Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τη δίωξη του δασκάλου Κ. Τουλγαρίδη

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (2-11-2011): Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν

Μέρες χούντας θυμίζει η δίωξη του αγωνιστή εκπαιδευτικού, Κώστα Τουλγαρίδη, μέλους του ΔΣ του συλλόγου μας «Κ. Σωτηρίου», αναπληρωματικού αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής και πρώην μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ.

Και μόνο η ανάγνωση των παραπτωμάτων που του αποδίδονται – «Την αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας», «Την άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής», «την απείθεια», προξενεί ανατριχίλα, καθώς ξεθάβονται οι πιο χουντικές και ανενεργές διατάξεις του κώδικα σε βάρους του συναδέλφου. Ο συνάδελφος εγκαλείται επειδή υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα συναδέλφου και τα δικαιώματα του Συλλόγου διδασκόντων του σχολείου απέναντι στις αυθαιρεσίες του δ/ντή.

Η δίωξη αποτελεί επιλογή της ανώτερης διοίκησης με στόχο να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση, να χτυπήσουν τη συλλογική στάση των διδασκόντων και να τρομοκρατήσουν κάθε φωνή αντίδρασης απέναντι στην κυβερνητική και διοικητική αυθαιρεσία και στην επιβολή της βαρβαρότητας των Μνημονίων και του νέου σχολείου της αγοράς, της απόλυτης ιεραρχίας και των δ/ντών – μάνατζερ. Η επιλογή των «παραπτωμάτων» και η «τεκμηρίωσή» τους όσο και η δίωξη του Παντελή Βαϊνά, αιρετού της Γ’ Αθήνας και των Κόκλα και Σάββα από το Υπ. Παιδείας και η λυσσασμένη στοχοποίηση της ΟΛΜΕ, ως υπεύθυνης για την λαϊκή έκρηξη στις παρελάσεις, εντάσσονται στο ίδιο συντονισμένο σχέδιο από την πλευρά του Υπ/ Παιδείας και της Κυβέρνησης.

Τα βάρβαρα μέτρα στην εργαζόμενη πλειοψηφία πηγαίνουν μαζί με το όργιο αυταρχισμού και την καταστολή που εκδηλώνεται απέναντι σε κάθε κοινωνική αντίσταση και αγώνα. Μόνο έτσι, νομίζουν ότι θα μπορέσουν να επιβάλουν τη μπότα της νέας εποχής – Νέας Τάξης στην κοινωνία και την εκπαίδευση. Η επίθεση ενάντια στους συναδέλφους είναι επίθεση ενάντια σε κάθε μορφής συλλογικής και συνδικαλιστικής δράσης και θα βρει όλους τους εργαζόμενους απέναντι.

Τα σχέδια τους δεν θα περάσουν.

Η αποφασιστική συλλογική δράση των εργαζομένων θα τα ακυρώσει.

Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία δίωξης.

Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*