ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ

Δήλωση της Αγγελικής Φατούρου,
μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ,
εκπροσώπου των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπροσώπων της ΠΕΑΕ,
Συντον. Ωρομισθίων, ΠΕΑ και Διδασκαλικών Συλλόγων με τον υφυπ. Παιδείας κ. Πανάρετο

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ

ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ – ΜΟΝΙΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ
ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Στα πλαίσια της απεργιακής συγκέντρωσης της ΟΛΜΕ στο ΥΠΕΠΘ, σήμερα Δευτέρα 30/11, συναντηθήκαμε με τον υφ. Παιδείας προκειμένου να του εκφράσουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στο «κείμενο διαβούλευσης» του ΥΠΕΠΘ.
Ζητήσαμε, για άλλη μια φορά, την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας στη δημόσια εκπαίδευση [ωρομισθίων – αναπληρωτών] και το μαζικό διορισμό αποκλειστικά μονίμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων [χιλιάδες κενά ακόμα και τώρα, 25 μαθητές κατ’ ανώτατο όριο στο τμήμα-20 σε κατευθύνσεις-10 στα εργαστήρια, πρόσθετη διδακτική στήριξη και ενισχυτική διδασκαλία κλπ].
Δηλώσαμε, επίσης, στην ηγεσία του ΥΠΕΠΘ ότι δεν πρόκειται να συζητήσουμε κανένα σύστημα πρόσληψης αν δεν μονιμοποιηθούν ΟΛΟΙ όσοι έχουν έστω και μια ώρα προϋπηρεσίας σαν ωρομίσθιοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.
Από την πλευρά του κ. Πανάρετου δεν υπήρξε καμιά απάντηση σε κανένα από τα επίμονα διευκρινιστικά ερωτήματά μας (πόσο θα διαρκέσει η λεγόμενη «μεταβατική περίοδος», ποιους και πόσους θα αφορά, τι θα γίνει με το 30μηνο και το 24μηνο, πώς θα κλείσει τον ενιαίο πίνακα 30/6/09 αφού υποτίθεται ότι θα προσμετράται η προϋπηρεσία όσων έχουν επιτυχία στον ΑΣΕΠ, κλπ).
Είναι προφανές, αυτό άλλωστε έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή των δηλώσεων Διαμαντοπούλου, ότι στόχευσή τους παραμένει η ελαχιστοποίηση των μονίμων διορισμών και η διατήρηση του επαίσχυντου θεσμού του ωρομισθίου (για τους οποίους δεν δεσμεύτηκε καν ότι θα εξασφαλίσει την τακτική πληρωμή τους) και του αναπληρωτή.
Είναι, επίσης, προφανές ότι το ΥΠΕΠΘ «μετράει» αντιδράσεις. Η μαζική κινητοποίηση του εκπαιδευτικού κόσμου είναι μονόδρομος. Δεν επιτρέπεται καμιά αυταπάτη. Καμιά υποχώρηση δεν πρόκειται να κάνει το ΥΠΕΠΘ αν δεν αντιμετωπίσει ένα μαζικό ρωμαλέο και ενωμένο εκπαιδευτικό κίνημα, που στα πανό του θα γράφει «μόνιμη και σταθερή εργασία», «μαζικούς διορισμούς αποκλειστικά μονίμων εκπαιδευτικών», «όχι στην ομηρία της ελαστικής εργασίας».
• Απαιτείται τώρα όλοι οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί να γραφούν στις ΕΛΜΕ και τους Διδ. Συλλόγους, να πάρουν μαζικά μέρος στις Γενικές Συνελεύσεις και στις εκλογές, να δημιουργήσουν Επιτροπές σε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο.
• Να συμμετέχουμε όλοι και όλες μαζικά στην επόμενη πανεκπαιδευτική διαδήλωση τη Δευτέρα 7/12, 12.30 μμ, στα Προπύλαια (υπάρχει στάση εργασίας) και σε όλες τις κινητοποιήσεις ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό άγριας λιτότητας που καταθέτει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
• Να συντονίσουμε τα βήματά μας για μια νέα μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα, με αιχμή την κατάργηση της ελαστικής εργασίας και τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών-ωρομισθίων εκπαιδευτικών.

Η ΟΡΓΗ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ, Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΗΤΤΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ Σ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΗΝΑ, 30/11/09
agelikifatourou@gmail.com, 6974438720