Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τις μηνύσεις βουλευτή του ΛΑΟΣ σε βάρος συνδικαλιστών εκπαιδευτικών

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (2-11-2011): Όχι στην ποινικοποίηση της Συλλογικής Δράσης

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την επιχείρηση ποινικοποίησης της έκφρασης γνώμης και της συνδικαλιστικής δράσης. Συγκεκριμένα, με αγωγή που κατέθεσε εναντίον της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ Σερρών, ο βουλευτής Σερρών του ΛΑΟΣ κ. Ηλίας Πολατίδης, ζητά να καταδικαστούν τα προεδρεία των Δ.Σ.  ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ γιατί με ανακοίνωσής τους οι Συνδικαλιστικοί Φορείς των εκπαιδευτικών, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απαίτηση του παραπάνω βουλευτή του ΛΑΟΣ και του προέδρου της ΝΕ Σερρών του κόμματός του, ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Σερρών να καλέσει ενώπιον τους, την καθηγήτρια της Ιστορίας να δώσει εξηγήσεις για το περιεχόμενο της διδασκαλίας της στο θέμα του ρατσισμού.

Ο παραπάνω βουλευτής κατέθεσε αγωγή που θα εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο Σερρών στις 4/12/11, ζητώντας να καταδικαστούν ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ Κώστας Μανιάτης, ο πρώην  Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης και οι τότε Αντιπρόεδρος και Γεν. γραμματέας της ΕΛΜΕ Σερρών, Κων. Ψαθάς και Σταυρούλα Σάββα, αντίστοιχα, σε πρόστιμο 50.000 Ευρώ ο καθένας, προσωπική κράτηση 6 μηνών, γραπτή δήλωση μετάνοιας για τις πράξεις τους κτλ.

Καταγγέλλουμε την παρέμβαση των εκπροσώπων του ΛΑΟΣ στην εκπαιδευτική διαδικασία και την προσπάθειά τους να αμφισβητήσουν την παιδαγωγική αυτονομία των εκπαιδευτικών.

Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*