Μια απάντηση των Παρεμβάσεων στην ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) και τις συκοφαντίες για το Παλαιστινιακό : Αιδώς Αργείοι!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Μια απάντηση των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΔΕ στην ΑΣΕ (ΠΑΜΕ)

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!

Για άλλη μια φορά η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) ξεπέρασε τα όρια του πολιτικού αμοραλισμού, μόνο που τώρα το έκανε για θέματα «εν ου παικτοίς».

Κατηγόρησε, λοιπόν, η ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ότι στο 12ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ τήρησαν εκκωφαντική σιωπή στο θέμα της καταδίκης της εγκληματικής επίθεσης του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.

Προφανώς οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ δεν σήκωσαν τα ματάκια τους πάνω από τον αφαλό τους και δεν είδαν τις αφίσες των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ για την Παλαιστίνη (τις μοναδικές που υπήρχαν), με συνθήματα «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ» και «ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ».

Προφανώς δεν πήραν είδηση το ψήφισμα των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, που είχε ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο (ακόμη περιμένουμε κάποιο δικό τους) και που διακινήθηκε στο Συνέδριο μαζί με άλλα υλικά των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ.

Προφανώς και ενοχλήθηκαν που μέλος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, μετά την πρόσφατη επιστροφή της αποστολής στην Παλαιστίνη,  ενημέρωσε το σώμα του Συνεδρίου για όσα «ιδίοις όμμασιν» είδε να συμβαίνουν στη ρημαγμένη χώρα. Ίσως και να ντράπηκαν που δεν μετείχε κανείς δικός τους στη συγκεκριμένη αποστολή.

Να τους θυμίσουμε ότι και στην προηγούμενη αποστολή – αυτή που έγινε για την επίδοση των χρημάτων από την καμπάνια «ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ» – έλαμψαν διά της απουσίας τους. Κι αυτή την πρωτοβουλία οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ την είχαν πάρει. Μόνο που τότε οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ δεν είπαν ψέματα. Ίσως, σ’ εκείνη τη φάση, να σεβάστηκαν κάπως την ιερότητα του σκοπού.

Ίσως, τώρα, μ’ αυτή τους την κίνηση να θέλουν να καλύψουν το φοβερό ατόπημα (για παράταξη που θέλει να λέγεται αριστερή), ότι δηλαδή από κοινού με την

Από την αποστολή των εκπαιδευτικών σωματείων στην Παλαιστίνη (8-12 Μάη 2018) στα πλαίσια της καμπάνιας “Ένα σχολείο για τη Γάζα”, με τη συμμετοχή μελών των Παρεμβάσεων.

πλειοψηφία της ΟΛΜΕ( ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ) την Παρασκευή 4-5-18 αρνήθηκαν να παράσχουν οικονομική κάλυψη στον μοναδικό εκπρόσωπο της Δευτεροβάθμιας στην αποστολή ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ και με αυτόν τον τρόπο να δηλωθεί η πολιτική συμμετοχή της ομοσπονδίας, αφού το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ (Παρεμβάσεις) δεν ήταν δυνατόν  να συμμετάσχει, λόγω προβλήματος υγείας.  Προφανώς, αφού δεν μετέχει το ΠΑΜΕ, η αποστολή δεν υπάρχει!

Όποια και να ’ναι η αιτία του κατάπτυστου σχολίου της ΑΣΕ (ΠΑΜΕ), εμείς ένα πράγμα ξέρουμε: ο αγώνας των Παλαιστινίων και η αλληλεγγύη των λαών είναι θέματα πολύ ιερά για να επιτρέπεται στον οποιονδήποτε να τα χρησιμοποιεί για επίτευξη αλλότριων σκοπών. Πολύ περισσότερο σε όποιον λέει ότι αναφέρεται στην Αριστερά.

Επισυνάπτουμε την αφίσα των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο 12ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Αθήνα 21/5/2018

Μαρία Δανιήλ

Δημήτρης Καρυώτης

Αγ. Παρεμβάσεις: Ενημερωτικό-καταγγελία για τους πίνακες κενών-πλεονασμάτων στη ΔΔΕ Ανατ. Θεσ/νίκης

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΕΝΩΝ – ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ

ΣΤΗ ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Στις 16 – 5 – 2018 το ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης συνεδρίασε με βασικό θέμα την επικύρωση των οργανικών κενών των σχολικών μονάδων της ευθύνης μας, όπως αυτοί προέκυψαν μετά την αναμόρφωση των Πινάκων Α, λόγω ενοποίησης των κλάδων του  προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αλλαγής των αναθέσεων τόσο στα Γυμνάσια – Λύκεια όσο και στα ΕΠΑΛ.

Τους Πίνακες οργανικών κενών-πλεονασμάτων τόσο για τη Γενική Παιδεία όσο και για την Ειδική Αγωγή τους καταψήφισα, καθώς η σύνταξή τους αντιβαίνει στα βασικά αιτήματα του κλάδου για λιγότερους μαθητές ανά τμήμα και κατεύθυνση στα ΓΕΛ, ανά τομέα και ειδικότητα στα ΕΠΑΛ. Επίσης, δεν δόθηκε ο χρόνος στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο να διαμορφώσει μία σαφή εικόνα και δεν έγινε δεκτό το αίτημά μου για κοινοποίηση των Πινάκων Α, που θα διασφάλιζε την διαφάνεια και την αξιοπιστία της όλης διαδικασίας.

Κατά τη σημερινή (22 – 5 – 2018) συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου που είχε ως θέμα τον χαρακτηρισμό των υπεράριθμων εκπαιδευτικών, μετά από  παρέμβαση των εκπροσώπων των Γ΄ και Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, υπήρξε ανατροπή, με αποτέλεσμα την δέσμευση του Διευθυντή Δ.Ε. για την άμεση ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. των στοιχείων των Πινάκων Α,  μετά και από την  ετεροχρονισμένη αλλά θετική εισήγηση όλων των μελών του ΠΥΣΔΕ – εκτός του αιρετού της ΔΑΚΕ και προέδρου της Β ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ο οποίος δεν έλαβε θέση –  έτσι ώστε οι συνάδελφοι να έχουν, στα πλαίσια της διαφάνειας, μια καλύτερη εικόνα για τα κενά και τα πλεονάσματα των σχολικών μονάδων. Continue reading

Να κλείσει τώρα η εγκατάσταση στη Φυλή. Όχι νέοι ΧΥΤΑ στη Δυτ. Αττική

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΦΥΛΗ

ΟΧΙ ΝΕΟΙ ΧΥΤΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Το σκάνδαλο των κρυμμένων μελετών για τα ρυπαντικά φορτία του ΧΥΤΑ Φυλής έδειξε με τον πιο χαρακτηριστικό  τρόπο τα βρώμικα κόλπα που χρησιμοποιούν, τόσα χρόνια, για να κρατήσουν ανοιχτή αυτήν τη χωματερή. Όμως, όσα ψέματα κι αν πουν, όσες μελέτες κι αν κρύψουν δε θα καταφέρουν να πετύχουν το σκοπό τους.

Έκρυβαν συνειδητά την αλήθεια για τον τοξικό εφιάλτη που υπάρχει επί  6 δεκαετίες δίπλα στα σπίτια μας. Αδιαφορούσαν για το αν μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία χιλιάδων ανθρώπων. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να εισπράττουν αντισταθμιστικά εκατομμυρίων ευρώ, για να εξαγοράζουν συνειδήσεις και να εξυπηρετούν μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα.

Το χειρότερο είναι πως κάποιοι θέλουν να γίνει και νέα χωματερή στην Φυλή, γιατί -όπως λένε- πρέπει  να βρεθεί μια «προσωρινή λύση», μέχρι να γίνουν νέοι ΧΥΤΑ. Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές. Υπόσχονται πως θα κλείσουν την χωματερή και στο τέλος την επεκτείνουν. Μας λένε πως κανένας δήμαρχος δε θέλει να γίνει ΧΥΤΑ στην περιοχή του και για αυτό δεν μπορεί να κλείσει η Φυλή. Αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα! Το δικό μας πρόβλημα είναι πως μας έχουν καταστρέψει την ζωή. Η Φυλή και η Δυτική Αττική δεν μπορεί να είναι άλλο ο σκουπιδοτενεκές όλης της Αττικής.

Φτάνει πια!

 

Την Τετάρτη 23  Μαΐου διαδηλώνουμε στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων για να κλείσει οριστικά η εγκατάσταση της Φυλής. Αυτό είναι μόνο η αρχή ! Οι κάτοικοι της Φυλής και της Δυτικής Αθήνας – Αττικής είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί αυτό το έγκλημα.

 

Ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Μαΐου 2018, στις 19:30,

στην πλατεία δημαρχείου, στα Άνω Λιόσια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΝΑΙ στην προδιαλογή και στην ανακύκλωση

ΟΧΙ στα σύμμεικτα και στην καύση

ΔΙΚΑΙΗ κατανομή των βαρών της διαχείρισης

ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ κεντρική εγκατάσταση στη Δυτική Αττική

 

 

 

ΔΥΤΙΚΟ – ΜΕΤΩΠΟ

Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής – Δ. Αθήνας

oxi.xyta.filis@gmail.com

Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας: Κάλεσμα κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

A΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ
ΣΧΟΛ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ 6ου και 11ου ΓΕΛ,
ΝΟΡΜΑΝ 57, ΠΑΤΡΑ (Είσοδος από Φαβιέρου)
mail: aelmeahaias@gmail.gr, http://aelmeahaias.wordpress.com

ΠΑΤΡΑ 21/05/2018

Κάλεσμα κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας αύριο Πέπμτη 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αύριο Πέμπτη 24 Μάη του 2018 και ώρα 12.00 το μεσημέρι  σας καλούμε στην συνέχιση των κινηματοποιήσεων στην ΠΔΕ Δυτ. Ελλάδας (Ακτή Δυμαίων), ώστε να μη προχωρήσει η σφαγή στα εσπερινά ΕΠΑΛ της Πάτρας.

Συννημένα σας στέλνουμε και το ανοικτό υπόμνημα του σωματείου μας προς το Υπ. Παιδείας και άλλους φορείς.

ΟΧΙ στα μνημόνια της Εκπαίδευσης!

Καμιά ανοχή, καμμιά επανάπαυση.

Συμμετέχουμε δυναμικά στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου!

Παρεμβάσεις: Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ στο δρόμο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ενημέρωση για το ΓΣ ΑΔΕΔΥ (14/5/2018) |

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ –ΚΙΝΗΣΕΙΣ –ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο ΔΗΜΟΣΙΟ

http://paremvaseisdimosiou.blogspot.gr/ dimosio.paremvasis@gmail.com

15/5/2018

Για το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στις 14/5/2018

Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ στο δρόμο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού

Απέκλεισαν πραξικοπηματικά τις ψηφοφορίες για άλλες προτάσεις

Αποφασιστική σύγκρουση με την «Κοινωνική Συμμαχία» και τους φορείς της

Η πρόταση των Παρεμβάσεων στο Δημόσιο

Στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, που συνεδρίασε έκτακτα στις 14/5, επιβεβαιώθηκε η πλήρης ταύτιση των δυνάμεων που έχουν συγκροτήσει το προεδρείο της Εκτελεστικής Επιτροπής -ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥΠ (πρώην ΠΑΣΚ), ΕΑΕΚ (Σύριζα), Συνδικαλιστική Ανατροπή (από ΟΤΑ)- στη στήριξη της «Κοινωνικής Συμμαχίας» και του πλαισίου της «Μέρας Πανεθνικής Δράσης». Το μόνο τους μέλημα ήταν να νομιμοποιήσουν την απόφαση για μετακίνηση της απεργίας από τις 16 Μάη (απόφαση του προηγούμενου Γ.Σ.) στις 30 Μάη. Σε ό,τι αφορά το μεγάλο θέμα της αξιολόγησης στο δημόσιο, ενώ ψηφίστηκε ομόφωνα το νέο εξώδικο για την απεργία/αποχή ενάντια στην αξιολόγηση το 2018, αρνήθηκαν να συζητήσουν οποιαδήποτε άλλη πρόταση, τόσο των Παρεμβάσεων όσο και άλλων δυνάμεων, για συγκεκριμένα μέτρα οργάνωσης του αγώνα.

Μάλιστα, για να διασφαλίσουν ότι θα επιβληθούν μονοσήμαντα αυτές οι αποφάσεις και δε θα ανοίξει η συζήτηση για οτιδήποτε άλλο κατατέθηκε στη συζήτηση, ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου (Μπέσης – ΔΑΚΕ) προχώρησε, πραξικοπηματικά και με τη κάλυψη του μέλους του προεδρείου από την ΔΗΣΥΠ, σε κάθετη άρνηση να θέσει σε ψηφοφορία τις προτάσεις που καταθέσαμε ως Παρεμβάσεις όσο και τις προτάσεις άλλων δυνάμεων. Ο πρόεδρος του Γ.Σ., σε πλήρη συνεννόηση με τις παρατάξεις του προεδρείου, ανακοίνωσε από το μικρόφωνο τη λήξη, διαλύοντας τη συνεδρίαση, παρ’ ότι ο ίδιος είχε ζητήσει επανειλημμένα να κατατεθούν γραπτά στο προεδρείο οι προτάσεις πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας και παρ’ ότι εγκαίρως καταθέσαμε πρόταση, την οποία κρατούσε στα χέρια του, και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των γενικών συμβούλων των Παρεμβάσεων, αλλά και του ΜΕΤΑ. Με την ανακοίνωση του προέδρου ως σύνθημα, σηκώθηκαν και αποχώρησαν εν ριπή οφθαλμού -σχεδόν τρέχοντας- οι σύμβουλοι των παρατάξεων του προεδρείου, με αποτέλεσμα στα επόμενα λεπτά να διαπιστωθεί η παρουσία μόνο των συμβούλων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, του ΜΕΤΑ και του ΠΑΜΕ, άρα και η έλλειψη απαρτίας!

Μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη, ο συνάδελφος Γιώργος Κρεασίδης, εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων στο προεδρείο του Γενικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε την παραίτηση του από το όργανο, καθώς δεν είναι διατεθειμένος να αποτελεί το διακοσμητικό στοιχείο και να δίνει με την παρουσία του κάλυψη στα πραξικοπήματα και τις αυθαιρεσίες του προέδρου, στην κατάφωρη παραβίαση ακόμα και των στοιχειωδών δημοκρατικών διαδικασιών στη λειτουργία του Γ.Σ.

Με το πραξικόπημα αυτό, οι ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥΠ, ΕΑΕΚ και Συνδικαλιστική Ανατροπή απέφυγαν να θέσουν σε ψηφοφορία, τόσο την άλλη πρόταση αγώνα και την πρόταση για καταγγελία της «Κοινωνικής Συμμαχίας» και αποχώρηση της ΑΔΕΔΥ από αυτή, που καταθέσαμε ως Παρεμβάσεις, όσο και την πρόταση μας για συγκεκριμένα μέτρα οργάνωσης του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, μέτρα αναγκαία πέρα από την αυτονόητη και καθυστερημένη απόφαση για το νέο εξώδικο. Η προσχεδιασμένη αυτή στάση των παρατάξεων του προεδρείου έρχεται σε συνέχεια της πολιτικής τους στάσης εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και στήριξης της «Κοινωνικής Συμμαχίας» και του πλαισίου της. Continue reading

Α’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Για νέα άδικη τιμωρία στρατευμένου νέου

Μετά την πρόσφατη τιμωρία γιατρού που υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία επειδή είχε πάρει μέρος σε αντιιμπεριαλιστική αντιπολεμική εκδήλωση, τώρα προέκυψε και νέο κρούσμα παρόμοιας τιμωρίας και άλλου νέου που υπηρετεί επίσης την στρατιωτική του θητεία ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Ο στρατιώτης αυτός τιμωρείται με φυλάκιση επειδή απηύθυνε αντιιμπεριαλιστική αντιπολεμική ομιλία σε συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της εργατικής πρωτομαγιάς.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Τη στιγμή που σε διάφορες εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων είναι επίσημα προσκεκλημένα στελέχη της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, οι στρατευμένοι νέοι τιμωρούνται επειδή εξέφρασαν δημόσια την αντίθεσή τους στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς των γερακιών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε που αιματοκυλούν τους λαούς για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Απαιτούμε την άρση των άδικων αυτών ποινών και την μη επανάληψη τέτοιων αυταρχικών φαινομένων

Γ’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Για τις εγγραφές στα γυμνάσια-ΕΠΑΛ και ΓΕΛ

Γ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Πρ. Κορομηλά 51, τηλ. Επικοινωνίας 6979850143, e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ , fb: Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη 13 -5- 2018

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ – ΕΠΑΛ και ΓΕΛ

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση Aριθμ. 10645/ΓΔ4 ΦΕΚ 120 23/1/2018

(Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) στο άρθρο 9 παρ.4 αναφέρεται :

«Για την εγγραφή στην Α’ τάξη Γυμνασίου που βρίσκεται εντός των αστικών κέντρων εφαρμόζονται οι διατάξεις της περιπτ. 3, με εξαίρεση αυτές που αφορούν

τα απολυτήρια των απολυόμενων μαθητών/τριών. Αυτά διαβιβάζονται στα Γυμνάσια σύμφωνα με κοινή απόφαση των Διευθυντών/ντριών των οικείων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία ορίζει τα Γυμνάσια στα οποία εγγράφονται οι απόφοιτοι/ες κάθε Δημοτικού. Ο όρος αυτός ισχύει μόνο για τα δημόσια Γυμνάσια.»

Γίνεται κατανοητό ότι η όλη διαδικασία κατανομής των μαθητών στα γυμνάσια μιας περιοχής περνάει (στα πλαίσια της «αυτονομίας και αποκέντρωσης» κι αυτό;;) στην αποκλειστική αρμοδιότητα των διευθυντών εκπαίδευσης. Continue reading

Α’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Βαριά «καμπάνα» στον εργοδότη της Vresnet που απέλυσε έγκυο στον 7ο μήνα με βρισιές και προσβολές

Βαριά «καμπάνα» στον εργοδότη της Vresnet που απέλυσε έγκυο στον 7ο μήνα με βρισιές και προσβολές

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΓΓΕΙΛΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ «ΠΛΗΡΩΣΕ» ΜΕ ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, αλλά και αίσθημα περηφάνιας, πληροφορηθήκαμε ότι για τη γνωστή υπόθεση απόλυσης της εγκύου εργαζόμενης στη Vresnet, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών επέβαλε στον εργοδότη, που απέλυσε την έγκυο στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της, υψηλό πρόστιμο, υποχρεώνοντάς τον παράλληλα να επαναπροσλάβει άμεσα την εργαζόμενη.

Πρόκειται για την υπόθεση της Αριστέας Μιχαλακάκου, εργαζόμενης στο τηλεφωνικό κέντρο «Vresnet» στην Καλλιθέα, που, όταν επέστρεψε από ολιγοήμερη αναρρωτική άδεια λόγω εγκυμοσύνης στην εργασία της, αντιμετώπισε την απόλυση από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης εν μέσω ύβρεων και προσβολών.

Άμεσα οργανώθηκαν κινητοποιήσεις και εκδόθηκαν δεκάδες ψηφίσματα αλληλεγγύης από σωματεία, μεταξύ των οποίων και από την ΕΛΜΕ μας. Η εργοδοσία απάντησε μηνύοντας την απολυμένη, εργαζόμενους και σωματεία που έσπευσαν να καταγγείλουν το γεγονός και να συμπαρασταθούν. Ανάμεσα στους διωκόμενους από την εργοδοσία και η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, που είχε και την ιδιαίτερη «τιμή» να δει την αστυνομία να συλλαμβάνει την πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της! Continue reading

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσ/νίκης: Ό,τι κι αν κάνουν κυβέρνηση, αστυνομία, δικαστές και τραπεζίτες δεν μας σταματούν!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τα μόνα “όπλα” της για την επιβολή της κοινωνικά ανάλγητης πολιτικής των πλειστηριασμών και της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, τις διμοιρίες των ΜΑΤ και τις δικαστικές διώξεις, δεν σταματά να μας εκπλήσσει με την (φερμένη από το πιο μαύρο παρελθόν) εφευρετικότητά της.
 
Αφού μετέτρεψαν το κέντρο της πόλης σε αστυνομοκρατούμενη περιοχή για άλλη μια μέρα και τα συμβολαιογραφικά γραφεία σε φρούρια (ώστε να πραγματοποιήσουν ανενόχλητοι τους 57 πλειστηριασμούς της εβδομάδας!) κι αφού δεν 
άφησαν γωνιά του δικαστικού μεγάρου χωρίς διμοιρία των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ (για την “υποδοχή” της μεγαλύτερης “σπείρας εγκληματιών”, του κινήματος κατά των πλειστηριασμών), το ρίξανε στα δικαστικά τερτίπια. Η πταισματοδίκης υπεύθυνη για την διεξαγωγή της προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της συγκέντρωσης του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΫ ΣΥΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στις 28/9/2016 στο Ειρηνοδικείο, ενάντια 
στην αρπαγή του σπιτιού της πολυμελούς οικογένειας του Μιχάλη Π., δήλωσε ότι η δικογραφία έφυγε από τα χέρια της, αφού ο διωκόμενος δεν παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα για να καταθέσει! Το ότι βέβαια την προηγούμενη εβδομάδα τα μέλη του κινήματος ήταν στα δικαστήρια και εμποδίστηκαν από τις διμοιρίες των ΜΑΤ να φτάσουν μέχρι το γραφείο της και να παραδώσει ο διωκόμενος το “απολογητικό” του υπόμνημα, αποτελεί προφανώς μικρή λεπτομέρεια για την κα πταισματοδίκη, χαμένη στη σωρεία των κυβερνητικών,  αστυνομικών και δικαστικών παρατυπιών για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζών…

Αλλά το παραμύθι της Συριζαίικου τύπου δημοκρατίας δεν τελειώνει εδώ. Στην προσπάθεια μας να διαμαρτυρηθούμε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας για τη νέα αυτή δικαστική αυθαιρεσία, βρεθήκαμε ζωσμένοι από πάνοπλες διμοιρίες (μέχρι και φισούνα εκτόξευσης χημικών έφεραν) που προσπάθησαν να μας σταματήσουν. Τελικά και χάρη στην αποφασιστικότητα αυτού του κινήματος, καταφέραμε να δεσμευτεί ο εισαγγελέας για την επιστροφή της δικογραφίας τις επόμενες μέρες, ώστε να κατατεθεί το υπόμνημα του κατηγορούμενου (μαζί με τα δεκάδες ψηφίσματα συμπαράταξης και το άλλο υλικό).
 
Στέλνουμε για άλλη μια φορά μήνυμα σε κυβέρνηση, Ε.Ε., τραπεζίτες και τα κάθε είδους τσιράκια τους: Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών έρχεται από πολύ μακριά για να μπορέσετε με ΜΑΤ, διώξεις και καταστολή να το σταματήσετε! Όπως την προηγούμενη διετία στα Ειρηνοδικεία, έτσι και τώρα θα μας βρίσκετε πάντα μπροστά σας, φραγμό στο βρώμικο έργο σας να βάζουμε των πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας και των εξώσεων λαϊκών οικογενειών από τα σπίτια τους!

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό: Συνέλευση αγώνα Πέμ. 17/5, ΕΚΑ, 6.00 μμ, ενόψει της «πανεθνικής μέρας δράσης»

 Δεν νομιμοποιούμε την «κοινωνική συμμαχία» και τα αντεργατικά τους σχέδια

Συνέλευση αγώνα Πέμπτη 17 Μάη στο ΕΚΑ, 6.00 μμ, ενόψει της «πανεθνικής μέρας δράσης»

Για την διαμόρφωση ενός αγωνιστικού σχεδίου που να εκφράζει τα εργατικά συμφέροντα

Λίγο πριν το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί την μονιμοποίηση της ευρωμνημονιακής βαρβαρότητας, οι ξεπουλημένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συγκρότησαν από κοινού με εκπροσώπους του κεφαλαίου (ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) και διαφόρους διαταξικούς φορείς (ΤΕΕ, ΔΣΑ, ΠΙΣ κ.ά.) την «Κοινωνική Συμμαχία». Μάλιστα όρισαν την 30η Μάη ως «πανεθνική ημέρα δράσης, όπου έσπευσαν να της δώσουν και “απεργιακό” χαρακτήρα.

Η «κοινωνική συμμαχία» των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με τους βιομήχανους, τους μεγαλέμπορους και τα ανώτερα στρώματα των «επιστημόνων», αποτελεί συνέχεια του απεργοσπαστικού μπλοκ της 12ης Γενάρη και είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για το παρόν και το μέλλον του εργατικού κινήματος. Ήδη από τις αρχές Μάρτη η ΓΣΕΕ δικαιολογώντας την άρνησή της να κηρύξει απεργία για τις ΣΣΕ είχε προαναγγείλει “νέες μορφές κινητοποιήσεων, τονίζοντας ότι “οι γενικές απεργίες έχουν ξεπεραστεί”! Continue reading

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Για τις ημερομηνίες των εξετάσεων στα σχολεία

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

Για τις ημερομηνίες των εξετάσεων στα σχολεία

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ επισημαίνει ότι το χρονοδιάγραμμα των φετινών ενδοσχολικών εξετάσεων που ανακοίνωσε το υπουργείο παιδείας είναι έντονα ασφυκτικό για τους μαθητές και εντατικής εργασίας για τους εκπαιδευτικούς.

Οι μαθητές /τριες της Α΄ Λυκείου των ΓΕΛ πρέπει να γράψουν 13 μαθήματα σε 10 μέρες, της Β΄ Λυκείου 16 μαθήματα σε 10 μέρες. Θα υπάρξουν επομένως διπλά-εξεταζόμενα μαθήματα που δεν είναι ό,τι καλύτερο για την προετοιμασία και την απόδοση των μαθητών. Είναι πιθανό οι βάρδιες των εξετάσεων, αφού οι μαθητές θα εξετάζονται σε διπλά μαθήματα σχεδόν κάθε μέρα, να φτάσουν τις τρεις.

Οι μαθητές – τριες της Γ τάξης των ΕΠΑΛ εξετάζονται σε πέντε έως εννέα μαθήματα ενδοσχολικά, οπότε θα αναγκαστούν να γράφουν δύο μαθήματα την ίδια μέρα, ενώ θα έχουν μία ή και καμία μέρα για ξεκούραση και προετοιμασία για τις Πανελλαδικές.

Στα γυμνάσια ο χρόνος για τις εξετάσεις είναι εξίσου ασφυκτικός από την Παρασκευή 1/6 έως την Τετάρτη 6/6, γιατί οι εκπαιδευτικοί θα χρησιμοποιηθούν αμέσως μετά ως επιτηρητές στις Πανελλαδικές εξετάσεις και για την προετοιμασία των μεταξεταστέων μαθητών στα Γυμνάσια. Continue reading

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Αλληλεγγύη στους Κούρδους πρόσφυγες από το Αφρίν

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

Αλληλεγγύη στους Κούρδους πρόσφυγες από το Αφρίν

Αντιπολεμικές δραστηριότητες

Συνεχίζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη στους Κούρδους πρόσφυγες από το Αφρίν και το Ιράκ, μέλη των Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ το Σάββατο 12/5 επισκεφτήκαμε  για δεύτερη φορά το camp στα Λαγκαδίκια. Μοιράσαμε εμείς οι ίδιοι σε όλους τους πρόσφυγες από το Αφρίν και το Ιράκ που αυτή την περίοδο έχουν έρθει στο camp στα Λαγκαδίκια τα είδη σε τρόφιμα και το ρουχισμό που συγκεντρώσαμε από τα σχολεία.

     Και στη δεύτερη επίσκεψη μας στα Λαγκαδίκια διαπιστώσαμε ότι οι  συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες από το Αφρίν συνεχίζουν να είναι απαράδεκτες. Εδώ και ένα μήνα 300 άνθρωποι που αντιστοιχούν περίπου σε 70 οικογένειες συνεχίζουν να διαμένουν οι 250  σε σκηνές και οι υπόλοιποι σε κοντέινερ χωρίς τα απαραίτητα είδη για ύπνο (σλίπινγκ – μπαγκ, κουβέρτες, σεντόνια, κ.ά.) και χωρίς τον απαραίτητο και  κατάλληλο ρουχισμό. Η πλειοψηφία των προσφύγων, μικρών και μεγάλων, είναι χωρίς παπούτσια. Συνεχίζεται η έλλειψη κρατικής μέριμνας για τη  διατροφή των προσφύγων από το Αφρίν που εδώ και ένα μήνα συνεχίζουν να μην έχουν ούτε ένα γεύμα την ημέρα, ενώ οι εγκαταστάσεις δεν επαρκούν για όλους, γιατί ήδη στο camp στα Λαγκαδίκια διαμένουν 350 περίπου πρόσφυγες, πολλοί από αυτούς από το 2016.

      Οι 300 περίπου νέοι πρόσφυγες, οι άστεγοι όπως τους αποκαλούν, δεν έχουν ακόμη καταγραφεί από τις ΜΚΟ με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να μην έχουν και την μικρή στήριξη που έχουν παλιότεροι πρόσφυγες. Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι με ευθύνη της ΕΕ και της κυβέρνησης τομείς όπως οι συνθήκες υποδοχής, μετακίνησης, διαμονής, περίθαλψης, σίτισης και μέριμνας για τους πρόσφυγες έχουν παραδοθεί πλήρως σε ΜΚΟ και διαπιστευμένες εταιρείες, αντί η διαχείρισή τους να είναι στην  ευθύνη δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και του κράτους. Continue reading

Παρεμβάσεις ΔΕ-ΠΕ: Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων στα ΔΣ ΟΛΜΕ και ΔΟΕ: Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

Τις τελευταίες ημέρες ο Ισραηλινός στρατός εξαπολύει δολοφονική επίθεση εναντίον των διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας. Ήδη καταγράφονται πάνω από 59 νεκροί και 2700 τραυματίες από αληθινά πυρά. Πρόκειται για την πλέον αιματηρή μέρα για τους Παλαιστίνιους έπειτα από τον πόλεμο στην Γάζα το 2014, ενώ μεταξύ των νεκρών είναι 8 παιδιά κάτω των 16 ετών.

Την 14 Μαΐου του 1948 ανακηρύχθηκε η ίδρυση του Ισραήλ και κορυφώθηκε η πολιτική εκτοπισμού του Παλαιστινιακού λαού και κατοχής της γης του. Σήμερα, εβδομήντα χρόνια μετά τη Νάκμπα, τη μεγάλη καταστροφή για το λαό της Παλαιστίνης, δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδηλωτές αψηφούν την τρομοκρατία των σιωνιστών και διεκδικούν το δικαίωμα στην επιστροφή στις πατρογονικές τους εστίες, από τις οποίες οι ίδιοι και οι πρόγονοί τους ξεριζώθηκαν με τη βία, διαδηλώνοντας στη «νεκρή ζώνη» που το Ισραήλ έχει επιβάλει εδώ και χρόνια στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας. Αυτοί οι «ελεύθεροι πολιορκημένοι» που αψηφούν τις σφαίρες των σιωνιστών παραδίδουν μαθήματα θάρρους, αυτοθυσίας και αποφασιστικότητας στους καταπιεσμένους λαούς όλου του κόσμου. Continue reading

Α’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Γενική συνέλευση για «νέες δομές», Πεμ. 24/5, 7μμ, ΕΔΟΘ

Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσ/νίκης, Π. Κορομηλά 51. τκ: 54622

Τηλ.-τηλ/τυπία: 2310-240698, http://aelmethe.blogspot.com

Θεσσαλονίκη, 8 Μαΐου 2018

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ «ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ» ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΪΟΥ, 7μμ, ΕΔΟΘ

Το σχέδιο νόμου για τις «δομές υποστήριξης της εκπαίδευσης», που έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη δημοσιότητα, δεν έχει στόχο τη στήριξη του σχολείου και του εκπαιδευτικού, την επιστημονική και παιδαγωγική αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Διαμορφώνει το έδαφος για νέες, βαθύτερες, αντιδραστικές ανατροπές στο περιεχόμενο και τη λειτουργία του σχολείου. λειτουργία του σχολείου. Είναι προαπαιτούμενο της 4ης αξιολόγησης και δέσμευση της κυβέρνησης σε ΕΕ, «θεσμούς» και ΣΕΒ.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να φορτώσει τα προβλήματα της αντιλαϊκής πολιτικής στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς. Ως επίκεντρο του «νέου» σχεδιασμού τίθεται η Σχολική Μονάδα. Όχι φυσικά για να στηριχθεί με εκπαιδευτικούς, με βοηθητικό προσωπικό, με υποδομές και κρατική χρηματοδότηση, αλλά στην πράξη να επιλύει από μόνη της όλα τα κρίσιμα ζητήματα της λειτουργίας της, κάτω από τον ασφυκτικό έλεγχο της αντιδραστικής κρατικής αξιολόγησης.

Το νομοσχέδιο έχει τρεις άξονες: 1) Αθρόες Συγχωνεύσεις-Καταργήσεις Δομών και Υπηρεσιών. 2) Αντιδραστικές αντιεπιστημονικές αλλαγές στην Ειδική Αγωγή με κατάργηση των ΚΕΔΔΥ. 3) Προώθηση της αξιολόγησης! Σύμφωνα με τις «νέες δομές» προβλέπονται:

  1. Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.). Σε επίπεδο Περιφερειακών Διευθύνσεων δημιουργούνται 24 ΠΕ.Κ.Ε.Σ., ως προϊόν της κατάργησης των Περιφερειακών Επιμορφωτικών Κέντρων (Π.Ε.Κ.), των Προϊσταμένων Παιδαγωγικής Καθοδήγησης και των Σχολικών Συμβούλων. Στην ουσία μιλάμε για «μικρά υπουργεία παιδείας», που θα συγκεντρώνουν πλήθος αρμοδιοτήτων και θα παίζουν καθοριστικό ρόλο στη χάραξη της εκπαιδευτικής πολιτικής σε επίπεδο Περιφέρειας με κομβικό ρόλο στην οργάνωση και προώθηση της διαδικασίας της αξιολόγησης.
  2. Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) – Αντιδραστικές αλλαγές στην Ειδική Αγωγή με κατάργηση των ΚΕΔΔΥ. Καταργούνται τα Κ.Ε.Δ.Δ.Υ., οι Σ.Σ.Ν., τα Κ.Ε.ΣΥ.Π. και τα Κ.Ε.Π.Λ.Η.Ν.Ε.Τ. Στη θέση τους δημιουργούνται τα Κ.Ε.Σ.Υ, που συγκροτούνται σε επίπεδο Διεύθυνσης κοινά για Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Εντελώς διαφορετικά αντικείμενα και τομείς ενοποιούνται σε μια δομή. H κατάργηση των Κ.Ε.Δ.Δ.Υ θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής, φορτώνοντας εντελώς στις πλάτες των οικογενειών όλο το κομμάτι της διάγνωσης και στήριξης των παιδιών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες. Αν περάσουν αυτές οι αλλαγές, στην ουσία καταργούνται τα παιδιά με ειδικές ανάγκες ως ομάδα προτεραιότητας και ειδικής εκπαιδευτικής στήριξης, απαλλάσσοντας το κράτος από τις ευθύνες του! Το βάρος πέφτει στον εκπαιδευτικό και στο σχολείο για την εκπαιδευτική παρέμβαση σε παιδιά με ειδικές ανάγκες που δε θα έχουν καν διάγνωση! Σε κανένα σημείο του σχεδίου νόμου δε γίνεται αναφορά στον θεσμό της Παράλληλης Στήριξης.! Η κατάργηση των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ., που είχαν στην ευθύνη τους τη στήριξη των δικτύων και των αναγκών των σχολείων στο επίπεδο της πληροφορικής, θα οδηγήσει στην άμεση παράδοση του τομέα αυτού στους ιδιώτες και τους εργολάβους. Continue reading

Κοινές αντιπολεμικές δράσεις των Α΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης

Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

προξένου Κορομηλά 51

Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

Καμία εμπλοκή της χώρας

Αγώνας για την ειρήνη!

  • Τετάρτη 16/5: εκδήλωση – συζήτηση, 7.00 μ.μ., ΕΔΟΘ
  • Τρίτη 22/5: αντιπολεμικό συλλαλητήριο, 7.00 μμ., Άγαλμα Βενιζέλου
  • Παρασκευή 25/5: αντιπολεμική μαθητική συναυλία, 30 μ.μ., Άγαλμα Βενιζέλου

Α,Γ,Δ,Ε ΕΛΜΕ-ΑΦΙΣΑ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣΣε ολόκληρη την περιοχή, από τα Βαλκάνια ως τη Μ. Ανατολή και την Α. Μεσόγειο εντείνονται και πυκνώνουν οι ανησυχητικές και επικίνδυνες για τους λαούς εξελίξεις. Οι δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με επικεφαλής τις ΗΠΑ, ΕΕ βρίσκονται σε οξύ ανταγωνισμό με το ρώσικο ιμπεριαλισμό για την γεωπολιτική κυριαρχία, για τον στρατιωτικοπολιτικό έλεγχο, για τις πηγές και τους αγωγούς ενέργειας στις χώρες της περιοχής. Συγκεντρώνονται στρατιωτικές δυνάμεις , αυξάνονται οι κάθε είδους εκβιασμοί σε βάρος των χωρών και των λαών της περιοχής. Η παρουσία του 6ου στόλου των ΗΠΑ στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου και της Κύπρου μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλεί. Αυτή η κατάσταση και με δεδομένη τη σφαγή που έχει εκτυλιχτεί τα προηγούμενα χρόνια στα Βαλκάνια ,σε μια σειρά άλλες χώρες και σήμερα στη Συρία και τη Μ. Ανατολή, έχει ήδη δημιουργήσει αρνητικά δεδομένα για τους λαούς. Οι άρχουσες τάξεις των χωρών της περιοχής για τα δικά τους συμφέροντα και αντιδραστικές επιδιώξεις κινούνται στα πλαίσια αυτού του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού και τον υπηρετούν. Ενισχύεται έτσι ο εθνικισμός και ο σοβινισμός, τα μισαλλόδοξα και αλυτρωτικά κηρύγματα ως τα απαραίτητα εργαλεία για να συρθούν οι λαοί στους ενδεχόμενους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.

Η χώρα μας είναι ενταγμένη στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς των χωρών που επιτίθενται. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί μπλέκει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σ’ αυτή την αιματοχυσία, ευελπιστώντας κερδίζοντας την εύνοια των ΗΠΑ να αναβαθμίσει τη θέση της στην περιοχή. Ακολουθεί με συνέπεια την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αθωώνοντας την δολοφονική πολιτική ΗΠΑ και Ε.Ε. και παραχωρώντας διευκολύνσεις στις αερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις, μετατρέποντας τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, μετατρέποντας το Αιγαίο σε επιχειρησιακή βάση του ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα εμπλέκεται όλο και περισσότερο στον επικίνδυνο ανταγωνισμό με την Τουρκία, με τη συμμετοχή πολυεθνικών, για το πετρέλαιο και τις ΑΟΖ. Continue reading