκπαιδευτικούς να καταθέσουν έναν και δύο μισθούς για να προμηθευτούν ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση! Οι μεγάλες ιδιωτικές αλυσίδες είδαν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται στο ίδιο διάστημα. Τεράστια κεφάλαια υφαρπάχθηκαν από τις τσέπες των μισθωτών σε μια χούφτα επιχειρηματίες!
 • Η Δημόσια Εκπαίδευση βρίσκεται σε καθεστώς παρατεταμένης υποχρηματοδότησης εδώ και πάνω από μια δεκαετία! Τα μνημόνια και η νεοφιλελεύθερη πολιτική στερούν από τα Δημόσια Σχολεία ζωτικούς πόρους για την λειτουργία τους και τον εξοπλισμό τους με σύγχρονα μέσα. Το «όραμα» του Μητσοτάκη και της νεοφιλελεύθερης κλίκας του είναι να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε ζητιάνους που θα επαιτούν για χορηγίες!
 • Προ ημερών και εν μέσω κυβερνητικών διθυράμβων η κυβέρνηση της ΝΔ χρέωσε τον ελληνικό λαό με 11 δις ευρώ στοκάροντας στρατιωτικό εξοπλισμό (Rafale κλπ) για λογαριασμό των Γάλλων ιμπεριαλιστών και της στρατιωτικής τους βιομηχανίας!
 • Αφήσαμε για το τέλος τη Δημόσια Υγεία! Την περίοδο 2020 – 2022, εν μέσω πανδημίας και με εκατόμβες θυμάτων, η εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ περιέκοψε σχεδόν 1,4 δις ευρώ(!!) από τις κρατικές δαπάνες. Την ίδια στιγμή χάρισε αμύθητα κέρδη στα καλοθρεμμένα και κρατικοδίαιτα ΜΜΕ και στους κλινικάρχες, αφήνοντας το ΕΣΥ στη μοίρα του!

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν και με δεδομένο ότι οι εκπαιδευτικοί όπως και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία έχει χάσει πάνω από το 20% της αγοραστικής της δύναμης τους τελευταίους μόνο μήνες, η νέα φτώχεια και η φοροεπιδρομή της κυβέρνησης είναι προ των πυλών, η Κεραμέως παρουσιάζει το Voucher των 200€ ως κοινωνική πολιτική!

Θεωρεί ότι με χάντρες και καθρεφτάκια μπορεί να ξεγελάσει, να παραπλανήσει τον κόσμο της εκπαίδευσης. Ας μην γελιόμαστε! Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ δεν έχει καμία αγωνία για να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς. Το έχει αποδείξει άλλωστε αμέτρητες φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Η κυβερνητική επιχείρηση «voucher 200€» σαν μοναδικό στόχο έχει να χαρίσει ξανά «ζεστό» χρήμα και νέα κέρδη στις εταιρίες της πληροφορικής. Λεφτά που θα προέλθουν και από τα εισοδήματα των εκπαιδευτικών.

Καταγγέλλουμε την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση της ΝΔ που εμπαίζουν τον κλάδο, επιχειρούν να στήσουν μια νέα πλάνη για να διασκεδάσουν τη γενικευμένη οργή, να συγκαλύψουν την αντιδραστική πολιτική τους επιβάλλει νέα ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια στο Δημόσιο Σχολείο.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ άμεσα να απαιτήσουν αγωνιστικά:

 • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσιας Παιδείας από τον κρατικό προϋπολογισμό!
 • Να δοθούν τα κονδύλια των «voucher» για την ενίσχυση των Δημόσιων Σχολείων! Να εξοπλιστούν όλα τα σχολεία με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα με την ευθύνη του κράτους! Οι εκπαιδευτικοί δεν επαιτούμε για χορηγίες!
 • Να αυξηθούν εδώ και τώρα οι μισθοί των εκπαιδευτικών! Να επανέλθει άμεσα ο 13ος και 14ος μισθός! Να μπει τέλος στο καθεστώς της φτώχειας! Να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό και την εργασία μας!

Ιανουάριος 2022

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*