Καταγγέλλουμε το όργιο της αστυνομικής βίας και καταστολής!

Η κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο!

Καταγγέλλουμε το όργιο της αστυνομικής βίας και καταστολής!

Χιλιάδες λαού και νεολαίας βρέθηκαν στους δρόμους της Αθήνας την Πέμπτη 9 Ιουλίου, την ημέρα που η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε για ψήφιση τον απαράδεκτο, χουντικής κοπής και έμπνευσης, νόμο για τις διαδηλώσεις. Ο λαός και η νεολαία που ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα σωματείων, συνδικάτων και συλλογικοτήτων, με τη μαχητικότητα και την αγωνιστική στάση τους, εναντιώθηκαν στην πολιτική της κυβέρνησης που καταργεί τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα όπως αυτό της διαδήλωσης και της απεργίας, περιορίζει τις λαϊκές ελευθερίες, επιβάλλει δια της βίας το δόγμα του “νόμου και της τάξης”. Ο αγωνιζόμενος λαός με τη στάση του υπογράμμισε πως το δημοκρατικό δικαίωμα στη διαδήλωση που κατακτήθηκε με πολύχρονους αιματηρούς αγώνες και θυσίες είναι αναφαίρετο και θα το υπερασπίσει στους δρόμους, κόντρα στην κυβερνητική πολιτική της βίας και της καταστολής.

Την ίδια ώρα που στα έδρανα της Βουλής, η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, ψήφιζαν από κοινού το νομοσχέδιο – έκτρωμα για τις διαδηλώσεις, ο Μητσοτάκης εξαπέλυε ένα ανελέητο όργιο τρομοκρατίας, και κρατικής καταστολής ενάντια στις χιλιάδες λαού που ήταν συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα. Με ένα κρεσέντο αστυνομικής βίας, έπνιξαν στα χημικά και τα δακρυγόνα τον λαό που αγωνιζόμενος υπεράσπιζε το δικαίωμά του να διαδηλώνει, προχώρησε σε πογκρόμ συλλήψεων φορτώνοντας στους συλληφθέντες βαριές και ανυπόστατες κατηγορίες. Παρά την κυβερνητική υποκρισία και τα χυδαία ψεύδη των βουλευτών της ΝΔ και του Χρυσοχοΐδη, ο οποίος από τα έδρανα του κοινοβουλίου δήλωνε πως τάχα “η αστυνομία προστάτευσε τη διαδήλωση”, η κυβέρνηση επεδίωξε να καταστείλει βίαια και να διαλύσει τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Το σχέδιο της κυβέρνησης ήταν πολύ καλά μεθοδευμένο. Το όργιο της καταστολής και της αστυνομικής βίας αποτέλεσε πρόκριμα για το πώς θα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση από δω και στο εξής τις διαδηλώσεις, τον αγωνιζόμενο λαό, τη νεολαία, το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα.

Η κυβέρνηση θωρακίζεται και προετοιμάζεται για τον νέο γύρο αντιλαϊκής επέλασης ενάντια στα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, που έχει ήδη ξεκινήσει και θα ενταθεί την επόμενη περίοδο. Τόσο με τον νόμο που ψήφισε όσο και με την επίδειξη πυγμής και την ανελέητη αστυνομική βία δηλώνει πως αντιμετωπίζει ως “εχθρό λαό” το λαϊκό κίνημα, τους αγωνιστές, τα συνδικάτα, όσους αντιστέκονται και συγκρούονται με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Μόνο ο λαός και οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους μπορούν να βάλουν φραγμό και να ανατρέψουν την πολιτική της κυβέρνησης, να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους να απεργούν και να διαδηλώνουν ανεμπόδιστα.

Καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία και κάθε συνάδελφο να παλέψουν ανυποχώρητα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που τσακίζει εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, που καταπατά βάναυσα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, καταστέλλοντας και απαγορεύοντας τη διαδήλωση και την απεργία!

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και την οριστική απαλλαγή τους από τις ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες που τους αποδίδονται!

Καλούμε

  • στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 9.30πμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων

  • στις συγκεντρώσεις της Πέμπτης 16 Ιουλίου ενάντια στο νόμο – έκτρωμα της κυβέρνησης

Ο αγώνας συνεχίζεται!

Η πολιτική της καταστολής και των απαγορεύσεων θα μείνει στα χαρτιά!

Κανείς δεν είναι δυνατότερος από τον οργανωμένο και αποφασισμένο λαό!

Ιούλιος 2020

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

www.paremvaseisde.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*