Διαδικτυακή εκδήλωση Παρεμβάσεων ΠΕ – ΔΕ για την αξιολόγηση

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η κοινή διαδικτυακή εκδήλωση των Παρεμβάσεων ΠΕ – ΔΕ με θέμα “Οι αξιολογητές ξανάρχονται – Τα μέτρα της κυβέρνησης και η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος“. Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκατοντάδες συνάδελφοι από όλες τις γωνιές της χώρας. Ευχαριστούμε όλους για τα θερμά συναγωνιστικά σχόλιά σας. Ελπίζουμε ότι με τη σημερινή εκδήλωση συμβάλλαμε στον εξοπλισμό των συναδέλφων με επιχειρήματα για τη μάχη που πρέπει να δώσουμε μαζικά στα σχολεία για να μην εφαρμοστούν τα κυβερνητικά σχέδια για την αξιολόγηση!

Προχωράμε μαζικά – αποφασιστικά με απεργία – αποχή από την αξιολόγηση!

Κοινή διαδικτυακή εκδήλωση των Παρεμβάσεων ΠΕ – ΔΕ για την αξιολόγηση

Οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ από κοινού με τις ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΕ

διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου και ώρα 6.30μμ

με τίτλο “Οι αξιολογητές ξανάρχονται – Τα μέτρα της κυβέρνησης και η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος

Μιλούν – παρεμβαίνουν

Γ. Σαμοΐλης, Χρ. Σόφης (ΔΣ ΟΛΜΕ)

Γ. Αναγνωσταράς, Μ. Σταυροπούλου (ΔΣ ΔΟΕ)

Φ. Πανοπούλου, Λ. Φρυδά (ΚΕΜΕΤΕ/ΟΛΜΕ), Β. Μακρής (ΙΠΕΜ/ΔΟΕ)

Η εκδήλωση θα προβληθεί διαδικτυακά μέσω του YouTube και Facebook.

Συντονιστείτε και παρακολουθήστε ζωντανά την εκδήλωση από εδώ: https://youtu.be/Q8qX0TbstOY

Εκδήλωση της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ για τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μεταρρυθμίσεις και περικοπές στην εκπαίδευση στην Ελλάδα

πως προχωρούν και πως την επηρεάζουν.

Το παράδειγμα των ΗΠΑ και οι συνέπειες εκεί της εφαρμογής

ανάλογων με την Ελλάδα μεταρρυθμίσεων.

Θα προβληθεί αποκαλυπτικό οπτικοακουστικό υλικό εστιασμένο

 στις αλλαγές και την επίδρασή τους στην Δημόσια Εκπαίδευση στις ΗΠΑ.

 Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με σκοπό να ανιχνεύσουμε δρόμους

για το ρόλο και την παρέμβαση του εκπαιδευτικού κινήματος.

5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

18 Σεπτέμβρη 2013 Δολοφονία Παύλου Φύσσα

«Μου είπαν να μην κάνω όνειρα τρελά, να μην τολμήσω να κοιτάξω τ’ αστέρια, μα εγώ ποτέ μου δεν τους πήρα σοβαρά, πήρα τον κόσμο ολόκληρο στα δυο μου χέρια» Killah P.

Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Πέντε χρόνια μετά οι φονιάδες του κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι. Η καταδίκης της ΧΑ ως εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, και το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων της σε κάθε πόλη και γειτονιά παραμένει ζητούμενο.

Η αντιπροσφυγική- αντιμεταναστευτική πολιτική πνιγμών, απελάσεων, φυλακίσεων και εγκλεισμού των θυμάτων της φτώχειας και του πολέμου που εφαρμόζει η Ελληνική κυβέρνηση στοιχισμένη με τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας συνεχίζεται. Η πρόσφατη διμερής συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη Μέρκελ δείχνει ότι διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή των ρατσιστικών πολιτικών της Ε.Ε, ενώ ταυτόχρονα ευθυγραμμίζεται με τους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Η διαρκής λιτότητα, η φτώχεια και το χτύπημα μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων, η ανάπτυξη με καύσιμη ύλη τη νεολαία και τους εργαζόμενους –που στο όνομα της ορκίζονται κυβέρνηση και αντιπολίτευση-  εγκαινιάζουν την κανονικότητα της μεταμνημονιακής περιόδου, αυτής που ακολουθεί των μνημονίων που ψήφισαν. Αυτό είναι το καλύτερο λίπασμα στο έδαφος του εθνικισμού και της ρατσιστικής έξαρσης.

Το αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό κίνημα, το κίνημα των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών πρέπει να τεθεί όσο ποτέ άλλοτε σε συναγερμό. Ιδιαίτερα οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί έχουν ξεχωριστή ευθύνη και ρόλο στη διαμόρφωση της αντιφασιστικής συνείδησης στη νεολαία απέναντι στα νέα «τάγματα εφόδου» που στήνει η ΧΑ. Δουλεύοντας τη μνήμη, την ιστορία και την αλληλεγγύη των ανθρώπων. Ρίχνοντας αγωνιστικό φως στην ανάγκη των νέων παιδιών να μείνουν όρθια και με αυτοπεποίθηση να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, απέναντι στο τέλος των προσδοκιών και στα διάφορα Τ.Ι.Ν.Α. που τους προτείνουν όλοι οι εκπρόσωποι του συστήματος. Όπως διδάσκαμε τις μέρες του Σεπτέμβρη του 2013, με το μεγαλειώση απεργιακό μας αγώνα. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

 

 Ισόβια στους φονιάδες του Παύλου Φύσσα – Ποτέ ξανά φασισμός!

Απαιτούμε:

Την ισόβια καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ στη δίκη που διεξάγεται.

Την ακύρωση των ρατσιστικών συμφωνιών με ΕΕ-Τουρκία και Γερμανία.

Ανοιχτά σύνορα, ανοιχτά σχολεία, ανοιχτές πόλεις με ανθρώπινη φιλοξενία  και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις οικογένειες και τα παιδιά τους.

Το σταμάτημα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Την ανατροπή της πολιτικής φτωχοποίησης και εξαθλίωσης όλων μας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών.

 

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις, που οργανώνονται για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στις 15 και 18 Σεπτέμβρη, σε όλη την Ελλάδα.

Όλοι στη διαδήλωση στο Κερατσίνι την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας: εκδήλωση | Οι Εξελίξεις Στην Παιδεία, Παρ. 15 Δεκ. 2017

Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας: εκδήλωση | Οι Εξελίξεις Στην Παιδεία (Δεκ. 2017) by paremvaseisde on Scribd

Εκπ/κή Παρέμβαση Α΄ Αχαΐας: εκδήλωση «Σχολείο super market βγαλμένο από το Μεσαίωνα του ΟΟΣΑ ή σχολείο της ενιαίας γνώσης, της σταθερής εργασίας και της αξιοπρέπειας;»

Ekpaideytiki-Ekdilosi_Afisseta-Prosklisi-Ekp. Paremv-A Avh_28-11-2017

Τρίτη 28 Νοέμβρη 2017 στις 18:45 

στην αίθουσα της ΟΕΒΕΣΝΑ (Αράτου 21, α όρ.), πλατ. Όλγας

Θα εισηγηθεί:               Άννα Μπαχτή (πρώην μέλος ΔΣ ΟΛΜΕ)

Θα σχολιάσει:               Παναγιώτης Μπούρδαλας (πρώην μέλος ΔΣ ΚΕΜΕΤΕ/ΟΛΜΕ)

Θα χαιρετήσουν:

                                        Μανώλης Κυπραίος (μέλος ΔΣ Συλλόγου δασκάλων Νηπιαγωγών Πάτρας)

                                       Αντώνης Ναξάκης (ιστορικό εκπ/ικό-συνδικαλιστικό στέλεχος)

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Είσοδος Ελεύθερη

Παρεμβάσεις ΔΕ-ΠΕ Θεσ/νίκης | Παρουσίαση βιβλίου: «ΤΕΡΜΙΝΟΥΣ», Σάβ. 25/11, 6:30μμ, ΕΔΟΘ

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις ΔΕ  – Ριζοσπαστική Κίνηση Εκπαιδευτικών ΠΕ (Παρεμβάσεις ΠΕ)

 ΤΕΡΜΙΝΟΥΣ 2

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις ΔΕ και η Ριζοσπαστική Κίνηση Εκπαιδευτικών ΠΕ (Παρεμβάσεις ΠΕ) σας καλούν στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του συναδέλφου Λευτέρη Παπαθανάση «Τέρμινους» (εκδ. ΚΨΜ) που θα γίνει το Σάββατο 25 Νοέμβρη, στις 6.30μμ, στο χώρο της ΕΔΟΘ (Πρ. Κορομηλά 51) στον 4ο όροφο.

Το «Τέρµινους» του Λευτέρη Παπαθανάση είναι ένα εικονογραφηµένο έργο, ένα γκράφικ νόβελ, ενπνευσμένο από τη βαριά ιστορία της Εθνικής Αντίστασης και του Εµφυλίου Πολέμου στα βουνά της Ηπείρου.

«Τέρµινους» ονοµάστηκε το σχέδιο του κυβερνητικού στρατού, υπό τις οδηγίες και την υλική στήριξη των ΗΠΑ, για τη διάλυση του Δηµοκρατικού Στρατού Ελλάδας την άνοιξη του 1947. Το σχέδιο αυτό ανατράπηκε χάρη στην αποφασιστικότητα, τη γενναιότητα και την αυτοθυσία των αγωνιστών της Αριστεράς και των µαχητών του ΔΣΕ.

https://paremvasithess.wordpress.com/ – http://rizospastiki-kinisi.blogspot.gr

Παρεμβάσεις ΔΕ-ΠΕ Θεσ/νίκης: «Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: η διεθνής εμπειρία», Κυρ. 5/11, 6.30μμ, Πύργος Παιδαγωγικής ΑΠΘ

Εκδήλωση με θέμα:

«Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: η διεθνής εμπειρία»

Αξιολόγηση: μια λέξη που τα τελευταία χρόνια επανέρχεται διαρκώς όποτε γίνεται λόγος για τη δημόσια εκπαίδευση (και όχι μόνο). Οι κυβερνητικοί και οι κάθε λογής εγχώριοι και εξωχώριοι υποβολείς τους την προβάλλουν σαν αυτονόητη αναγκαιότητα, που θα απαλλάξει το εκπαιδευτικό μας σύστημα από τις χρόνιες κακοδαιμονίες του: τις ακατάλληλες (υπο)δομές, τους οκνηρούς ή ανεπαρκείς καθηγητές, τις μειωμένες μαθητικές επιδόσεις.

Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους έχουν δείξει ως τα τώρα πως δεν πείθονται και πως δεν θα (συν)υπογράψουν τον αυτό-ενεχειριασμό τους. Ακόμα και την περίοδο 2011-2014, όταν για πρώτη φορά το ζήτημα μπήκε με τόση οξύτητα από την τότε κυβέρνηση (που εφάρμοζε, όπως και η σημερινή, με περισσή χαρά μνημονιακές υπαγορεύσεις), είχαν καταφέρει, παρά τις εσωτερικές τους διαφοροποιήσεις και τριβές, να προβάλλουν ισχυρή αντίσταση, που ακύρωσε στην πράξη τους άνωθεν σχεδιασμούς.

Σήμερα όμως είμαστε σε νέα φάση. Η (εξαρχής αβάσιμη, όπως αποδείχτηκε) αισιοδοξία που ενέπνεε σε πολλούς συναδέλφους η προσδοκώμενη πολιτική ανατροπή, έχει εξανεμιστεί. Παράλληλα έχει ενταθεί η ιδεολογική και διοικητική πίεση, ώστε να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις και να αποδεχτούμε την αξιολόγηση ως τετελεσμένο γεγονός. Πιέσεις που έχουν σημαντική επίδραση σε μερίδα συναδέλφων και μάλιστα τη χειρότερη στιγμή, καθώς με τον νέο νόμο που ετοιμάζεται για το «νέο Λύκειο» τίθεται εν αμφιβόλω όχι μόνο η εργασιακή μας υπόσταση αλλά ο χαρακτήρας και ρόλος του δημόσιου σχολείου.

Ένα από τα ισχυρότερα και πλέον αποστομωτικά επιχειρήματα των υποστηρικτών της νέας «αξιολογικής κουλτούρας»($ίο) είναι η επίκληση της διεθνούς πρακτικής. «Ως πότε θα είμαστε, μόνοι εμείς, πανευρωπαϊκή εξαίρεση;», σου λένε. «Η αξιολόγηση είναι εκτός Ελλάδας κοινός τόπος. Και επιτέλους, αν μας τρομάζει το «σκληρό», άκρως νεοφιλελεύθερο αγγλοσαξωνικό μοντέλο που πήγε να αντιγράψει η προηγούμενη κυβέρνηση, υπάρχει και το πιο «ήπιο» του γερμανικού ή σκανδιναβικού χώρου. Το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως υπόδειγμα και για μας.»

Είναι όμως έτσι ακριβώς τα πράγματα; Έχει εφαρμοστεί η αξιολόγηση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες; Και ποια είναι τα αποτελέσματά της όπου έχει εφαρμοστεί, τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τα σχολεία; Πώς την αντιμετωπίζουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί; Συναινούν ή αντιστέκονται; Τι ακριβώς αξιολογείται και για ποιο σκοπό; Διαφέρουν τόσο τα «ήπια» από τα «σκληρά» αξιολογικά συστήματα ή υπάρχει ένας κοινός τόπος, μια κοινή κατεύθυνση; Και ποια τα περιθώρια ουσιαστικής διαφοροποίησης μέσα στη σημερινή νεοφιλελεύθερη δυστοπία;

Για όλα αυτά και ό,τι άλλο προκύψει θα συζητήσουμε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στις 6:00 μ.μ., στο ισόγειο του πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής, με τους δύο εκλεκτούς καλεσμένους μας: τον Άγγλο πανεπιστημιακό, ακτιβιστή και μέλος του Εθνικού Σωματείου Καθηγητών (NUT) της Μεγάλης Βρετανίας Ken Jones και την πρώην εκπρόσωπο των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΔΟΕ, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας ειδικευμένη στα αξιολογικά συστήματα άλλων χωρών και κυρίως των ΗΠΑ, Αιμιλία Τσαγκαράτου.

Θα σας περιμένουμε!

  • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  • ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ανοιχτή συζήτηση: «Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: η διεθνής εμπειρία», Κυρ. 5/11, 6.30μμ, Πύργος Παιδαγωγικής ΑΠΘ

Εκδήλωση: Μόνιμα αναπληρωτής; Ή μόνιμα Άνεργος; Σπάζοντας τους Φαύλους κύκλους της επισφάλειας. Μαζικοί και Μόνιμοι διορισμοί στην Εκπαίδευση τώρα

Ο Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, σας προσκαλεί στην εκδήλωση του:

 
Μόνιμα αναπληρωτής; Ή μόνιμα Άνεργος;
Σπάζοντας τους Φαύλους κύκλους της επισφάλειας. Μαζικοί και Μόνιμοι διορισμοί στην Εκπαίδευση τώρα.
 
Δηλώσεις για χιλιάδες διορισμούς που δεν υλοποιούνται, λιγότεροι αναπληρωτές στα σχολεία κάθε χρόνο, το μάθημα όλο και λιγότερο ποιοτικό, παιδιά χωρίς εκπαιδευτικούς, δάσκαλες κι καθηγητές άνεργοι/σερβιτόρες/ ιδιαίτερα/μπέιμπισιτερς . Για πόσο καιρό ακόμα θα μαζεύουμε μόρια και προϋπηρεσία και κυρίως για ποιο σκοπό;
 
Συζητάμε για τις προοπτικές του κλάδου, τις προοπτικές του δημόσιου σχολείου και το ρόλο μας μέσα σε αυτό.
Κυριακή 19/2, στις 18:00, στην ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 58)
%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-19-2
Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης
http://syllogosadioriston.blogspot.gr

Βιβλιοπαρουσίαση: Οι περιπέτειες των λέξεων των μαθηματικών στην ελληνική γλώσσα

Πρόβλημα για δυνατούς λύτες είναι η ένταξη του βιβλίο του Στέλιου Μαρίνη
 

«ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ»

σε κάποια κατηγορία.
Ασφαλώς αφορά τα Μαθηματικά. Είναι όμως ένα βιβλίο που αναλύει την ιστορία λέξεων, άρα ανήκει και στη Γλωσσολογία ή γενικότερα τη Φιλολογία. Εκτός από την ευχαρίστηση που προξενεί στον αναγνώστη χάρη στο γλαφυρό ύφος του συγγραφέα και τις πληροφορίες που μεταδίδει, είναι ένα χρήσιμο παιδαγωγικά βοήθημα για το δάσκαλο, τον εκπαιδευτικό – μαθηματικό, αλλά και τον εκπαιδευτικό-φιλόλογο, μήπως επομένως ανήκει στην κατηγορία των παιδαγωγικών βιβλίων;
Κάθε μια από τις οπτικές από τις οποίες μπορεί κάποιος να εξετάσει το βιβλίο θα αναπτύξουν οι ομιλητές της παρουσίασης στο Polis Art Café το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι.
Ο Δημήτρης Ζέρβας θα μιλήσει ως μη ειδικός αναγνώστης.
Από την οπτική του φιλολόγου θα το παρουσιάσει ο φιλόλογος Κώστας Φούφας που είχε και την επιμέλεια του κειμένου.
Η διδάκτωρ της Φιλολογίας, εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χρύσα Χρονοπούλου Πανταζή θα μιλήσει για την αξιοποίηση των Μαθηματικών στη γλωσσική διδασκαλία.
Ο μαθηματικός Θοδωρής Βουρεκάς θα μας προβληματίσει αναπτύσσοντας το ζήτημα του πώς αποκτιέται η γνώση, ενώ
ο μαθηματικός και δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Γιάννης Σιούλας, με το πλεονέκτημα του ανθρώπου που διδάσκει και Γλώσσα και Μαθηματικά, θα μιλήσει για το πάντρεμα των δύο κλάδων στο Δημοτικό σχολείο.
Σημειωτικές προεκτάσεις, θέμα το οποίο ανέπτυξε και στο επίμετρο του βιβλίου, θα θίξει ο Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών Τάσος Πατρώνης.
Τέλος, ο συγγραφέας Στέλιος Μαρίνης θα περιγράψει το δικό του ταξίδι της συγγραφής.