Στις 3 του Νοέμβρη ψηφίζουμε «Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις»

Στις 3 του Νοέμβρη
ψηφίζουμε «Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις»

Συνάδελφοι,

την επόμενη Τετάρτη γίνονται οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ).

Σας καλούμε να ψηφίσετε στο ΚΥΣΔΕ τις «Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις» για ν’ αναδειχτεί ισχυρή η φωνή της σύγκρουσης με το μπλοκ Κυβέρνησης/ΕΕ/ΔΝΤ. Να υποστηριχτεί η άποψη ότι ο συνδικαλισμός πρέπει να είναι μαχητικός, αντικυβερνητικός, πάνω από τα κόμματα. Να περάσει η αντίληψη του ενιαίου παρατεταμένου πανεργατικού αγώνα. Να προωθηθεί το πανεκπαιδευτικό μέτωπο και ο διακλαδικός συντονισμός. Να υποστηριχτούν τα σωματεία ως αφετηρία κάθε σοβαρής διεκδίκησης.

Ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι οι αιρετοί του κλάδου πρέπει να πάψουν ν’ αποτελούν (αυτό που τώρα σε μεγάλο βαθμό συμβαίνει) γρανάζια της διοίκησης και σε πολλές περιπτώσεις «το μακρύ χέρι» της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής στην εκπαίδευση. Οι αιρετοί των δύο παρατάξεων ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ αποφεύγουν να λογοδοτούν στον κλάδο (στις συνελεύσεις, τις ΕΛΜΕ και τα σχολεία) και κινούνται αυτόβουλα ή κομματοκεντρικά, σε αρκετές περιπτώσεις σε αντίθεση με τις αποφάσεις του κλάδου.

Επιδιώκουμε να εκλεγούν αιρετοί εκπρόσωποι των καθηγητών, που θα ελέγχονται και θα λογοδοτούν στη βάση και φυσικά θα είναι σε άμεση επαφή με το σωματείο δεσμευόμενοι ολοκληρωτικά από τις αποφάσεις του κλάδου. Αιρετοί που θ’ αναδεικνύουν τα προβλήματα, θα διεκδικούν λύσεις μαχητικά, θ’ αποκαλύπτουν τις αυθαιρεσίες της πλειοψηφίας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, θα καταγγέλλουν, θ’ αποχωρούν, θα δημοσιοποιούν τα γεγονότα, σπάζοντας στην πράξη το «απόρρητο»). Αιρετοί, που χωρίς να αγνοούν τους νόμους θα τους ερμηνεύουν προς όφελος των σχολείων και των συναδέλφων, χωρίς να διακατέχονται από διαχειριστικά σύνδρομα. Αιρετοί, που δε θα συμμετέχουν σε διαδικασίες αξιολόγησης και θα μπλοκάρουν, σε συνεργασία με τις ΕΛΜΕ και τους συναδέλφους, οποιαδήποτε διαδικασία αντιβαίνει στις αποφάσεις του κλάδου και αμφισβητεί τις κατακτήσεις του κινήματος. Αιρετοί, τέλος, που θα προσπαθούν να επιβάλλουν λύσεις με συλλογικό τρόπο, μη πουλώντας εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια στους συναδέλφους, αιρετοί που δε θα καλλιεργούν στους συναδέλφους αυταπάτες περί προσωπικών λύσεων.

Για όλους αυτούς τους λόγους σας ζητάμε να υποστηρίξετε το ψηφοδέλτιο των «Αγωνιστικών Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων – Κινήσεων» στις εκλογές του ΚΥΣΔΕ, φιλοδοξώντας να μειωθεί η απήχηση και ν’ αμφισβητηθεί η πρακτική των δύο παρατάξεων, που εκπροσωπούν (ανεξάρτητα από προθέσεις) το αστικό μπλοκ εξουσίας.

Επίσης σας καλούμε στις εκλογές για αιρετούς στα ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ να υποστηρίξετε τα ψηφοδέλτια των «Παρεμβάσεων» όπου κατεβαίνουν.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι σύντροφοι – συνάδελφοι έχουν επιλέξει ευρύτερα ψηφοδέλτια συνεργασίας με άλλους αριστερούς χώρους και ανένταχτους συναδέλφους. Τέτοια ψηφοδέλτια (όπως π.χ. η Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση στα ΠΥΣΔΕ Ηλείας και Αχαΐας ή η Συμμαχία Ενιαίων Αγωνιστικών Κινήσεων στο ΑΠΥΣΔΕ Δυτικής Ελλάδας) έχουν προσφέρει πολλά τα τελευταία χρόνια στη διατήρηση και διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του εκπαιδευτικού.

Σας καλούμε λοιπόν να στηρίξετε κάθε τέτοια προσπάθεια. Στις εποχές του Μνημονίου και της τρόικας δεν περισσεύει κανείς. Με συμμαχίες (βασισμένες πάνω σε αρχές), όπου αυτό είναι κατορθωτό, συμβάλλουμε στην ενότητα του κλάδου και τροφοδοτούμε τις μικρές και τις μεγάλες νίκες και κατακτήσεις του κινήματος.

Στις 3 του Νοέμβρη λοιπόν στηρίζουμε τις «Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις» και τις συμμαχίες τους. Δίνουμε «γερό χαστούκι» στο συνδικαλισμό της υποταγής. Αναδεικνύουμε το σχολείο των ονείρων μας, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς για τη συλλογική δράση την αλληλεγγύη, την ελευθερία.

Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2010

Ηλίας Παπαχατζής

Εκπρόσωπος των «Παρεμβάσεων» στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις Δ.Ε.

paremvaseis.de@gmail.com
http://www.paremvaseis.org
τηλ. 210 3318624

«Νέο μισθολόγιο»

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

=============================================

ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ…

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 4, ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010

«Νέο μισθολόγιο»

ΜΟΧΛΟΣ ΝΕΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ

ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

και ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Για το δήθεν «Ενιαίο» Μισθολόγιο που ετοιμάζεται, τα Μαζικά Μέσα Εξαπάτησης, πιστά όργανα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ έχουν στοχοποιήσει τους μισθούς των ΔΥ, όχι για να άρουν αδικίες, να σταματήσουν τους «ειδικούς λογαριασμούς», να εντάξουν όλα τα επιδόματα (γενικά ή κλαδικά) στους βασικούς μισθούς ή «να πλησιάσουμε τους μισθούς στην Ευρωζώνη»…

Ο στόχος τους είναι πολλαπλός: Α) να δημιουργήσουν για τους νεοεισερχόμενους (δηλαδή τα παιδιά μας) μισθούς οριακής επιβίωσης για ισότητα προς τα κάτω με τον ιδ. Τομέα. Β) Να περικόψουν το μεγαλύτερο μέρος των εκπαιδ. Επιδομάτων (περ. 500 €) που κατακτήθηκαν με τεράστιους αγώνες και απεργίες διάρκειας (1988, 1990, 1997, 2006). Γ) Να δώσει τη δυνατότητα για σύνδεση μισθού-βαθμού (με το ιδεολόγημα της αξιολόγησης) και να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου για διαφορετικούς μισθούς σε ειδικότητες ή τύπο σχολείου.

Είναι χαρακτηριστικά και τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΔΕΔΥ, για την εξαπάτηση που επιχειρείται από την «κατασκευαστική αριθμητική» της κυβέρνησης:

«α) Εμφανίζει να «αυξήθηκαν» οι μισθοί από το 2001 έως το 2009 κατά 80% όταν η συμμετοχή των μισθών στις πρωτογενείς δαπάνες από το 38,6% το 2001 – σύμφωνα με τους δικούς της πίνακες – ανέρχεται στο 31,4% το 2009 και στο 30,5% το 2010. Όλη τη δεκαετία οι μισθοί παραμένουν σταθεροί ως ποσοστό του ΑΕΠ : 6,9 – 7% και ο ρυθμός αύξησης έχει μεταβληθεί στο -10,5% με βάση τις κυβερνητικές εκτιμήσεις και με όρους πραγματικού εισοδήματος στο -25%. β) Εμφανίζει επιλεκτικά και σκόπιμα από τη μία υψηλές αμοιβές σε ορισμένα Υπουργεία (που ήταν γνωστά τα υψηλά επιδόματα) ενώ από την άλλη ενοχοποιεί για το 80% του συνολικού μισθολογικού κόστους (στο οποίο εκτός των μισθών ή των επιδομάτων συμμετέχουν πάσης φύσεως αποζημιώσεις ή πάσης φύσεως αμοιβές Συμβούλων, παροχής έργου κλπ) τέσσερα Υπουργεία: Παιδείας, Υγείας, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη. Ουδόλως τυχαία αφού οι «μεταρρυθμίσεις» στην παιδεία και την υγεία, το ψαλίδι έχει ήδη ανοίξει. Συνεπώς η κατασκευή και παρουσίαση των στοιχείων πρέπει να εξυπηρετεί μια διπλή διάσταση πολλαπλής διαίρεσης : ανάμεσα στους δημοσίους υπαλλήλους και μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων και άλλων κοινωνικών ομάδων. γ) Εμφανίζει την Ελλάδα να έχει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στους μισθούς σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες με : την απόκρυψη του γεγονότος ότι η ονομαστική απόκλιση στις μέσες αποδοχές από τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης είναι στο 48% (με υψηλό πληθωρισμό στη χώρα μας), της αντίφασης αυτών των στοιχείων με τους άλλους πίνακες που δημοσιοποίησε και βέβαια με τη σημείωση στα ψιλά γράμματα « Λόγω διαφορών με άλλες πηγές σχετικά με τον ορισμό του Δημόσιου Τομέα, τα νούμερα για τη Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα πρέπει να χρησιμοποιούνται με επιφύλαξη»[τι τακτ!]. ..Είναι αδιανόητος ο διαχωρισμός νέων και παλαιών (που επανέρχεται ως ζήτημα από το 2008 που είχε τεθεί από την τότε Κυβέρνηση της Ν.Δ.) και οδηγεί στο κοινωνικό περιθώριο τη νεολαία…».

ΤΑ ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΣΤΡΩΣΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ…

Αντίθετα από όσα τερατώδη νούμερα ακούγονταν μέχρι πρότινος, τα αποτελέσματα της απογραφής απέδειξαν ότι ο λεγόμενος «υπερπληθυσμός» του δημοσίου δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Το σύνολο των υπαλλήλων σύμφωνα με την πρόσφατη απογραφή είναι 768.009 [μόνιμοι υπάλληλοι, δικαστικοί και δημόσιοι λειτουργοί (625.738), ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (53.833), ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (44.811), συμβασιούχοι έργου (14.345), αιρετοί (12.609) και άλλες ολιγάριθμες κατηγορίες]. Εξ’ αυτών το 39% έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, το 28% δευτεροβάθμια, το 9% τεχνολογική εκπαίδευση και ένα 10% μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα.

Ο πίνακας που περιλαμβάνεται στη σελίδα 74 της εισηγητικής έκθεσης του ΥΠ. Εσωτ. καταγράφει τους υπαλλήλους (τακτικούς-μόνιμους, αορίστου και ορισμένου χρόνου) και ανεβάζει τον αριθμό τους σε 511.913 στις 30.6.09, ελάχιστα αυξημένο από τον αντίστοιχο των δυο προηγουμένων χρόνων (506.680 το 2008 και 503.170 το 2007). Αν συνυπολογιστεί ο αριθμός των στρατιωτικών και ορισμένων μικρότερων κατηγοριών που καταγράφονται σε άλλα σημεία του προϋπολογισμού, φτάνουμε στον ίδιο αριθμό, δηλαδή 760.000. Αν προστεθούν οι μόνιμοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (οι δυο κατηγορίες δηλαδή που αφορούν το 80% των δημοσίων υπαλλήλων) εμφανίζονται να υπηρετούν 689.966 υπάλληλοι στο τέλος του 2009. Ο αντίστοιχος αριθμός της απογραφής είναι 679.571, δηλαδή έχουμε μια εντυπωσιακή προσέγγιση των δύο υπολογισμών, αν ληφθεί υπόψη ότι σχεδόν 10.000 υπάλληλοι συνταξιοδοτήθηκαν σ’ αυτό το διάστημα και βέβαια δεν αντικαταστάθηκαν από νέους. Το μόνο που δεν μπορεί, λοιπόν, να πει κανείς είναι ότι όλα αυτά ήταν άγνωστα. Τα ήξεραν πολύ καλά και συνειδητά παραπληροφορούσαν. ΄Οσοι εξακολουθούν να μιλούν για τεράστια νούμερα βασίζονται στο γεγονός ότι δεν περιλαμβάνονται στην απογραφή εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Αλλά αυτό που ονομάζεται σήμερα «ευρύτερος δημόσιος τομέας» είναι από καιρό μόνο κατ’ όνομα δημόσιος. Χαρακτηριστικό ότι σ’ αυτό το ένα εκατομμύριο που υπολογίζεται από μεγάλη μερίδα του Τύπου ότι θα φτάσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι αν υπολογιστούν κι αυτές οι κατηγορίες, περιλαμβάνονται «μισθοδοτούμενοι ή μη από τον κρατικό προϋπολογισμό» (Το Βήμα, 1.8.10). Αλλά αν δεν μισθοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, με ποια λογική συγκαταλέγονται στους δημόσιους υπαλλήλους;
Ο απόλυτος αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στην κάθε χώρα δεν μπορεί να κριθεί αν δεν συγκριθεί με τον αντίστοιχο αριθμό υπαλλήλων σε ομοειδείς χώρες. Προς μεγάλη απογοήτευση των προπαγανδιστών του Μνημονίου, η σύγκριση αυτή αποδεικνύει ότι ο ισχυρισμός περί «υπερπληθυσμού» των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα είναι εντελώς έωλος. Το επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και μια επιστημονική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «Εκθεσης Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» και υπογράφεται από τέσσερις ερευνητές του Αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών και των Πανεπιστημίων του Στρασβούργου και του Μαγδεμβούργου («The size and performance of public sector activities in Europe»).
Τα συμπεράσματα της έρευνας αυτής, όπως αποτυπώνονται και στα διαγράμματα που ακολουθούν, εμφανίζουν την Ελλάδα σε μια σχετικά χαμηλή θέση ως προς τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων σε σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ εξίσου χαμηλή είναι η επίδοση της χώρας στο ποσοστό των εργαζομένων στο δημόσιο σε σχέση με το σύνολο των εργαζομένων. Και μάλιστα αυτά τα στοιχεία ισχύουν για τις τελευταίες τρεις δεκαετίες!
Στον πίνακα που καταγράφει το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων επί του συνόλου των εργαζομένων κάθε χώρας, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη 14η θέση επί συνόλου 17 ευρωπαϊκών κρατών, με επίδοση 11,4%. Βρίσκεται δηλαδή πολύ κάτω από την πρώτη στην κατάταξη Σουηδία (30%) ή τη Δανία (29%), τις χώρες που υποτίθεται ότι αποτελούσαν το προεκλογικό πρότυπο του σημερινού πρωθυπουργού. Αλλά η Ελλάδα υπολείπεται πολύ και από τη Γαλλία (21,2%) και τη Μεγάλη Βρετανία (17,8%), παρά τις έντονες περικοπές της τελευταίας. Η χώρα μας ξεπερνά –και μάλιστα ελάχιστα- μόνο την Ιρλανδία (11,0%), την Ολλανδία (10,7%) και τη Γερμανία (10,2%). Όπως παρατηρεί η μελέτη, η θέση της Ελλάδας στην κατάταξη αυτή παραμένει τις τελευταίες δεκαετίες σταθερή.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΙΡΕΤΟ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΤΗΣ Γ’ ΑΘΗΝΑΣ


ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΙΡΕΤΟ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΤΗΣ Γ’ ΑΘΗΝΑΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι. Ακόμα μια φορά, ακόμα πιο αποφασιστικά παλεύουμε


Υπερασπίζουμε: την αξιοπρέπειά μας μέσα από τα σωματεία μας και αποκαλύπτουμε τα ρουσφέτια και την αδιαφάνεια στις τοποθετήσεις

Αρνούμαστε: τα σχολεία της «αγοράς», τη μέγγενη του «Καλλικράτη», το ξεπούλημα των δικαιωμάτων και της δημόσιας παιδείας στο όνομα του «χρέους», και κάθε μορφή αξιολόγησης – χειραγώγησης

Στηρίζουμε: τον κυρίαρχο παιδαγωγικό ρόλο του συλλόγου διδασκόντων, την παιδαγωγική ελευθερία κάθε συναδέλφου.

Καθένας μας αγωνίζεται για την συλλογική υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και όλοι μαζί για κάθε συνάδελφο που διώκεται για τον κοινό μας αγώνα.

Οι εκλογές των αιρετών και οι σημερινές συνθήκες

Η προσπάθειά μας να ενώσουμε τις αγωνιστικές μας δυνάμεις ώστε ένας «αριστερός αιρετός» να σταθεί πραγματικά το μάτι του σωματείου και το στήριγμα του συναδέλφου μέσα στα υπηρεσιακά διαφθορεία πέτυχε για άλλη μια διετία. Οι ίδιοι λόγοι εξακολουθούν να ισχύουν ιδιαίτερα σήμερα όπου «Μπήκαν στη πόλη οι εχθροί», στις μέρες μας που η κυβέρνηση άνοιξε τη κερκόπορτα στην
τρόϊκα (ΔΝΤ-Ε.Ε-Ε.Κ.Τ) για να διευκολύνει τη μεταφορά πλούτου από τις τσέπες των εργαζομένων στις τράπεζες και στο μεγάλο κεφάλαιο. Στις μέρες μας που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αγκαλιά με το Ισραήλ, συνδέει τις τύχες του λαού με τα ληστρικά σχέδια των ΗΠΑ στη περιοχή.

Η κατακόρυφη πτώση του επιπέδου ζωής των εκπαιδευτικών, η άλωση των δικαιωμάτων όσων εργάζονται στη παιδεία, ενώνει αντικειμενικά, όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, που πλήττεται επιπλέον και από την ανεργία. Όλα αυτά για να ξεπληρώσουμε δήθεν το χρέος που από το 115% του ΑΕΠ έφτασε αισίως στα 135%, για να αντιμετωπιστεί η κερδοσκοπία των spreads που από τις 300 μονάδες έφτασε τις 1000. Οi μόνες που δεν χρεοκόπησαν τελικά είναι οι τράπεζες, που μεγάλωσαν την προίκα τους από 28 επί ΝΔ σε 78 δις επι ΠΑΣΟΚ.

Ένα χρόνο μετά την επιβολή του μνημονίου γίνεται ολοένα και πιο καθαρό ότι η χώρα μας δεν οδηγήθηκε σ’ αυτό για να σωθεί η οικονομία και η κοινωνία γενικά, αλλά οι τράπεζες και οι κατέχοντες. Πρόκειται δηλαδή για μια οργανωμένη ληστεία.

Για να γίνει αποδεκτή αυτή η ληστεία από μας τους εργαζόμενους, κυβέρνηση και media μας συκοφαντούν για συμμετοχή στο «μεγάλο φαγοπότι». Η συνενοχή, ο κοινωνικός εμφύλιος, ο χαρακτηρισμός κάθε αγωνιζόμενου κλάδου ως αντεθνικού, ένα στόχο έχει. Να θολώσει το τοπίο της κατοχής του ΔΝΤ και να επιβάλει ως αναγκαίο το μνημόνιο στη συνείδησή μας. Θέλουν να αποδεχτούμε την ανεργία, τη φτώχεια, τις ιδωτικοποιήσεις στην υγεία, στην παιδεία, στις
συγκοινωνίες και στην ενέργεια

Η παιδεία στο στόχαστρο

Στα παραπάνω πλαίσια, τα μέτρα για την παιδεία καθ’ υπαγόρευση του μνημονίου, συμπληρώνουν την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους καθιστώντας το δημόσιο σχολείο φτωχότερο και ανεπαρκές στο να μορφώσει τα παιδιά τους.

Με το νόμο για το «νέο σχολείο» η επικοινωνιακή ατάκα της υπουργού «πρώτα ο μαθητής» μεταλλάχτηκε στον υπέρτατο στόχο «πρώτα το μνημόνιο». Από την αρχή της χρονιάς το δημόσιο σχολείο συστηματικά αφυδατώνεται.
Το υπουργείο πίεσε για να στοιβάξει 30 μαθητές ανά τάξη και πέτυχε τουλάχιστον 25, μετέτρεψε τους αναπληρωτές σε ωρομίσθιους, επέβαλε περικοπές στη χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, στις μεταφορές μαθητών, στα ειδικά σχολεία, στην ενισχυτική διδασκαλία. Πήρε πίσω, όσα μέτρα αφορούσαν την ενίσχυση της εκπαίδευσης των πιο αδύναμων στρωμάτων.

Συγχρόνως, χτύπησε τους εκπαιδευτικούς με μείωση μισθών, απογύμνωση της οργανικής θέσης, υποχρεωτικές μετατάξεις, υποχρεωτικές υπερωρίες. Κατακερμάτισε τις εργασιακές σχέσεις, αφού μετά τους νέους διορισμούς 2 στους 3 εκπαιδευτικούς θα εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Και αφού τα media φρόντισαν για άλλη μια φορά να πείσουν το λαό ότι φταίνε οι καθηγητές για τα στραβά του δημόσιου σχολείου, η κυβέρνηση απειλεί τώρα με τη λαιμητόμο της αξιολόγησης και καλεί τα πλήθη να ζητωκραυγάσουν για κάθε κεφάλι που θα πέφτει. Πρώτα του νεοδιόριστου ,που πριν προλάβει να διορισθεί, μέντορας – διευθυντής και σύμβουλος θα καραδοκούν για να τον αξιολογήσουν, ενώ θα αμείβεται με μισθό μικρότερο από τους παλαιούς και
θα ασφαλίζεται στο
ΙΚΑ. Πιστεύει έτσι η κυβέρνηση ότι ένας εξαθλιωμένος δάσκαλος θα είναι πιο υποταγμένος και «ευλύγιστος» στη παιδεία της αγοράς.

Με το νέο
νόμο «Καλλικράτη», δίνεται η χαριστική βολή στη δημόσια εκπαίδευση, αφού ολοκληρώνεται η διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα της και η μείωση των κρατικών δαπανών για την παιδεία. Το κόστος λειτουργίας των σχολείων μετατίθεται στους δήμους . Η χρηματοδότηση κάθε σχολικής μονάδας θα εξαρτάται πλέον από τις οικονομικές δυνατότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι διευθυντές και οι σύλλογοι διδασκόντων θα είναι υποχρεωμένοι να αναζητούν πηγές χρηματοδότησης και χορηγούς για τις ανάγκες του σχολείου, και τα σχολεία που δεν αντέχουν στο συναγωνισμό θα κλείνουν. Αυτό είναι το σχολείο της αγοράς και απαιτεί εκπαιδευτικούς φθηνούς και υποταγμένους Αυτή είναι και η απόδειξη ότι η «αυτοαξιολόγηση» είναι το πρόσχημα [και το όχημα] για ένα σχολείο που θα αναπαράγει φθηνούς και υποταγμένους εργαζόμενους.

Ποιοι και γιατί συνεργαζόμαστε σ’ αυτές τις εκλογές;

Εκτιμώντας θετικά τη δράση των αιρετών μας στο προηγούμενο ΠΥΣΔΕ, αποφασίσαμε να επαναλάβουμε την προσπάθειά μας για την επανεκλογή ενός αριστερού αιρετού. Το κοινό αυτό ψηφοδέλτιο υποστηρίζεται από τις παρατάξεις «Αγωνιστικές παρεμβάσεις –Συσπειρώσεις – Κινήσεις», «Αγωνιστική Συνεργασία» – «Εργατική Αριστερά»- «Ανένταχτοι Αριστεροί καθηγητές-Συνεργαζόμενες εκπαιδευτικές κινήσεις», καθώς και από ανένταχτους αριστερούς και αγωνιστές καθηγητές της Γ΄ Αθήνας. Όλοι εμείς, αναδεικνύοντας όσα μας ενώνουν και διατηρώντας τη διαφορετικότητά μας, ενώνουμε τις δυνάμεις αντίστασης στο αντιδραστικό μνημόνιο Κυβέρνησης – ΔΝΤ – Ε.Ε

Η συμμετοχή μας στις εκλογές του ΠΥΣΔΕ γίνεται χωρίς ψευδαισθήσεις για το χαρακτήρα αυτών των οργάνων. Τα όργανα αυτά υπάρχουν για να υλοποιούν τις αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης και η παρουσία των αιρετών δεν αλλάζει αυτήν τους την ιδιότητα. Ιδιαίτερα η παρουσία αιρετών που εκπροσωπούν το δικομματισμό ενισχύει την προσπάθεια χειραγώγησης των εκπαιδευτικών και τη δημιουργία πελατειακών σχέσεων. Πολλές φορές αυτονόητα δικαιώματα εμφανίζονται ως ρουσφέτια, για να δεσμεύουν ψήφους και συνειδήσεις Τον καιρό του ΔΝΤ, ο ρόλος του ΠΥΣΔΕ αναβαθμίζεται σε προωθητή του μοντέλου ενός σχολείου της αγοράς, σύμφωνα με τις επιταγές των κομμάτων του κεφαλαίου. Γι’ αυτό και αναλαμβάνουν ένα μέρος της αξιολόγησης – κατηγοριοποίησης των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών.

Οι κρίσεις των διευθυντών δείχνουν ήδη τι σημαίνει αξιολόγηση για τον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Με συνεντεύξεις-παρωδίες προσπαθούν να χειραγωγήσουν τα στελέχη της. Ένας αριστερός αιρετός δεν μπορεί να συμβάλει στη θεσμοθέτηση ή την εφαρμογή της αξιολόγησης. Είναι εκεί για να αντισταθεί στον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία της διοίκησης, να δει, να αποκαλύψει και να αποτρέψει το ρουσφέτι, να προστατέψει τους συναδέλφους από άδικες ή σκόπιμες πειθαρχικές διώξεις των διευθυντών τους ή των προϊσταμένων τους, στηριζόμενος στο συνδικαλιστικό κίνημα. Για ένα τέτοιο αιρετό συνεργαζόμαστε και πιστεύουμε πώς

  1. Ο αιρετός στο ΠΥΣΔΕ λογοδοτεί τακτικά στα σχολεία και στις γενικές συνελεύσεις.
  2. Είναι άμεσα ανακλητός από το σώμα που τον εξέλεξε.
  3. Καταργεί την αδιαφάνεια στις συνεδριάσεις και κατοχυρώνει έμπρακτα το δημόσιο λόγο για όλα (με εξαίρεση τα αυστηρά προσωπικά δεδομένα).
  4. Συνεργάζεται και προωθεί τις αποφάσεις των σωματείων μας.
  5. Στις κρίσεις στελεχών προσπαθεί να αποτρέψει με τη στάση του την επιλογή όσων αποδεδειγμένα ελέγχονται για αντισυναδελφική και αντιεκπαιδευτική συμπεριφορά.
  6. Δε συμμετέχει σε καμία περίπτωση στις αξιολογήσεις κατηγοριοποιήσεις των σχολείων και στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
  7. Ο αιρετός δε συνδιαχειρίζεται, παρεμβαίνει από την πλευρά του συνδικαλιστικού κινήματος.
  8. «Όλα για όλους». Απόλυτη δημοκρατική μεταχείριση όλων των συναδέλφων, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, όπως αρμόζει σε ανθρώπους που διδάσκουν και αγωνίζονται.
Δυτική Αθήνα, Οκτώβρης 2010


ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΙΡΕΤΟ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΤΗΣ Γ’ ΑΘΗΝΑΣ

1. Αλεξανδροπούλου Ιφιγένεια του Γεωργίου, ΠΕ2, 1ο ΓΕΛ Αιγάλεω.

2. Αλεξόπουλος Θανάσης του Γεωργίου, ΠΕ17, 3ο ΓΕΛ Περιστερίου.

3. Βάσσης Διονύσης του Παναγιώτη, ΔΕ1, ΕΠΑΛ Πετρούπολης.

4. Βλαντή Σταυρούλα του Σπυρίδωνα, ΠΕ6, 9ο Γ/σιο Αιγάλεω.

5. Γαργάλας Κώστας του Στεφάνου, ΠΕ1, 2ο ΓΕΛ Περιστερίου.

6. Γεωργιάδη Χρύσα του Βασιλείου, ΠΕ12.05, 1ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου.

7. Γεωργούσης Δημήτρης του Ιωάννη, ΠΕ2, 16ο Γ/σιο Περιστερίου

8. Γραμμένος Γραμμένος του Μιχαήλ, ΠΕ4, 2ο Γ/σιο Καματερού.

9. Δενδραλίδης Μανώλης του Γεωργίου, ΠΕ3, 9ο ΓΕΛ Περιστερίου

10. Δημάκου Μάρω του Θάνου, ΠΕ2, 1ο ΓΕΛ Καματερού.

11. Δημητούλης Δημήτρης του Γεωργίου, ΠΕ9, 3ο ΕΠΑΛ Περιστερίου.

12. Δημήτρουλας Γιώργος του Φωτίου, ΠΕ4, Εσπ. ΓΕΛ Αιγάλεω

13. Διαμαντοπούλου Μαρία του Μιχαήλ, ΠΕ18.01, ΠΥΣΔΕ Γ΄Αθήνας.

14. Διδασκάλου Φωτεινή του Απόλλωνα, ΠΕ3, 14ο Γ/σιο Περιστερίου.

15. Ζούζουλα Ελένη του Ευαγγέλου, ΠΕ2, 3ο Γ/σιο Αγ. Αναργύρων

16. Ζούτσος Νίκος του Ιωάννη, ΠΕ2, 1ο ΓΕΛ Περιστερίου

17. Ζωγόπουλος Δημήτρης του Γρηγορίου, ΠΕ2, 7ο ΓΕΛ Ιλίου

18. Καλαμαρά Ευθυμία του Γεωργίου, ΠΕ5, 1ο Γ/σιο Αγ. Αναργύρων

19. Καλέμη Αλεξάνδρα του Αθανασίου, ΠΕ2, 1ο ΓΕΛ Πετρούπολης

20. Καλογιαντσίδης Θανάσης του Γεωργίου, ΠΕ7, 3ο Γ/σιο Χαϊδαρίου

21. Καραχάλιος Γιώργος του Αθανασίου, ΠΕ3 , 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου

22. Καπετανίδου Θεοδοσία του Βασιλείου, ΠΕ3, 6ο ΓΕΛ Αιγάλεω

23. Κατσούλας Θεόδωρος του Νικολάου, ΠΕ4, 3ο Γ/σιο Αγ. Βαρβάρας.

24. Κονταρίδου Ειρήνη του Γεωργίου, ΠΕ2, 2ο ΕΠΑΛ Ιλίου.

25. Κοντός Παναγιώτης του Ιωάννη, ΠΕ4, 3ο ΓΕΛ Περιστερίου.

26. Κορδής Νεκτάριος του Ιωάννη, ΠΕ2, 6ο ΓΕΛ Αιγάλεω.

27. Κουδούνης Θανάσης του Παναγιώτη, ΠΕ2, 7ο Γ/σιο Χαϊδαρίου.

28. Κουζηνόπουλος Ιορδάνης του Λαζάρου, Μουσικό Σχολείο Ιλίου.

29. Κουνάδης Σταύρος του Κων/νου, ΠΕ19, 14ο Γ/σιο Περιστερίου.

30. Κρίβα Αναστασία του Ιωάννη, ΠΕ15, 13ο Γ/σιο Περιστερίου.

31. Λαμπρόπουλος Γιώργος του Κων/νου, ΠΕ9, 4ο ΓΕΛ Αιγάλεω.

32. Μακροδημήτρης Δημήτρης τουΣτυλιανού, ΠΕ4,1οΓΕΛ Αγ.Βαρβάρας.

33. Μάρταλης Σωτήρης του Αντωνίου, ΠΕ4, 7ο ΓΕΛ Ιλίου.

34. Μαυρόπουλος Δημήτρης του Κυριάκου, ΠΕ4, 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου

35. Μουστάκας Γιώργος του Κων/νου, ΠΕ17, 1ο ΕΠΑΛ Ιλίου

36. Μπουραντάς Όθων του Βασιλείου, ΠΕ1, 3ο Γ/σιο Καματερού.

37. Νάνου Άννα του Σπυρίδωνα, ΠΕ2, 3ο Γ/σιο Πετρούπολης.

38. Νταλέ Ζαχαρούλα του Θεμιστοκλή, ΠΕ18.24, ΕΠΑΣ Χαϊδαρίου

39. Οικονόμου – Παπαδοπούλου Αθανασία του Δημητρίου, ΠΕ3, 2ο Γ/σιο Αιγάλεω

40. Οικονόμου Δήμητρα του Κων/νου, ΠΕ4, 6ο ΓΕΛ Αιγάλεω

41. Παγώνας Κώστας του Δημητρίου, ΠΕ4, 2ο Γ/σιο Πετρούπολης

42. Πανίδου Σταυρούλα του Δημητρίου, ΠΕ2, 14ο ΓΕΛ Περιστερίου

43. Παπαδάκη Αλίκη του Δημόκριτου, ΠΕ14, 4ο Γ/σιο Περιστερίου

44. Παπαδάκης Παναγιώτης του Νικολάου,ΠΕ18,1οΕσπ.ΕΠΑΛ Αιγάλεω

45. Παπαδοπούλου Άννα του Παναγιώτη, ΠΕ2, 5ο ΓΕΛ Πετρούπολης

46. Πέττας Αντώνης του Ανδρέα, ΠΕ3, 1ο ΓΕΛ Καματερού

47. Πιακουλάκη Μαρία του Ανδρέα, ΠΕ4, 11ο ΓΕΛ Περιστερίου

48. Πολυχρονάκη Μίνα του Γεωργίου, ΠΕ3, ΠΥΣΔΕ Γ΄Αθήνας

49. Ποταμιάνος Γιάννης του Σπυρίδωνα, ΠΕ3, 1ο Γ/σιο Αγ. Βαρβάρας

50. Σαπουνά Αγγελική του Ευαγγέλου, ΠΕ2, Μουσικό Σχολείο Ιλίου

51. Σιέρρα Αγγελική του Ευαγγέλου, ΠΕ2, 16ο Γ/σιο Περιστερίου

52. Σουλιώτης Κώστας του Ευαγγέλου, ΠΕ3, 5ο ΓΕΛ Πετρούπολης

53. Σταθόπουλος Ανδρέας του Δαμιανού, ΠΕ4, 6ο ΓΕΛ Αιγάλεω

54. Στυλιανουδάκης Ζαχαρίας του Ιωάννη, ΠΕ11, 2ο Γ/σιο Χαϊδαρίου

55. Σωτηροπούλου Ξανθή του Παναγιώτη, ΠΕ19,13ο ΓΕΛ Περιστερίου

56. Τζανιδάκη Κων/να του Μιχαήλ, ΠΕ2, 8ο ΓΕΛ Περιστερίου

57. Τριμπόνια Κατερίνα του Γεωργίου, ΠΕ4, 3ο ΓΕΛ Ιλίου

58. Τσιαντούκα Κυριακή του Νικολάου, ΠΕ11, 19ο Γ/σιο Περιστερίου

59. Τσιρίμπης Γιάννης του Αθανασίου, ΠΕ3, 6ο ΓΕΛ Περιστερίου

60. Τσουμάνης Παναγιώτης του Γεωργίου, ΠΕ6, 4ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου.

61. Φατούρου Αγγελική του Ευαγγέλου, ΠΕ4, 1οΕσπ.ΕΠΑΛ Περιστερίου.

62. Φουσέκης Χρήστος του Σπυρίδωνα, ΠΕ2, 17ο Γ/σιο Περιστερίου.

63. Φωτοπούλου Βάνα του Θεοδώρου, ΠΕ2, 4ο Γ/σιο Αιγάλεω.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Α΄ΑΘΗΝΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Α΄ΑΘΗΝΑΣ

 

Όλα και όλοι χορεύουμε στο χορό του Μνημονίου που κατακρεουργεί δικαιώματα, μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις, κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες. Διαλύει κάθε έννοια δημόσιου αγαθού.

Κυβέρνηση – ΔΝΤ – ΕΕ επιβάλλουν με κάθε αυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο την ανάλγητη πολιτική τους. Ετοιμάζονται τώρα να περάσουν στο δεύτερο γύρο της επίθεσης ξεπουλώντας ότι έχει απομείνει από την δημόσια περιουσία, μειώνοντας τις αμοιβές των εργαζομένων – βλέπε νέο μισθολόγιο, πολλαπλασιάζοντας τις στρατιές των ανέργων, καταστρέφοντας ότι έχει απομείνει από τα δημοκρατικά και εργασιακά λαϊκά δικαιώματα. Μοναδικός γνώμονας της πολιτικής τους είναι η εξασφάλιση της κερδοφορίας και η επιστροφή των δανεικών στους μεγάλους καπιταλιστικούς ομίλους και τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Και οι ζωές των ανθρώπων γίνονται καύσιμη ύλη για τον πολλαπλασιασμό των κερδών της πλουτοκρατίας την οποία με προσήλωση υπηρετούν Κυβέρνηση- ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ.

Μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι η ανάπτυξη επίμονων, πολύμορφων, ενωτικών αγώνων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Μέσα σ’ αυτό το γενικό κλίμα κινείται και η εκπαίδευση σ’ όλες τις βαθμίδες. Περικοπές, διάλυση, κενά, χαμένες ώρες, βάθεμα της ιδιωτικοποίησης, αυταρχισμός, καταστρατήγηση εργασιακών σχέσεων, αδιαφορία για την ποιότητα της δουλειάς. Βιτρίνα, επικοινωνία και ψέματα με το τσουβάλι.

Και φτάνουμε στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Ο λόγος της ύπαρξής τους σαφής και γνωστός. Η απαρέγκλιτη εφαρμογή της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής, επικαλυμμένη με μια δόση συμμετοχής. Το αποτέλεσμα, στις περισσότερες των περιπτώσεων, το έχουμε βιώσει όλοι όσοι καταθέτουμε το νου, την ψυχή μας και το φιλότιμό μας στην καθημερινή μάχη για να δώσουμε γνώσεις, εφόδια και ελπίδα στους μαθητές μας.

Ειδικά φέτος, και μιλώντας για το ΠΥΣΔΕ Α΄ Αθήνας, το χάος που επικρατεί στο θέμα των τοποθετήσεων, οι δεκάδες διαμαρτυρίες και ενστάσεις, οι αλλοπρόσαλλες και αναιτιολόγητες αποφάσεις, η παράνομη και παράτυπη μετακίνηση συναδέλφων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, οι συμπτύξεις τμημάτων, η ανεξέλεγκτη κατάσταση δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα μόνο λαθών ή και ανικανότητας. Τίθεται πια και θέμα σκοπιμότητας.

Όλοι, και οι αιρετοί, θεωρούν τον εαυτό τους πέρα από κάθε έλεγχο, απρόσβλητο από κάθε διαμαρτυρία, εντεταλμένο υπάλληλο της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας. Αγνοούν το συνδικαλιστικό κίνημα. Φροντίζουν να έχουν όσο το δυνατό λιγότερες παρεμβάσεις στη διαχείριση των προβλημάτων, δεν απολογούνται ποτέ σε κανένα, διαμορφώνουν σ’ αρκετές περιπτώσεις προσωπικές σχέσεις εξυπηρέτησης πελατειακού χαρακτήρα. Επιτείνουν και εκμεταλλεύονται την αδιαφάνεια. Στην ουσία λειτουργούν ως δυο ακόμα εκπρόσωποι της διοίκησης και όχι ως εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος. Γι’ αυτό άλλωστε και η διεξαγωγή των εκλογών έχει γίνει μια διαδικασία που οργανώνεται από τη διοίκηση, χωρίς καμιά άμεση σχέση με τις ΕΛΜΕ και το κίνημα.

Χωρίς αυταπάτες για το ρόλο και τις δυνατότητες του αιρετού πιστεύουμε πως αξίζει τον κόπο και την προσπάθεια η ανατροπή αυτής της κατάστασης, η διεκδίκηση της θέσης ενός αιρετού :

– που μοναδική του δέσμευση θα είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων και δικαιωμάτων των συναδέλφων και της εκπαίδευσης

-που θα ελέγχει, θα αποκαλύπτει και θα καταγγέλλει κάθε παρατυπία θα αποκαλύπτει το ρουσφέτι και την αδιαφάνεια

– που θα λειτουργεί σε στενή σχέση με τις ΕΛΜΕ, θα συνεργάζεται στενά με το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και θα απολογείται σ’ αυτό.

– που θα καταργήσει στην πράξη το απόρρητο των συνεδριάσεων του ΠΥΣΔΕ

– που θα απέχει από κάθε αξιολογική διαδικασία και θα παρεμποδίζει την εφαρμογή της, όπου και όταν επιχειρείται

-που θα αντιπαλεύει την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων

– που θα βοηθάει την παρέμβαση του μαζικού κινήματος σ’ όλα τα επίπεδα

– που θα υπόκειται στην κρίση των γενικών συνελεύσεων του κλάδου, μέχρι και του σημείου της ανάκλησής του.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση δυνάμεις από το χώρο των Παρεμβάσεων- Συσπειρώσεων – Κινήσεων και της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εκπαιδευτικών – Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις καθώς και συνάδελφοι που προερχόμαστε από διαφορετικές παρατάξεις και χώρους της αριστεράς, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις προσπάθειές μας , αποβλέποντας στην ανατροπή της κατάστασης που επικρατεί στο ΠΥΣΔΕ Α΄ Αθήνας. Επιδιώξαμε η πρωτοβουλία αυτή να έχει την ευρύτερη δυνατή απεύθυνση προς τις αγωνιστικές δυνάμεις του κλάδου.

Διατηρώντας τις πολλές και σημαντικές διαφορετικές απόψεις και εκτιμήσεις μας για τα γενικότερα πολιτικά και εκπαιδευτικά ζητήματα, θεωρήσαμε επιβεβλημένο να διεκδικήσουμε, αυτή τη φορά, την ανατροπή της κατάστασης στο ΠΥΣΔΕ ΑθήναςΝα μην επιτρέψουμε να λυμαίνονται και αυτή τη διαδικασία εκείνοι που είναι φορείς της καθεστωτικής πολιτικής (ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ) μέσα στο εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στον αγώνα για την ανατροπή στο ΠΥΣΔΕ Α΄ΑΘΗΝΑΣ, να ψηφίσουν

 

Αγωνιστική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

στο ΠΥΣΔΕ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

 

Αλεξανδρής Αναστάσιος του Τιμολέοντος, ΠΕ02, 59οΓΕΛ Αθήνας

Ανδριώτης Νικόλαος του Δημητρίου, ΠΕ02, ΠΣΠΑ

Αντωνόπουλος Παύλος του Δημητρίου, ΠΕ04, 1ο ΓΕΛ Ταύρου

Γανιάρη Ιφιγένεια του Κωνσταντίνου, ΠΕ19, 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας

Δάβος Γεώργιος του Ευσταθίου, ΠΕ19, 62ο Γυμν. Αθήνας

Θεριανός Κωνσταντίνος του Νικολάου, ΠΕ 10, ΠΥΣΔΕ

Καλαντζή Ουρανία (Ράνια) του Παναγιώτη, ΠΕ19, 1ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου

Κατερίνη Αδαμαντία του Ανδρέα, ΠΕ02, Διαθ. ΠΥΣΔΕ

Κεχαγιά Ελένη του Κωνσταντίνου, ΠΕ19, 5ο ΓΕΛ Ζωγράφου

Κλωνάρη Λεμονιά του Νικολάου, ΠΕ04, 1ο Γυμν. Βύρωνα

Κόκλας Χαράλαμπος (Μπάμπης) του Ιωάννη, ΠΕ11, 40ο Γυμν. Αθήνας

Κουρεμένος Σταύρος-Ηλίας του Νικολάου, ΠΕ02, 6ο Εσπ. Γυμν. Αθήνας

Μαλαγάρης Θεόδωρος του Δημητρίου, ΠΕ10, 56ο ΓΕΛ Αθήνας

Μαυροματάκη Δέσποινα του Μιχαήλ, ΠΕ 05, 6ο Γυμν. Ζωγράφου

Νικολάου Σταμάτης του Παναγιώτη, ΠΕ03, 12ο ΓΕΛ Αθήνας

Παπαλουκάς Κωνσταντίνος του Χρήστου, ΠΕ03, 17ο ΓΕΛ Αθήνας

Πλεμένος Γεώργιος του Θεοδώρου, ΠΕ04, 4ο Γυμν. Ηλιούπολης

Πρωτονοταρίου Άννα (Μαριάννα) του Αντωνίου, ΠΕ02, 21ο Γυμν. Αθήνας

Στεργιόπουλος Κωνσταντίνος του Δημητρίου, ΠΕ04, 2ο Πειρ. Γυμν. Αθήνας

Τσατούρας Ευάγγελος του Κωνσταντίνου, ΠΕ 03, Διαθ. ΠΥΣΔΕ

Τζανετουλάκου Γεωργία του Κωνσταντίνου, ΠΕ04, 43ο Γυμν. Αθήνας

Φάσσαρης Ιωάννης του Σταύρου, ΠΕ04, Διαπολιτ. Γυμν. Αθήνας

Φραγκεδάκη Αντωνία (Τόνια) του Γεωργίου, ΠΕ04, 43ο Γυμν. Αθήνας

Φύτρος Πέτρος του Παντελή, ΠΕ02, Διαθ. ΠΥΣΔΕ

Χαραμής Παύλος του Δημητρίου, ΠΕ02, 50ο ΓΕΛ Αθήνας

Χατζηιωάννου Χρύσα του Πέλοπα, ΠΕ02, 8ο Γυμν. Αθήνας

  • Δεν συνδιαχειριζόμαστε με τη διοίκηση, συμπορευόμαστε με τα συνδικάτα μας
  • Αρνούμαστε την αξιολόγηση –χειραγώγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων
  • Καταγγέλλουμε τις διακρίσεις, το ρουσφέτι και τις πελατειακές σχέσεις
  • Στηρίζουμε τους άδικα διωκόμενους συναδέλφους
  • Παλεύουμε για τη διαφάνεια στο ΠΥΣΔΕ καταργώντας στην πράξη το απόρρητο
  • Λογοδοτούμε τακτικά στα σχολεία και τις Γενικές Συνελεύσεις


 

 

Αγωνιστική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

στο ΠΥΣΔΕ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

Το ψηφοδέλτιο των Παρεμβάσεων Δ.Ε. για το ΑΠΥΣΔΕ Αττικής

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚEΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Ψηφοδέλτιο ΑΠΥΣΔΕ Αττικής 2010
Αγγελόπουλος Ηλίας του Γεωργίου
Αλεξανδροπούλου Ιφιγένεια του Γεωργίου
Αλεξίου Θόδωρος του Νικολάου
Αλεξόπουλος Διονύσης του Στεφάνου
Αλεξόπουλος Θανάσης του Γεωργίου
Αντωνόπουλος Παύλος του Δημητρίου
Αυγουστίνου Μαρία του Ιωάννη
Βαμβακάς Κώστας του Θεοδώρου
Βάσσης Διονύσης του Παναγιώτη
Βλαντή Σταυρούλα του Σπυρίδωνα
Γανιάρη Ιφιγένεια του Κων/νου
Γεωργάλα Ιφιγένεια του Γεωργίου
Γεωργιάδη Χρύσα του Βασιλείου
Γκαρανέ Κωνσταντίνα του Δημητρίου
Γρηγοριάδου Ελισσάβετ του Χρήστου
Δανιήλ Mαρία του Μιχαήλ
Δάρας Αλέξης του Δημητρίου
Δασακλή Μάγδα του Ιωάννη
Δημάκου Μάρω του Θάνου
Δημητούλης Δημήτρης του Γεωργίου
Δημητράς Μιχάλης του Αγαμέμνωνα
Δημητριάδη Έφη του Δημητρίου
Διαμαντοπούλου Μαρία του Μιχαήλ
Ζούζουλα Ελένη του Ευαγγέλου
Ζωιτσάκος Σωτήρης του Σταύρου
Θεριανός Κώστας του Νικολάου
Ιωαννίδου Παναγιώτα του Ευσταθίου
Καββαδίας Γιώργος του Κων/νου
Καλιαμπάκου Βασιλική(Βένη) του Χρήστου
Καπεζάνου Ολυμπία του Σωτηρίου
Καραγιάννης Απόστολος του Ιωάννη
Καραμπάτσας Βασίλης του Γεωργίου
Καρβέλας Γιώργος του Ευαγγέλου
Καρυώτης Δημήτριος του Χαρίλαου
Κατερίνη Αδαμαντία του Ανδρέα
Κατσαφάδος Κούλης του Ηλία
Κάτσικας Χρήστος του Παναγιώτη
Κατσούλας Θεόδωρος του Νικολάου
Κεχαγιά Ελένη του Κωνσταντίνου
Κολιός Τηλέμαχος του Απόστολου
Κονταρίδου Ειρήνη του Γεωργίου
Κουγιούφας Βασίλειος του Αριστοτέλη
Κουρεμένος Σταύρος-Ηλίας του Νικολάου
Κουρνιώτης Χρήστος του Τιμόθεου
Κρανίου Κώστας του Παναγιώτη
Κρίβα Αναστασία του Ιωάννη
Κώνστας Σωτήρης του Περικλή
Κωσταρά Δήμητρα του Γεωργίου
Κωστούρου Ευθαλία(Λίλα) του Νικολάου
Κωτίδου Αναστασία του Νικολάου
Κωτσιομύτης Γιώργος του Περικλή
Λαμπρινάτου Στυλιανή του Στυλιανού
Λέκκα Αλεξάνδρα του Νικολάου
Λένου Αλεξάνδρα του Αποστόλου
Λέπουρα Ανδριανή(Άννυ) του Ιωάννη
Λύγκα Βίκη του Γρηγορίου
Μαρίνης Στέλιος του Κων/νου
Ματσούκας Χρήστος του Βασιλείου
Μαυρέλης Ιάκωβος του Ιωάννου
Μαχά Μαρία, του Νικολάου
Μιχαλόπουλος Παναγιώτης του Ιωάννου
Μιχολός Βασίλης του Ιωάννου
Μπαρσούκη Ευαγγελή του Θεοδοσίου
Μπάτρης Ευάγγελος του Παναγιώτη
Μπαχτή Άννα του Ευαγγέλου
Μπρατοπούλου Βαρβάρα του Ιωάννη
Νικολάου Σταμάτης του Παναγιώτη
Ντσιώρας Νίκος του Γεωργίου
Ξυδάς Αποστόλης του Μιχαήλ
Οικονόμου Δήμητρα του Κωνσταντίνου
Οικονόμου-Παπαδοπούλου Αθανασία του Δημητρίου
Πανίδου Σταυρούλα του Δημητρίου
Παπαδάκη Αλίκη του Δημόκριτου
Παπαδόπουλος Ιωάννης του Ευαγγέλου
Παπαδοπούλου Άννα του Παναγιώτη
Παπαλεωνίδα Παναγιώτα(Γιούλη) του Τριαντάφυλλου
Παπασπύρου Απόστολος του ΄Αγγελου
Παππάς Ιωάννης του Σπυρίδωνος
Πάτσιου Παναγιώτα του Σπυρίδωνα
Παύλος Αρης του Χρήστου
Περιστεροπούλου Μαρία του Βασιλείου
Πέττας Αντώνης του Ανδρέα
Πολυχρονάκη Μίνα του Γεωργίου
Ποταμιάνος Γιάννης του Σπυρίδωνα
Σαμοΐλης Γιάννης του Σωτηρίου
Σινούρη Αγγελική του Ανδρέα
Σιούτης Βασίλης του Θωμά
Σκοτίδας Χρήστος του Κων/νου
Σουλιώτης Κώστας του Ευαγγέλου
Σόφης Γιώργος του Χρήστου
Σόφης Χρίστος του Γεωργίου
Σπυροπούλου Αγγελική, του Γεωργίου
Στεργιόπουλος Κων/νος του Δημήτριου
Στυλιανουδάκης Ζαχαρίας του Ιωάννη
Σφαιροπούλου Αθηνά του Θεοδώρου
Σωτηροπούλου Ξανθή του Παναγιώτη
Τζανιδάκη Κωνσταντίνα του Μιχαήλ
Τζαρδή Μαρία του Ευστρατίου
Τζιορτζιώτης Σταύρος του Νικολάου
Τριμπόνια Κατερίνα του Γεωργίου
Τσατούρας Ευάγγελος του Κωνσταντίνου
Τσιγκίλη Παρθένα(Πόπη) του Αγγέλου
Τσιριγώτης Θανάσης του Δημητρίου
Φατούρου Αγγελική του Ευαγγέλου
Φουσέκης Χρήστος του Σπυρίδωνος
Φραγκεδάκη Αντωνία του Γεωργίου
Φύτρος Πέτρος του Παντελή
Φωτιάδης Γιώργος του Ιωάννη
Φωτοπούλου Βασιλική του Θεοδώρου
Χαλκής Γιώργος του Απόστολου
Χατζηχρήστος Χρήστος του Αριστείδη
Χατόγλου Ρεβέκκα του Παρασκευά
Χρυσοστομίδου Βασιλική του Παύλου

Υπεύθυνος Ψηφοδελτίου: Φατούρου Αγγελική, τηλ. 6974438720, (Αναπλ. Μπάτρης 6946337330)

Το ψηφοδέλτιο των Παρεμβάσεων Δ.Ε. για το ΚΥΣΔΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚEΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Ψηφοδέλτιο ΚΥΣΔΕ 2010
Αγγελόπουλος Ηλίας του Γεωργίου
Αθανασιάδη Παναγιώτα του Νικολάου
Αθανασίου Ρίζος του Νικολάου
Αθανασίου Χρυσάνθη του Παντελή
Αλεμίδου Θωμαή του Γεωργίου
Αλεξανδροπούλου Ιφιγένεια του Γεωργίου
Αλεξίου Θόδωρος του Νικολάου
Αλεξίου Κώστας του Νικολάου
Αλεξόπουλος Διονύσης του Στεφάνου
Αλεξόπουλος Θανάσης του Γεωργίου
Αλεξοπούλου Βασιλική του Ευαγγέλου
Αλχατζίδου Ανδρομάχη (Μάχη) του Γεωργίου
Αναστασίου Χρύσα του Θεοδώρου
Ανδρέου Μαρία του Ιωάννη
Αντωνάκος Λάμπρος του Γεωργίου
Αντωνιάδου Βασιλική του Ιωάννη
Αντωνόπουλος Παύλος του Δημητρίου
Αποστολόπουλος Ανδρέας του Δημοσθένη
Αποστόλου Αντώνης του Γεωργίου
Αυγουστίνου Μαρία του Ιωάννη
Βαζούρα Σόνια του Νικολάου
Βαμβακάς Κώστας του Θεοδώρου
Βασιλακίδου Κωνσταντίνα του Γεωργίου
Βασιλειάδης Βασίλης του Γεωργίου
Βασιλείου Πέτρος του Ναπολέοντα
Βάσσης Διονύσης του Παναγιώτη
Βλαντή Σταυρούλα του Σπυρίδωνα
Βρόικος Δημήτρης του Παύλου
Γαζάκης Αντώνιος του Μιχαήλ
Γαϊτανίδου Χριστίνα του Παντελή
Γαλιατσάτος Νικόλαος του Διονυσίου
Γανιάρη Ιφιγένεια του Κων/νου
Γεωργάλα Ιφιγένεια του Γεωργίου
Γεωργιάδη Χρύσα του Βασιλείου
Γεωργιάδου Νίνα του Ιωάννη
Γεωργοκώστα Σοφία του Χρήστου
Γιαννακοπούλου Ιωάννα του Χαραλάμπου
Γιαννόπουλος Γιάννης του Γεωργίου
Γκαρανέ Κωνσταντίνα του Δημητρίου
Γκαρζώνη Μαριάννα του Βασιλείου
Γκίκα Ευφημία (Έφη) του Λεωνίδα
Γκίνος Ευάγγελος του Κωνσταντίνου
Γκιντίδου Ευαγγελία του Παναγιώτη
Γκογκίδης Κων/νος του Πέτρου
Γκόλτσιος Γεώργιος του Θεοδώρου
Γρηγοριάδου Ελισσάβετ του Χρήστου
Γρηγοριάδου Σοφία του Παναγιώτη
Δάμαλος Χρήστος του Ευαγγέλου
Δαμασκηνός Δημήτρης του Ανέστη
Δανιήλ Mαρία του Μιχαήλ
Δάρας Αλέξης του Δημητρίου
Δασακλή Μάγδα του Ιωάννη
Δεμερδεσλής Γιώργος του Κων/νου
Δημάκου Μάρω του Θάνου
Δημητούλης Δημήτρης του Γεωργίου
Δημητράς Μιχάλης του Αγαμέμνωνα
Δημητριάδη Έφη του Δημητρίου
Δημόπουλος Βασίλης του Δημητρίου
Διαμαντίδης Σεβαστός(Τάκης) του Αντωνίου
Διαμαντοπούλου Μαρία του Μιχαήλ
Ζαγανίδης Χρήστος του Μενελάου
Ζαραβίνας Μιχάλης του Σωκράτη
Ζάρδας Νίκος του Θεοδώρου
Ζερβοπούλου Μαριάννα του Στυλιανού
Ζούζουλα Ελένη του Ευαγγέλου
Ζωιτσάκος Σωτήρης του Σταύρου
Θεοδωρίδης Παύλος του Νεόφυτου
Θεριανός Κώστας του Νικολάου
Θωμά Ειρήνη του Μηνά
Ιωαννίδου Παναγιώτα του Ευσταθίου
Καββαδίας Γιώργος του Κων/νου
Καλαμπάκος Βαγγέλης του Αχιλλέα
Καλαράς Δημήτρης του Ιωάννου
Καλιαμπάκου Βασιλική (Βένη) του Χρήστου
Κανταρτζής Φώτης του Ιορδάνη
Καπεζάνου Ολυμπία του Σωτηρίου
Καπέτης Δημήτριος του Λαζάρου
Καραγιάννης Απόστολος του Ιωάννη
Καρακώστας Κώστας του Χρήστου
Καραμπάτσας Βασίλης του Γεωργίου
Καρασίμος Ιωάννης του Σεραφείμ
Καρβέλας Γιώργος του Ευαγγέλου
Καρυστινός Πέτρος του Βλαδίμηρου
Καρυώτης Δημήτριος του Χαρίλαου
Κασάπης Αθανάσιος του Ιωάννη
Κατερίνη Αδαμαντία του Ανδρέα
Κατσαφάδος Κούλης του Ηλία
Κατσιαμπούρα Ασπασία του Νικολάου
Κάτσικας Χρήστος του Παναγιώτη
Κατσίκη Άννα του Δημητρίου
Κατσούλας Θεόδωρος του Νικολάου
Καυκά Μαρία του Ηλία
Καυκιά Ζαχαρούλα του Αθανασίου
Κεχαγιά Ελένη του Κωνσταντίνου
Κλιάφα Βικτωρία του Ευαγγέλου
Κοκκολής Λεωνίδας του Παρασκευά
Κολιός Τηλέμαχος του Απόστολου
Κολοτούρου Ευγενία του Γεωργίου
Κονταρίδου Ειρήνη του Γεωργίου
Κονταρτζής Φώτιος του Ιορδάνη
Κοντελές Δημήτρης του Βασιλείου
Κοντογιάννη Μαριλένα του Ιωάννη
Κοντογιάννης Γεώργιος του Δημήτριου
Κορδάτος Κώστας του Διονυσίου
Κοροξενού Δανάη του Στέλιου
Κοτρίκλα Βασιλική του Ευαγγέλου
Κουγιούφας Βασίλειος του Αριστοτέλη
Κουματζιάς Δημήτρης του Νικολάου
Κουρεμένος Σταύρος-Ηλίας του Νικολάου
Κουρνιώτης Χρήστος του Τιμόθεου
Κουρούπης Σταμάτης του Ιωάννη
Κουτίτας Κώστας του Λαυρέντη
Κουτσούκου Ευαγγελία του Νικολάου
Κρανίου Κώστας του Παναγιώτη
Κρεασίδης Γεώργιος του Χρήστου
Κρίβα Αναστασία του Ιωάννη
Κυριακάκης Γιάννης του Θωμά
Κωνσταντινίδου Ηλέκτρα του Γεωργίου
Κώνστας Σωτήρης του Περικλή
Κωσταρά Δήμητρα του Γεωργίου
Κωστούρου Ευθαλία(Λίλα) του Νικολάου
Κωτίδου Αναστασία του Νικολάου
Κωτσιομύτης Γιώργος του Περικλή
Λαθήρα Γιάννα του Δημητρίου
Λαθήρας Γιάννης του Κωνσταντίνου
Λαμπρινάτου Στυλιανή του Στυλιανού
Λέκκα Αλεξάνδρα του Νικολάου
Λέκκας Παναγιώτης του Αναστασίου
Λένου Αλεξάνδρα του Αποστόλου
Λέπουρα Ανδριανή (Άννυ) του Ιωάννη
Λογκιζίδου Κυριακή (Καίτη) του Ιωάννη
Λουκάς Βασίλειος του Κωνσταντίνου
Λύγκα Βίκη του Γρηγορίου
Λύκος Επαμεινώνδας του Γεωργίου
Μακρίδης Γιάννης του Χρήστου
Μακρυδήμα Βιργινία του Διονυσίου
Μάλλης Γιώργος του Ζησίμου
Μανδέλου Μαρία του Βασιλείου
Μαρίνης Στέλιος του Κων/νου
Ματσούκας Χρήστος του Βασιλείου
Μαυρέλης Ιάκωβος του Ιωάννου
Μαυροειδή Χριστίνα του Ιωάννη
Μαυροζούμης Σπύρος του Παναγιώτη
Μαχά Μαρία, του Νικολάου
Μιχαλόπουλος Παναγιώτης του Ιωάννου
Μιχολός Βασίλης του Ιωάννου
Μόσχου Ελένη του Ιωάννη
Μούρτζη Βάσω του Σπυρίδωνα
Μπαλάσκας Λάμπρος του Αλεξίου
Μπάλλας Ανδρέας του Αντώνη
Μπαρσούκη Ευαγγελή του Θεοδοσίου
Μπάτρης Ευάγγελος του Παναγιώτη
Μπαχτή Άννα του Ευαγγέλου
Μπέντση Ελευθερία του Ιωάννη
Μπιχάκης Φώτης του Κων/νου
Μπλόσκα Ελευθερία του Αθανασίου
Μπογδάνου Μαρίνα του Αλεξάνδρου
Μποζίκης Συμεών του Ανδρέα
Μπούρδαλας Παναγιώτης του Αντωνίου
Μπρατοπούλου Βαρβάρα του Ιωάννη
Ναξάκης Αντώνης του Ιωάννη
Νικητόπουλος Γεώργιος του Αγγέλου
Νικολάου Σταμάτης του Παναγιώτη
Ντάφλος Γεώργιος του Σωτηρίου
Ντούλας Παναγιώτης του Ευριπίδη
Ντσιώρας Νίκος του Γεωργίου
Ξυδάς Αποστόλης του Μιχαήλ
Οικονόμου Γεώργιος του Παναγιώτη
Οικονόμου Δήμητρα του Κωνσταντίνου
Οικονόμου Ιωάννης του Δημήτριου
Οικονόμου-Παπαδοπούλου Αθανασία του Δημητρίου
Οργιανέλης Άγγελος του Ανδρέα
Πανίδου Σταυρούλα του Δημητρίου
Πανοπούλου Φωτεινή του Γεωργίου
Παπαδάκη Αλίκη του Δημόκριτου
Παπαδημητρίου Ευθύμιος του Λαζάρου
Παπαδόπουλος Δημήτρης του Γεωργίου
Παπαδόπουλος Ιωάννης του Ευαγγέλου
Παπαδοπούλου Άννα του Παναγιώτη
Παπαλεωνίδα Παναγιώτα (Γιούλη) του Τριαντάφυλλου
Παπαμιχαήλ Παναγιώτης του Ιωάννη
Παπασπύρου Απόστολος του Άγγελου
Παπαχατζής Ηλίας του Θεοφάνη
Παππάς Ιωάννης του Σπυρίδωνος
Παππάς Σόλων του Χαραλάμπους
Παρασκευόπουλος Γεώργιος του Βασιλείου
Πασχαλίδης Πασχάλης του Γρηγορίου
Πάτσιου Παναγιώτα του Σπυρίδωνα
Πατσούρας Αθανάσιος του Χρήστου
Παύλος Αρης του Χρήστου
Περιστεροπούλου Μαρία του Βασιλείου
Πετράκης Βασίλης του Κωνσταντίνου
Πετράκης Νικόλαος του Αντρέα
Πέττας Αντώνης του Ανδρέα
Πλαγιαννάκου Ειρήνη του Μιχαήλ
Πολυχρονάκη Μίνα του Γεωργίου
Ποταμιάνος Γιάννης του Σπυρίδωνα
Ρακόπουλος Κώστας του Αλεξάνδρου
Ράπτη Μαρίνα του Βύρωνα
Σαμοΐλης Γιάννης του Σωτηρίου
Σινούρη Αγγελική του Ανδρέα
Σιούτης Βασίλης του Θωμά
Σκαλτσάς Γιώργος του Νικολάου
Σκοτίδας Χρήστος του Κων/νου
Σουλιώτης Κώστας του Ευαγγέλου
Σόφης Γιώργος του Χρήστου
Σόφης Χρίστος του Γεωργίου
Σπυροπούλου Αγγελική, του Γεωργίου
Στασινού Αποστολία (Ντόλη) του Σπυρίδωνος
Στεργιόπουλος Κων/νος του Δημήτριου
Στεφανίδου Σοφία του Στεφάνου
Στυλιανουδάκης Ζαχαρίας του Ιωάννη
Σφαιροπούλου Αθηνά του Θεοδώρου
Σωπιάδου Ειρήνη του Νικολάου
Σωτηροπούλου Ξανθή του Παναγιώτη
Τζανιδάκη Κωνσταντίνα του Μιχαήλ
Τζαρδή Μαρία του Ευστρατίου
Τζένου Ευλαλία (Εύα) του Ιωάννη
Τζέρπος Νικόλαος του Ιωάννη
Τζιορτζιώτης Σταύρος του Νικολάου
Τζούμας Θανάσης του Αλεξάνδρου
Τονοζλής Γεώργιος του Δημητρίου
Τριανταφυλλίδου Ιωάννα του Δημητρίου
Τσαγλιώτης Γεώργιος του Στυλιανού
Τσαπακίδης Ελευθέριος του Αθανάσιου
Τσατούρας Ευάγγελος του Κωνσταντίνου
Τσιγκίλη Παρθένα (Πόπη) του Αγγέλου
Τσιλιγιάννη Ευαγγελία του Βασιλείου
Τσιλιμπάρη Όλγα-Αικατερίνη του Σπυρίδωνα
Τσιλιούκας Στυλιανός-Αδάμ του Λαζάρου
Τσιρεπλής Ιγνάτιος του Παναγιώτη
Τσιριγώτης Θανάσης του Δημητρίου
Τσουκαλάς Χρήστος του Ιωάννη
Τσούμας Δημήτριος του Χρήστου
Φατούρου Αγγελική του Ευαγγέλου
Φουσέκης Χρήστος του Σπυρίδωνος
Φραγκεδάκη Αντωνία του Γεωργίου
Φύτρος Πέτρος του Παντελή
Φωτιάδης Γιώργος του Ιωάννη
Φωτοπούλου Βασιλική του Θεοδώρου
Χαλκής Γιώργος του Απόστολου
Χατζηδημητρίου Μηνάς του Στυλιανού
Χατζημάνου Έφη του Κων/νου
Χατζηχρήστος Χρήστος του Αριστείδη
Χατόγλου Ρεβέκκα του Παρασκευά
Χόβολου Έρρικα του Ιωάννη
Χριστοδουλοπούλου Αναστασία του Αγησίλαου
Χρυσοστομίδου Βασιλική του Παύλου
Ψαροπούλου Βαρβάρα του Κωνσταντίνου
Ψημμένος Ιωάννης του Νικόλαου

Υπεύθυνος Ψηφοδελτίου: Ηλίας Παπαχατζής, τηλ. 6974387780, (Αναπλ. Μπάτρης 6946337330)

Η αφίσα και η εφημερίδα μας για τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων

Για την εφημερίδα μας πατήστε εδώ.

Αφίσα Υπ. Συμβουλίων 2010

ΟΛΜΕ: Βήματα οπισθοχώρησης

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2010

του Ηλία Παπαχατζή
Εκπρόσωπου των “Παρεμβάσεων” στο Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε.

Στη συνεδρίαση της 12-10-2010, το ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν κατόρθωσε να καταλήξει σε ολοκληρωμένη εισήγηση προς τις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου. Έτσι οι συνελεύσεις που είχαν αποφασιστεί να γίνουν στο διάστημα από 18-22 Οκτωβρίου (την επόμενη εβδομάδα δηλαδή) αναβάλλονται.

Πρόκειται για αρνητική εξέλιξη. Υπάρχουν όμως συγκεκριμένες ευθύνες. Πρώτα από όλα είναι γνωστό ότι απ’ την προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ υπήρχε απόφαση (μετά από πρόταση της ΠΑΣΚ) των ΠΑΣΚ-ΠΑΜΕ-ΣΕΚ για «24ωρη απεργία το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου σε συνεργασία με άλλες ομοσπονδίες του δημοσίου και πρωτευόντως με την ΑΔΕΔΥ και στη συνέχεια Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου για κλιμάκωση π.χ. με 48ωρη». Αυτή η απόφαση για το πρόγραμμα δράσης δεν κατέστη δυνατό να συμπληρωθεί χθες με κοινό πολιτικό σκεπτικό και πλαίσιο αιτημάτων (διεκδικητικό πλαίσιο) από τους 6 που είχαν ψηφίσει το κοινό πρόγραμμα δράσης. Το ΠΑΜΕ διαχώρισε τη θέση του λέγοντας ότι τα πολιτικά πλαίσια της ηγεσίας της ΟΛΜΕ δεν είναι προς όφελος των εκπαιδευτικών και των ταξικών δυνάμεων.

Η άποψη που κατατέθηκε να γίνουν γενικές συνελεύσεις μόνο με το προτεινόμενο πρόγραμμα δράσης και κάθε παράταξη να καταθέσει τη δική της πολιτική εισήγηση απορρίφθηκε από την πλειοψηφία.

Εμείς ως «Παρεμβάσεις» θεωρούσαμε εξαρχής ότι έπρεπε να έχουνε γίνει οι γενικές συνελεύσεις ήδη από τις 15 Σεπτέμβρη και να έχει ενεργοποιηθεί νωρίτερα το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου. Είχαμε προτείνει και υποστηρίξει να γίνει απεργία στις 29 Σεπτέμβρη, ημέρα κοινής δράσης των ευρωπαϊκών συνδικάτων. Είχαμε προτείνει κοινή απεργία με τους δασκάλους μέσα στον Οκτώβρη με προοπτική κλιμάκωσης. Είχαμε μιλήσει για ενημερωτική καμπάνια στα σχολεία και την κοινωνία για το σύνολο των προβλημάτων της εκπαίδευσης σε συνδυασμό με τον αγώνα «να ακυρωθεί το μνημόνιο, να φύγει η τρόικα από τη χώρα». Από τις άλλες παρατάξεις μόνο το ΠΑΜΕ ζητούσε γενικές συνελεύσεις (αλλά όχι με το πλαίσιο της ομοσπονδίας δηλαδή στη βάση του 14ου συνεδρίου και της μετασυνεδριακής του Ιουνίου), ενώ οι ΣΕΚ μιλούσαν για ανάγκη ενημέρωσης του κόσμου και εξωστρέφεια της Ομοσπονδίας.

Η ΔΑΚΕ πρόκρινε τη λογική κάποιας 24ωρης (τελευταία πρότασή της για Παρασκευή 29 Οκτώβρη ) χωρίς καμία προοπτική, ενώ η ΠΑΣΚ κωλυσιεργούσε όλο αυτό το διάστημα με σκοπό – κατά τη γνώμη μας – το να μη γίνουν οι γενικές συνελεύσεις του κλάδου. Βεβαίως έχει και την άποψη της σύμπλευσης με την ΑΔΕΔΥ και την ηγεσία της. Η παρακολουθητική όμως τακτική σε σχέση με την ΑΔΕΔΥ απονευρώνει τις ζωντανές κινηματικές διαδικασίες του κλάδου.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να φτάσουμε λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου χωρίς σοβαρή και τεκμηριωμένη πρόταση για γενικές συνελεύσεις.

Εμείς ως «Παρεμβάσεις» δε μπορέσαμε να συμφωνήσουμε στο πρόγραμμα δράσης των ΠΑΣΚ-ΠΑΜΕ-ΣΕΚ γιατί δεν εξασφαλίζει την προοπτική των αγώνων, δεν περιέχει μέτρα ενημέρωσης και ενεργοποίησης του κόσμου και σαφώς καθιστά ετεροκαθοριζόμενη τη δράση της Ομοσπονδίας. Ακόμα κι η πρότασή μας να εξουσιοδοτηθεί η ΟΛΜΕ να μεταφέρει την προτεινόμενη απεργία σε περίπτωση που η κυβέρνηση αιφνιδιάσει με κατάθεση κάποιου προσχεδίου για το μισθολόγιο, απορρίφθηκε. Δε διαφωνούμε με τον πανυπαλληλικό – πανεργατικό αγώνα (είναι επιβεβλημένος άλλωστε για να ανατραπεί η πολιτική Κυβέρνησης-ΔΝΤ-Ε.Ε.). Δε μπορούμε όμως να σερνόμαστε συνεχώς πίσω από 24ωρες απεργίες χωρίς ουσιαστική δυνατότητα κλιμάκωσης.

Προτείναμε λοιπόν πέρα απ’ την ανάγκη εξουσιοδότησης του Δ.Σ της ΟΛΜΕ, 48ωρη απεργία το τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη και μετά συνελεύσεις για μορφές απεργίας διαρκείας, με παράλληλη προσπάθεια διακλαδικού συντονισμού και δραστηριοποίησης των συναδέλφων. Φυσικά επιμείναμε στην ανάγκη να γίνει προσπάθεια ν’ αλλάξει το κλίμα στα σχολεία. Χωρίς να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, καμία απ’ τις προτεινόμενες απεργίες δε θα μπορούσε να γίνει με κάποια επιτυχία. Έχουμε βέβαια την πολιτική εκτίμηση ότι το νέο μισθολόγιο θα μας αφαιρέσει κι άλλα χρήματα, θα μας αμφισβητήσει κι άλλα δικαιώματα διαμέσου π.χ. σύνδεσης μεταξύ μισθού και παραγωγικότητας, μισθολογικού διαχωρισμού των νεοεισερχομένων συναδέλφων. Αυτή η εκτίμησή μας δεν είναι κοινή με τη νέα πλειοψηφία του Δ.Σ. (π.χ. με την ΠΑΣΚ). Ή ακόμη στο σχέδιο εισήγησης, που κατατέθηκε χθες για συζήτηση, υπάρχουν διαφωνίες για το κατά πόσον η εφαρμογή του «Καλλικράτη» στην εκπαίδευση θα φέρει «νέα δεινά». Με δεδομένο επίσης ότι δε γίνεται καμία ουσιαστική αναφορά στην κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και στο ότι μια σειρά από ζητήματα κυβερνητικής πολιτικής (π.χ. ιδιωτικοποιήσεις) και άλλα σοβαρά εκπαιδευτικά – εργασιακά (δε θα επιμείνουμε σε αυτό το σημείωμα) δεν αναδεικνύονται, εμείς οι «Παρεμβάσεις» δεν είχαμε καμία δυνατότητα να ψηφίσουμε ένα τέτοιο πλαίσιο εισήγησης. Την πολιτική ευθύνη για τη μη ύπαρξη πλαισίου φέρνουν οι τρεις παρατάξεις, που ψήφισαν το πρόγραμμα δράσης.

Πιστεύουμε πάντως ότι θα μπορούσαν να γίνουν τώρα συνελεύσεις, έστω κι ενημερωτικού χαρακτήρα και οι αποφασιστικές συνελεύσεις να γίνουν αμέσως μετά τις εκλογές του Νοέμβρη. Αλλά, απ’ ό,τι φαίνεται, οι δυο μεγάλες παρατάξεις σκέφτονται πρωτίστως τις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές…

ΕΞΩ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις καταγγέλλουν την απόπειρα τρομοκράτησης των μαθητών και των εκπαιδευτικών, μέσα από την επίκληση της «Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου» για τις μαθητικές καταλήψεις.

Εισαγγελείς, αστυνομικά τμήματα, ακόμη και προϊστάμενοι, με την πολιτική κάλυψη της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ζητούν το λόγο από τα παιδιά, τους συλλόγους γονέων, τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων. Ζητούν το λόγο, που τα παιδιά αντιδρούν στην έλλειψη κονδυλίων για την Παιδεία, υποδομών, χρημάτων για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, σ’ ένα σχολείο που υποτάσσεται στις ανάγκες των εξετάσεων (κυρίως των πανελλαδικών) και ισοπεδώνει σε μεγάλο βαθμό την ορμή, τη διάθεση για δημιουργία και συλλογικότητα, την παιγνιώδη φύση των εφήβων.

Κάθε παρέμβαση κι επέμβαση στα σχολεία παραγόντων, που δεν έχουν σχέση με την εκπαιδευτική κοινότητα, διαταράσσει με το χειρότερο τρόπο την εκπαιδευτική λειτουργία. Οι μαθητές, γονείς, διευθυντές και εκπαιδευτικοί έχουν να σκεφτούν και να κάνουν πράγματα πολύ σοβαρότερα από το να τρέχουν σε αστυνομικά τμήματα και δικαστήρια.

Κι ένα ερώτημα προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Πώς σκέφτεστε να καλύψετε τις χιλιάδες διδακτικές ώρες, που χάνονται (χάθηκαν) και φέτος λόγω των κενών σε θέσεις εκπαιδευτικών; Ο τρώσας και ιάσεται…

Απαιτούμε:

  • Έξω οι εισαγγελείς και η αστυνομία απ’ τα σχολεία.
  • Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις εναντίον των μαθητών.
  • Να καταργηθεί η «Πράξη νομοθετικού περιεχομένου».
  • Να ακυρωθεί το Μνημόνιο και όλες οι πολιτικές, που υποβαθμίζουν τη Δημόσια εκπαίδευση και τη ζωή μας.

     

    Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2010

    Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις Δ.Ε.

ΑΙΤΗΣΗ-ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤ/ΘΜΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑ

Ο.Λ.Μ.Ε.                            

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 32 27 382

email:olme@otenet.gr

www.olme.gr                         Αθήνα, 1/10/10

                             Προς

                            Των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

                            όλης της χώρας

    Σας στέλνουμε υπόδειγμα αίτησης –ένστασης προκειμένου να δοθεί στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι διατίθενται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σε περίπτωση που καταστρατηγείται το διδακτικό τους ωράριο. Την ένσταση αυτή να καταθέσουν σε όλα τα σχολεία που έχουν διατεθεί και στο πρωτόκολλο του ΠΥΣΔΕ που ανήκουν.         

Από το ΔΣ της ΟΛΜΕ

 

Αίτηση –΄Ενσταση.

 

Του (της)…………………………………………………καθηγητή κλάδου …………………………………………..Β/θμιας Εκπαίδευσης.

 

                ΠΡΟΣ    

  1. Τον κ. Διευθυντή Α΄/θμιας Εκπ/σης ……
  2. Τα μέλη του ΠΥΣΠΕ…….
  3. Τον κ. Προϊστάμενο του ……..Γραφείου Α/θμιας Εκπ/σης …………..
  4. Τον κ. Διευθυντή του …………………………………………Δημ. Σχολείου ( αναφέρατε όλα τα σχολεία στα οποία έχετε διατεθεί)
  5. Προς τον κ. Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης……
  6. Προς τα μέλη του ΠΥΣΔΕ ……

 

    Εχω διατεθεί με την……πράξη του Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης ……………………………, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ.14 του αρ.14 του Ν.1566/85 , όπως ισχύει σήμερα, για συμπλήρωση του εβδομαδιαίου ωραρίου μου το οποίο σύμφωνα με τις διατάξεις, εδαφ. ε, παρ.13, αρθρ.14 του Ν.1566/85και του άρθ.48 του Ν.2413/96 είναι …. διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως όπως ήδη και προφορικά δήλωσα στην υπηρεσία μου.    

Αντίθετα, από τη Διεύθυνση έλαβα προφορικώς την εντολή να αναλάβω …… ώρες συνολικά εβδομαδιαίως.

Θεωρώ ότι η ως άνω εντολή ανάληψης … ωρών εβδομαδιαίως η οποία υπερβαίνει το εβδομαδιαίο διδακτικό μου ωράριο που ο νόμος ορίζει είναι μη σύννομη και παρακαλώ να ανακληθεί.

Επίσης, παρακαλώ η όποια σχετική εντολή και πράξη της διοικήσεως για ανάληψη εβδομαδιαίου προγράμματος και συγκεκριμένων ωρών να μου χορηγηθεί εγγράφως από το αρμόδιο όργανο της διοικήσεως και της υπηρεσίας.

Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μου για όλα τα ανωτέρω.

 

                                Διατελώ με τιμή

Αθήνα,                             Ο Αιτών/ούσα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η ΟΛΜΕ κηρύσσει δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 4/10/’10 ώρες 12 μ.μ. – 4 μ.μ. και καλεί τους συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας στις 12:30 μ.μ. ζητώντας:

  1. Να γίνει σεβαστό το ωράριο των συναδέλφων, που διατίθενται στην πρωτοβάθμια.
  2. Να σπάσουν τα τμήματα με πάνω από 25 μαθητές.
  3. Να καλυφθούν οι ελλείψεις σε βιβλία (καθώς και άλλα τρέχοντα θέματα).

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις καλούν όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν την κινητοποίηση. Ειδικότερα το «κρυφτούλι» πιέσεων και απειλών που παίζει η διοίκηση με τους συναδέλφους που έχουν διατεθεί στην πρωτοβάθμια δεν τους πιέζει μόνο ατομικά, αλλά αποτελεί προάγγελο συνολικότερων ανακατατάξεων στο ωράριο εργασίας των εκπαιδευτικών. Ακόμη, θίγει την αξιοπιστία της ίδιας της ΟΛΜΕ, αφού κατ’ επανάληψη το Υπουργείο παρέχει διαβεβαιώσεις για το θέμα, χωρίς όμως να γίνεται τίποτε. Ποιον κοροϊδεύει;

Αυτά τα θέματα δεν οφείλονται σε «λάθη». Ούτε πιστεύει κανείς ότι ο Περιφερειάρχης δρα αντίθετα προς την πολιτική του Υπουργείου και δεν αντικαθίσταται αμέσως. Υπάρχει κακόβουλος σχεδιασμός, ενταγμένος στη συνολικότερη πολιτική για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, στο πλαίσιο της υποταγής της εκπαίδευσης στην αγορά και ειδικότερα του Μνημονίου.

Αυτή η πολιτική δεν ανατρέπεται με ανάθεση στους συνδικαλιστές. Ενόψει και των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, η κυβέρνηση πρέπει να λάβει το μήνυμα ότι δεν της χαρίζουμε τίποτε. Ότι αντιστεκόμαστε στο Φτηνό Σχολείο της Αγοράς, όχι μόνο για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αλλά γιατί υπηρετούμε το όραμα ενός σχολείου που περιέχει όλη τη γνώση και την παρέχει με αξιοπρέπεια και κοινωνική ισότητα σε όλα τα παιδιά.


Αντίσταση – Οργάνωση – Αγώνας – Ανατροπή

Να πάρουμε στα χέρια μας τον αγώνα για το σχολείο
των αναγκών, των δικαιωμάτων και των οραμάτων μας

Όλοι τη Δευτέρα στις 12:30 μ.μ. έξω από το Υπουργείο

Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2010

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις – Κινήσεις Δ.Ε.