Για τις μικρές και τις μεγάλες νίκες…

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

 

Είσαστε αδύναμοι, μας λένε… Ό,τι και να κάνετε η πορεία είναι προδιαγραμμένη…

Ο μονόδρομος είναι … μονόδρομος

Η καταιγιστική προπαγάνδα τους πείθει, προς το παρόν, και πολλούς εργαζόμενους.

Έλα όμως που όχι μόνον η ιστορία της ανθρωπότητας, αλλά και η τωρινή πραγματικότητα τους διαψεύδει, και άλλα δείχνει, ότι δηλαδή ο συλλογικός αγώνας, η πίεση, η διεκδίκηση έχουν αποτελέσματα, χειροπιαστά και μετρήσιμα.

Ζωντανό και πρόσφατο παράδειγμα η υποχώρηση του ΥΠΕΠΘ στη ζήτημα της ανάθεσης νομοθετικού έργου σε ιδιωτική εταιρεία, με αμοιβή 96.000 ευρώ. Πρώτοι αναδείξαμε το ζήτημα, το καταγγείλαμε με σφοδρότητα, το φέραμε στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, η ΟΛΜΕ με τη σειρά της το κατήγγειλε, διεκδίκησε την ακύρωση μιας τέτοιας πράξης που, πέρα από το ότι σε εποχές που οι εργαζόμενοι καλούνται να σφίξουν το ζωνάρι «μοιράζονται» χρήματα σε «μελέτες» και «μελετητές» (προσφιλής μέθοδος και «αγιοποιημένη» υπό το φως της «επιστήμης» «μοιράσματος» χρήματος τα τελευταία δεκαπέντε περίπου χρόνια), σημαίνει την παράδοση ακόμη και του στενού πυρήνα του κράτους (νομοθετική εξουσία) σε λογικές ιδιωτικοποίησης.

Μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική συρρίκνωσης του όποιου κράτους πρόνοιας έχει απομείνει, της δημόσιας παιδείας και υγείας, του νέου συνταξιοδοτικού και ασφαλιστικού που οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτώχεια και στη «δια βίου» εργασία με επαχθείς όρους, μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική μείωσης των μισθών μας, την πολιτική του «συμφώνου σταθερότητας» που συνθλίβει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, δηλ. τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, μπορούμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές κυβέρνησης – ΕΕ – οικονομικής ολιγαρχίας. Μπορούμε, αρκεί να το πιστέψουμε και να παλέψουμε συλλογικά.

Είμαστε οι πολλοί και έχουμε δίκιο…

Είναι οι λίγοι και είναι αδύναμοι στη σύγκρουσή τους με τους πολλούς

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ

 

ΑΘΗΝΑ 13/2/2010

6974438720, www.paremvaseisde.org