Να σταματήσει το καταστροφικό κυβερνητικό έργο ενάντια στη νέα γενιά! Να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια!

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

H κυβέρνηση της Ν.Δ συνεχίζει να θριαμβολογεί για τα επιτεύγματά της σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μια από τις επιτυχίες της είναι και η απόφασή της να παρατείνει το κλείσιμο των σχολείων ως τις 7 Ιανουαρίου. Το πρότυπο αυτό θα το ακολουθήσει και στο λεγόμενο «τρίτο κύμα» που, σύμφωνα με τους επιδημιολόγους, θα ακολουθήσει. Καθημερινά γίνεται πια φανερό ότι έχουμε μια διαχείριση της κατάστασης, με την ίδια συνταγή και με ολέθρια αποτελέσματα στη μόρφωση και την ψυχοκοινωνική υγεία των μαθητών/τριων μας. Το συνεχιζόμενο αντίδοτο της “τηλεκπαίδευσης” απέναντι στην πανδημία έχει μετατραπεί σε δηλητήριο για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειες τους. Το τίμημα που καλούνται να πληρώσουν ψυχολογικά, βιολογικά όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι πολύ βαρύ. Μας περιπαίζουν όταν μας λένε ότι παρέχουμε μόρφωση, ότι βγαίνει ύλη με το σταθερό ή το κινητό τηλέφωνο, ότι δεν υπάρχουν αποκλεισμοί, όταν μεγάλη μερίδα των μαθητών δεν έχει τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό. Θίγουν την αξιοπρέπεια μας, και προσβάλουν την κοινή λογική όλων όταν μας ζητούν να βάλουμε διαγωνίσματα, βαθμούς, απουσίες, ώστε να απορρίψουμε τους «κακούς» μαθητές, όταν μας ζητούν να γίνουμε απλά διεκπεραιωτές, και να ξεχάσουμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο.

Μπροστά μας είναι και το 3ο κύμα πανδημίας και η κατάσταση διαρκώς θα επιδεινώνεται, αφού έχουμε μια κυβέρνηση και ένα κράτος που ως μεγαλύτερο μέλημα τους έχουν να στελεχώνουν την αστυνομία και τον στρατό αντί τα σχολεία και τα νοσοκομεία. Στο όνομα της ατομικής ευθύνης μεταθέτουν τις ευθύνες τους στους πολίτες. Εξαπολύουν άγρια καταστολή, επιβάλλουν νόμους που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις, καταργούν το 8ωρο για να μην πληρώνουν οι καπιταλιστές τις υπερωρίες κλπ.

Οι “άριστοι”, οι αξιολογητές, τα “πρότυπα της επιτυχίας”, ο κόσμος τους και η εγκληματική πολιτική τους που τσακίζει τη Δημόσια Υγεία έχουν καταφέρει η Ελλάδα να θρηνεί αυξημένα θύματα από την πανδημία.

Πρέπει λοιπόν έστω και ΤΩΡΑ και ενόψει του λεγόμενου «τρίτου κύματος” να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε. Για να μην υπάρξει μια ακόμα Χαμένη χρονιά για την πλειοψηφία των μαθητών και των μαθητριών. Να μην υπάρξει μια γενιά σακατεμένη από το άγχος και τον φόβο που προκαλεί ο εγκλεισμός.

Γι’ αυτό το λόγο Καλούμε τις ΕΛΜΕ, την ΟΛΜΕ, τους εκπαιδευτικούς που εδώ και πολλά χρόνια έδωσαν και δίνουν την ψυχή τους, το παιδαγωγικό και καλλιτεχνικό ταλέντο τους, για να μείνει κάτι στο μυαλό των παιδιών, να υπερασπιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, τη δουλειά και την αξιοπρέπεια μας. Με το πάθος, την αυτοθυσία και το μεράκι αυτών των αγωνιστών εκπαιδευτικών κρατήθηκε ως τα τώρα όρθια η εκπαίδευση.

ΤΩΡΑ να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση:

  • Να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, με μείωση μαθητών στην τάξη 15 μαθητές και το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό.
  • Να προχωρήσουν σε μαζικά δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό ώστε να υπάρχει ιχνηλάτηση του προβλήματος αντί να γίνονται 4 φορές περισσότεροι αστυνομικοί έλεγχοι απ’ ό,τι τεστ
  • Να εγκρίνουν άδειες στους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, χωρίς τους περιορισμούς της Υ.Α., με πρόβλεψη για την αναπλήρωση τους και όσων χρειαστεί να βγουν με άδεια
  • Να διορίσουν εκπαιδευτικούς, γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό καθαριότητας, ελεγκτές στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για τον έλεγχο των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους δουλειάς, οδηγούς στα ΜΜΜ, αντί να προκηρύσσουν 2.600 θέσεις μισθοφόρων στο στρατό, 2.000 θέσεις «ειδικών φρουρών» στα (κλειστά) πανεπιστήμια
  • Να ανοίξουν τις ήδη υπάρχουσες κλειστές αίθουσες στα σχολεία, να αναζητήσουν νέες, να επιτάξουν όλες τις ιδιωτικές δομές Υγείας θέτοντάς τες στην υπηρεσία του ΕΣΥ, να δημιουργήσουν νέες ΜΕΘ, να επισκευάσουν τα υπάρχοντα λεωφορεία και να αγοράσουν νέα, να επιτάξουν ιδιωτικά, αντί να παρέχουν 120 εκατομμύρια στην Aegean, δεκάδες εκατομμύρια στα τηλεοπτικά κανάλια, εκατομμύρια για μάσκες – αερόστατα, εκατομμύρια σε κλινικάρχες και σε διαγνωστικά κέντρα, αντί να επιδοτούν τις εταιρείες διοδίων, λόγω απώλειας εσόδων από την πανδηµία, με ποσά που δύνανται να φτάσουν έως και τα 330 εκατ. Ευρώ, και να 5πλασιάζουν τις εξοπλιστικές δαπάνες για το 2021 έναντι του 2020.

Δεν μπορούμε να γίνουμε αναλώσιμη ύλη, ούτε να τους αφήσουμε πρωταγωνιστές σε ένα μονόπρακτο έργο. Ας γίνουμε για μια ακόμη φορά οι «δάσκαλοι που θα θυμούνται» οι μαθητές μας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*