Όλοι στην 24ωρη απεργία στις 26 Νοέμβρη και στις διαδηλώσεις!

Η ζωή και τα δικαιώματά μας δεν θα μπουν στο γύψο!

Αγώνας για Παιδεία – Υγεία – Εργασία – Δημοκρατικά δικαιώματα!

Συνάδελφοι,

Το κυβερνητικό θράσος είναι απύθμενο. Δίχως έλεος και εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ, με ένα ακροδεξιό κρεσέντο δημαγωγίας, χτυπά τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας τη μια μετά την άλλη. Έβαλαν το λαό και τα δημοκρατικά του δικαιώματα στον γύψο, προφασιζόμενοι την πανδημία, επέβαλαν ένα πρωτόγνωρο αυταρχικό καθεστώς απαγορεύσεων και αυταρχισμού, με κατασταλτικά μέτρα χουντικής κοπής και έμπνευσης, για να μπορούν ανεμπόδιστα να επιβάλλουν τη βάρβαρη πολιτική τους. Αυτοί, που μέχρι χθες ισχυρίζονταν ότι δεν θα έχουμε δεύτερο lockdown και ορκίζονταν πως τα σχολεία δεν θα κλείσουν γιατί δεν αποτελούν χώρους μετάδοσης, τώρα, μπροστά στην έξαρση της πανδημίας, προχωρούν σε λουκέτα διαρκείας, καταβυθίζοντας το λαό στην ανεργία και στη φτώχεια, καταβαραθρώνοντας τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς. Για να συγκαλύψουν τις εγκληματικές συνέπειες της πολιτικής τους χρεώνουν στο φτωχό λαό την ευθύνη για την έξαρση της πανδημίας. Η πραγματική αγωνία των αρνητών των ΜΕΘ, των δήμιων του ΕΣΥ και της Δημόσιας Εκπαίδευσης, αυτών που αδιαφορούν αν ο λαός συνωστίζεται καθημερινά στα ΜΜΜ, είναι πώς θα υλοποιήσουν την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική τους αδιατάρακτα στις πλάτες των εργαζομένων, σε βάρος της υγείας του λαού, κόντρα στις ανάγκες της νεολαίας για μόρφωση.

Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ξεδιπλώνει την νεοφιλελεύθερη και αντιεκπαιδευτική ατζέντα της πάνω στο πολύπαθο σώμα της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης. Η λεγόμενη “τηλεκπαίδευση”, που διαφημίστηκε και χρυσοπληρώθηκε από το ΥΠΑΙΘ, ήρθε για να μείνει ως εργαλείο που υποβαθμίζει τη ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία, που δημιουργεί νέα φίλτρα ταξικών αποκλεισμών για χιλιάδες μαθητές από φτωχές και λαϊκές οικογένειες. Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ επιχειρούν να φορτώσουν ολόκληρο το βάρος της “τηλεκπαίδευσης” στους εκπαιδευτικούς. Για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και την γενικευμένη αγανάκτηση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών από την κατάρρευση των συστημάτων, καταφεύγουν σε ασύστολη δημαγωγία που μοιραία τους οδηγεί στην αυτογελοιοποίηση. Την ίδια ώρα, με την πανδημία να βρίσκεται σε έξαρση και με κλειστά τα σχολεία, φέρνουν το νέο νομοσχέδιο για την ΤΕΕ που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα και τις ανάγκες της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου και των βιομηχάνων, σύμφωνα με τις επιταγές του ΣΕΒ και του ΟΟΣΑ. Η λαιμητόμος της “τράπεζας θεμάτων”, η αξιολόγηση σχολείων και όλα τα μέτρα που συνοδεύουν τον νόμο “Κεραμέως” του περασμένου καλοκαιριού μπαίνουν σε εφαρμογή. Πάνω στο έδαφος της πανδημίας βρίσκουν “χρυσή ευκαιρία” να διαλύσουν τη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση.

Τα πραγματικά σχέδια της κυβέρνησης ΝΔ και του μεγάλου κεφαλαίου είναι να γυρίσουν το ρολόι του κόσμου της εργασίας έναν αιώνα πίσω, στις πιο βάρβαρες εποχές εργασιακού μεσαίωνα και εκμετάλλευσης. Το νομοσχέδιο “Βρούτση” χτυπά βάναυσα όσα εργασιακά δικαιώματα κατακτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες και θυσίες. Θέλουν να βάλουν οριστικό τέλος ακόμα και στη θεμελιώδη εργατική κατάκτηση του 8ωρου, να παγιώσουν το άγριο καθεστώς της 10ωρης εργασίας-σκλαβιάς και των απλήρωτων υπερωριών. Θέλουν να τσακίσουν τις εργασιακές σχέσεις για να μπορούν να κερδοφορούν ασύστολα πάνω στην πιο στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Παράλληλα η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει οριστική ταφόπλακα στα σωματεία και τα συνδικάτα, στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, να βάλει στο γύψο τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού στη διαδήλωση και την απεργία. Τα νέα αντισυνδικαλιστικά μέτρα προβλέπουν το φακέλωμα των σωματείων, όσων συνδικαλίζονται, όσων απεργούν και αγωνίζονται. Θέλουν το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα τρομοκρατημένο, υποταγμένο και δέσμιο της βάρβαρης πολιτικής τους. Ο Χρυσοχοϊδης, σε ρόλο “σερίφη”, με αφορμή την καταστολή των διαδηλώσεων της 47ης επετείου του Πολυτεχνείου, δήλωσε ωμά και κυνικά πως πρέπει “να τελειώνει η υπόθεση με τις διαδηλώσεις που καταλύουν την κοινωνική ζωή”. Αυτή ακριβώς την κατεύθυνση υπηρετούν τα ακραία κατασταλτικά μέτρα, οι φασιστικές αστυνομικές διαταγές και απαγορεύσεις που επιβάλλει η κυβέρνηση. Η πανδημία γίνεται ο καταλύτης που επιταχύνει την επιβολή αντιδημοκρατικών μέτρων, την παγίωση ενός καθεστώτος “έκτακτης ανάγκης” σε ολόκληρο τον κόσμο. Συναντά όμως τη σθεναρή αντίσταση των λαών που υπερασπίζονται τα θεμελιώδη δημοκρατικά τους δικαιώματα! Από τις λαϊκές κινητοποιήσεις στη Γαλλία ως τις διαδηλώσεις τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου παρά τις κυβερνητικές απαγορεύσεις και την αστυνομοκρατία, φυσάει αέρας αντίστασης στις αντιδραστικές επιβουλές των κυρίαρχων. Ακόμα οι εκπαιδευτικοί με τα συντριπτικά ποσοστά απόρριψης της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις 7 Νοέμβρη, αποτελούν φάρο ελπίδας και αντίστασης ενάντια στα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης!

Συνάδελφοι,

Στις 26 Νοέμβρη απεργούμε! Να μην υποταχθούμε στο καθεστώς του εκφοβισμού, της τρομοκρατίας και της σιγής νεκροταφείου που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση. Να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο! Να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας, να έχει ο λαός και τα παιδιά του Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία! Να μπει φρένο στον αντιδημοκρατικό κατήφορο, στην καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών!

Την Πέμπτη 26 Νοέμβρη απεργούμε και αγωνιζόμαστε για

  • Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας – Μαζικές προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών και απαραίτητου νοσοκομειακού προσωπικού – Δημιουργία ΜΕΘ – Δωρεάν τεστ σε όλο το λαό!
  • Ανοιχτά και ασφαλή Σχολεία με όλα τα μέτρα προστασίας (15αρια τμήματα, προσλήψεις εκπαιδευτικών, δωρεάν τεστ για όλους, προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας κλπ)
  • Να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα για την ΤΕΕ!
  • Να δοθούν πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια!
  • Να μην περάσουν τα αντισυνδικαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης!
  • Να ανατραπεί η βάρβαρη αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης!

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα! Καλούμε την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να διοργανώσουν απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Στην Αθήνα συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στην πλ. Κλαυθμώνος – υπουργείο Εργασίας στις 11πμ (με όλα τα μέτρα προστασίας)

Η αντιλαϊκή πολιτική δεν είναι ανίκητη!

Η ζωή και οι ελευθερίες μας δεν θα μπουν στο γύψο!

Όλοι στην Απεργία στις 26 Νοέμβρη!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*