ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΗΤΤΑ!

ΟΛΟΙ, ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ, ΤΡΙΤΗ 26/5 7μμ, ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΘΕΣ/ΚΗ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ!

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!!

 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΗΤΤΑ!

Οι δράσεις και κινητοποιήσεις που άρχισαν από τις 16 Απρίλη με αποφάσεις από τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία,οδήγησαν στα μαζικά και με παλμό πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Παρασκευή 8, Τετάρτη 13 και Τρίτη 19 Μάη, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα, με χιλιάδες εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και φοιτητές. Αποτελούν την απάντηση του λαϊκού κινήματος, ότι τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης μπορούν να ανακοπούν και να μην περάσουν.

Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τον αναβρασμό που επικρατεί στον χώρο της εκπαίδευσης  και αφού με την αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της δεν κατάφερε να καθυποτάξει τους εκπαιδευτικούς και το εκπαιδευτικό κίνημα, αναπροσαρμόζει την τακτική της, για να προωθήσει άμεσα το συνολικό της σχέδιο για ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Η πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος έχει προκαλέσει ήδη υποχωρήσεις της υπουργού Παιδείας, αποδεικνύοντας πως ο μαζικός αποφασιστικός αγώνας μπορεί να επιφέρει ρήγματα στην κυβερνητική πολιτική, να αποσπάσει νίκες και να την ανατρέψει.Οι όποιες υποχωρήσεις της κυβέρνησης πρέπει να αποδειχθούν. Οι αγώνες επιβάλλεται να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν για την πλήρη απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου.

Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες, καθώς η κυβέρνηση θα καταθέσει άμεσα για ψήφιση στη Βουλή το αντιδραστικό αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο και προωθεί την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος με την Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή της. Την ίδια στιγμή λειτουργεί τα σχολεία χωρίς να έχει λάβει ούτε άμεσα, ούτε για το Σεπτέμβρη τα απαραίτητα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σε αυτή την κρίσιμη φάση για το εκπαιδευτικό κίνημα η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών της Β/θμιας, βρίσκεται για μια ακόμη φορά πίσω από τις πραγματικές αγωνίες των εκπαιδευτικών και τις ανάγκες του αγώνα.Οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ) ροκάνισαν τον χρόνο, συγκάλεσαν πολύ αργά Γενικές Συνελεύσεις και δεν συνέβαλαν στη συσπείρωση των εκπαιδευτικών. Όρισαν να γίνουν οι συνελεύσεις των ΕΛΜΕ από τις 20 έως 29 Μάη και η ΓΣ των προέδρων τον Ιούνη, χωρίς ακριβή μέρα… Ο κλάδος ενδεχομένως θα πάρει αποφάσεις μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου! Δεν προκήρυξαν τη μορφή αγώνα της απεργίας – αποχής για την Υ.Α. Κεραμέως, αναμένοντας αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ, παρόλοπου οι Παρεμβάσεις έγκαιρα καταθέσαμε, και μάλιστα  δύο φορές, πρόταση κι ακόμη ΣΥΝΕΚ-ΠΑΜΕ δεν έχουν απαντήσει (συμφώνησαν όμως μεταξύ τους στην ΑΔΕΔΥ), ενώ ΔΑΚΕ-ΠΕΚ αντιτίθενται σε πρακτικό για την απεργία-αποχή.Δεν καταθέτουν σχέδιο αγώνα και συμμετέχουν αποσπασματικά σε κινητοποιήσεις κάτω από την πίεση  ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, αλλά και για να μην ξεπεραστούν από τις διαθέσεις θυμού και αγανάκτησης που επικρατούν στους εκπαιδευτικούς. Καταψήφισαν το πρόγραμμα δράσης των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων για να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και ΓΣ προέδρων ήδη από τις 18/5, καθώς και αγωνιστικό σχέδιο με ενιαίο πρόγραμμα δράσης και αποφασιστικής κλιμάκωσης του αγώνα, ενώ καμία παράταξη δεν έχει δεχθεί να μπει σε διαδικασία εισήγησης σύνθεσης, όπως προτείνουν οι Παρεμβάσεις.Μάλιστα μέχρι σήμερα καμία παράταξη δεν έχει καν καταθέσει πρόταση αγώνα με πλαίσιο, συνεκτικό σχέδιο και απεργιακά βήματα.

Με την τακτική που ακολουθούν, δεν συνδυάζουν τα συλλαλητήρια με άλλες μορφές αγώνα  και απεργιακά βήματα, αλλά και την προσπάθεια των πρωτοβάθμιων σωματείων που αποτελούν την ατμομηχανή του κινήματος και των αγώνων. Η συνολική τους στάση είναι αποτέλεσμα ουσιαστικής αποδοχής των αντιεκπαιδευτικών μέτρων. Διαφωνούν μόνο με επιμέρους πλευρές τους (κάμερες, εξωτερική αξιολόγηση, κ.ά.) και έτσι αφήνουν περιθώρια στην κυβέρνηση να προωθήσει βήμα – βήμα τους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της. Απόδειξη αποτελεί ο αιφνιδιασμός με την τροπολογία και την Υ.Α. για εξ αποστάσεως και ζωντανή αναμετάδοση. Η στάση της ΟΛΜΕ, αλλά και των συνδικαλιστικών παρατάξεων, δεν δημιουργεί όρους και προϋποθέσεις μαζικής αμφισβήτησης και ανατροπής των σχεδίων της κυβέρνησης, για να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο!

Τη στάση αυτή της ηγεσίας της ΟΛΜΕ διευκόλυνε και το ΠΑΜΕ που δεν κατέθετε σχέδιο αγώνα, υποτίμησε τις προτάσεις για να γίνουν έγκαιρα Γ.Σ. τωνΕΛΜΕ με αρχική πρόταση για «ανοιχτά ΔΣ», απουσίαζε παντελώς από τη μεγάλη διαδήλωση της 8/5 και βλέπει τον όποιο συντονισμό των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ μια ευκαιρία επιβεβαίωσης της γραμμήςτου, που τα σωματεία σε όλη την Ελλάδα πρέπει να ακολουθούν χωρίς ουσιαστική συζήτηση. Με την χωρίς όρια στήριξη στην εξ αποστάσεως επικοινωνία του υπουργείου και χωρίς καμία κριτική,έφτασε στο σημείο να καταψηφίζει σε ΕΛΜΕ τις προτάσεις των Παρεμβάσεων που συνδέουν το θέμα των καμερών με την εφαρμογή της αξιολόγησης.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να ανταποκριθεί στις αγωνίες των εκπαιδευτικών. Να σταματήσει την απαράδεκτη κωλυσιεργία και τις αποσπασματικές κινητοποιήσεις, που προτείνουν ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ και ΠΑΜΕ.  Όταν η Κεραμέως δηλώνει στη Βουλή ότι δεν κάνει «ούτε βήμα πίσω», εμείς πρέπει να κάνουμε βήματα μπροστά, χωρίς να τρέφουμε ψευδαισθήσεις για τη γνωμοδότηση της κάθε ΑΠΔΠΧ, τις δήθεν «θετικές πλευρές» του πολυνομοσχεδίου, που βλέπει η ΔΑΚΕ, αλλά και για υποχωρήσεις σε επιμέρους άρθρα που αυτές μεγεθύνονται, απ’όσους θέλουν να χαλιναγωγηθεί ο αγώνας των εκπαιδευτικών (ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.).

Οι εκπαιδευτικοί να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα οι ίδιοι στα χέρια μας με τη συσπείρωση στα σωματεία μας, τη μαζική συμμετοχή στις Γ.Σ. και στους αγώνες. Με τη στήριξη του αγωνιστικού συντονισμού ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, με τη συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα, την αγωνιστική ενεργοποίηση των Συλλόγων Διδασκόντων και με ανυποχώρητο και πολύμορφο αγώνα διαρκείας μπορούμε να νικήσουμε!!!

  • ΟΛΟΙ / ΟΛΕΣ την Τρίτη 26 Μάη στις 7.00 μ.μ. στη συγκέντρωση στα Προπύλαια στην Αθήνα, στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και στα συλλαλητήρια που οργανώνουν οι ΕΛΜΕ σε άλλες πόλεις.ΟΛΟΙ / ΟΛΕΣστον δρόμο της κλιμάκωσης του αγώνα για να αποσυρθεί ολόκληρο το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και να καταργηθεί η κατάπτυστη τροπολογία Κεραμέως.

  • Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και να αποφασίσουν πολύμορφο, ανυποχώρητο αγώνα με αποφασιστικά αγωνιστικά βήματα τις επόμενες κρίσιμες μέρες. Να απαιτήσουν να πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ άμεσα και να αποφασίσουμε απεργιακές κινητοποιήσεις. Η ΟΛΜΕ να καταθέσει τώρα ενιαίο πρόγραμμα δράσης αποφασιστικής κλιμάκωσης του αγώνα με προοπτική νίκης.

 

25 του Μάη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*