ΟΛΕΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19/5 ΣΤΗ 1ΜΜ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

ΟΛΕΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19/5 ΣΤΗ 1ΜΜ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ZΩΝΤΑΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

Nύχτα γίνονται οι δουλειές… Η Κεραμέως, εκπρόσωπος του νεοφιλελεύθερου αντικοινωνικού συρφετού, που δείχνει δείγματα αυταρχισμού και σκοταδιστικής καταδυνάστευσης απέναντι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και στην κοινωνία, αδιαφορώντας πλήρως για την αναστάτωση και την αγανάκτηση που δημιουργεί στην εκπαίδευση και παρά την αντίθεση των εκπαιδευτικών σωματείων και των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ, επέλεξε την Παρασκευή,  15/5 το βράδυ, να περάσει την ΥΑ με ΦΕΚ για την εξ αποστάσεως και τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος. Η κυβέρνηση και η ίδια είναι αδίστακτες και επικίνδυνες. Το έχουν αποδείξει με δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα που πέρασαν από την πρώτη μέρα που εκλέχθηκαν, αλλά και με ΠΝΠ μέσα στην πανδημία και το αποδεικνύουν με τα 26 συνολικά νομοσχέδια που στα γρήγορα και χωρίς οποιοδήποτε δημόσιο διάλογο έχουν αρχίσει να περνούν από τη Βουλή.

Συνεχίζουμε στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα!

Τα μεγαλειώδη πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 13 Μάη στην Αθήνα, ύστερα από πρωτοβουλία ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, όπου συμμετείχαν η  ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και η ΟΙΕΛΕ, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα, με χιλιάδες εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και φοιτητές, διατράνωσαν τη μαζική αντίθεση στις επιλογές και τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας. Με αποφασιστικότητα και πάθος απαίτησαν να αποσυρθούν τώρα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο και η απαράδεκτη τροπολογία που νομιμοποιεί και μονιμοποιεί την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος και μετατρέπει το μάθημα σε reality show. Οι μαζικότατες κινητοποιήσεις της 13 Μάη έρχονται σαν συνέχεια των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν  σε όλη τη χώρα το προηγούμενο διάστημα, από τις 16 Απρίλη και μάλιστα σε καθεστώς απαγορεύσεων, και πιάνουν το νήμα των μεγάλων αγώνων διαρκείας το Γενάρη του 2019 ενάντια στο «προσοντολόγιο» Γαβρόγλου, το Μάρτη του 2018 για μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, αλλά και τον αγώνα ενάντια στις διαθεσιμότητες και την αξιολόγηση του 2013-14.

Η απαράδεκτη κωλυσιεργία που δηλώνει άρνηση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών να προχωρήσουν στον απόλυτα αναγκαίο αγωνιστικό βηματισμό και στο σχέδιοσύγκρουσης με την κυβερνητική πολιτική δε θα περάσει! Όταν η Κεραμέως δηλώνει στη Βουλή ότι δεν θα κάνει ούτε «βήμα πίσω», το εννοεί κι εμείς πρέπει να κάνουμε βήματα μπροστά χωρίς να τρέφουμε ψευδαισθήσεις για τη γνωμοδότηση της κάθε ΑΠΠΔΧ, αλλά και τις δήθεν «θετικές πλευρές» του πολυνομοσχεδίου που σαρώνει τα μορφωτικά δικαιώματα με εξεταστικούς μαραθωνίους σε γυμνάσια και λύκεια, μειώνει κατά 30% τους μαθητές στα ΕΠΑΛ, αυξάνει τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στα δημοτικά και νηπιαγωγεία κλπ, αλλά και τα εργασιακά με αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, κανονισμούς λειτουργίας, μείωση αριθμού αναπληρωτών κλπ.

  • Καμιά συναίνεση, καμία συμμετοχή στο μάθημα με ζωντανή ή εξ αποστάσεως αναμετάδοσημέσα στη σχολική τάξη.Kαλούμε τους συναδέλφους στους Συλλόγους  Διδασκόντων, ακολουθώντας τις αποφάσεις των σωματείων μας, των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ, που παρέχουν πολιτική και συνδικαλιστική κάλυψη, να μη δεχθούν να το υλοποιήσουν στα σχολεία τους. Καλούμε ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ να πάρουν αποφάσεις για Απεργία – Αποχή.

  •  ΟΛΟΙ / ΟΛΕΣ την

    Τρίτη 19 Μάη στη 1μμ στα Προπύλαια. Καλούμε τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν στάσεις εργασίας. ΟΛΟΙ / ΟΛΕΣστο δρόμο της κλιμάκωσης του αγώνα για να αποσυρθεί ολόκληρο το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και να καταργηθεί ολόκληρη η κατάπτυστη τροπολογία Κεραμέως. Απεργιακές αποφάσεις και κινητοποιήσεις τώρα!

  •  Μαζική αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου! Όλοι στους αγώνες για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και Υγείας για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και για πλήρη εργασιακά δικαιώματα!

16 του Μάη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*