ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

Χαιρετίζουμε τα μεγαλειώδη πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 13 Μάη στην Αθήνα, ύστερα από πρωτοβουλία ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ,που συμμετείχαν η  ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και η ΟΙΕΛΕ, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και φοιτητές διατράνωσαν την αντίθεσή τους στις επιλογές και τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας. Με αποφασιστικότητα και πάθος απαίτησαν να αποσυρθούν τώρα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο και η απαράδεκτη τροπολογία που νομιμοποιεί και μονιμοποιεί την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και μετατρέπει το μάθημα σε reality show. Οι μαζικότατες κινητοποιήσεις της 13 Μάη έρχονται σαν συνέχεια των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν  σε όλη τη χώρα το προηγούμενο διάστημα, από τις 14 Απρίλη και μάλιστα σε καθεστώς απαγορεύσεων, και πιάνουν το νήμα των μεγάλων αγώνων διαρκείας το Γενάρη του 2019 ενάντια στο «προσοντολόγιο» Γαβρόγλου, το Μάρτη του 2018 για μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, αλλά και τον αγώνα ενάντια στις διαθεσιμότητες και την αξιολόγηση του 2013-14. Η απαράδεκτη κωλυσιεργία που δηλώνει την άρνηση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών να προχωρήσουν στον απαραίτητο αγωνιστικό βηματισμό σύγκρουσης με την κυβερνητική πολιτική δεν θα περάσει! Όταν η Κεραμέως δηλώνει στη Βουλή ότι δεν θα κάνει ούτε «βήμα πίσω», εμείς πρέπει να κάνουμε βήματα μπροστά χωρίς να τρέφουμε ψευδαισθήσεις για τη γνωμοδότηση της ΑΠΠΔ.Στο δρόμο της κλιμάκωσης του αγώνα για να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και να καταργηθεί η κατάπτυστη τροπολογία Κεραμέως.

Πρόταση προς τις Γενικές  Συνελεύσεις

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!

Η κυβέρνηση ΝΔ αποδεικνύεται ότι είναι μία από τις αντιλαϊκότερες των τελευταίων δεκαετιών. Το πολιτικό σύστημα της στυγνής εκμετάλλευσης και καταπίεσης, της δήθεν κοινοβουλευτικής «εναλλαγής»,που εξυπηρετεί ενιαία τα συμφέροντα των κομματιών της αστικής τάξης, επέβαλλε τα τελευταία 11 χρόνια τα «μνημόνια» και τη βαρβαρότητα της βίαιης αναδιανομής εισοδήματος υπέρ των πλουσίων, το γκρέμισμα του εναπομείναντος κράτους πρόνοιας. Από όλες τις κυβερνήσεις με κορμό ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ, ρυθμιστές στις γενικότερες κατευθύνσεις του κεφαλαίου και του διεθνούς ιμπεριαλισμού, είχαμε πολιτικές με σκληρό και αιματηρό τίμημα για τους εργαζόμενους και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Αντίθετα οι καναλάρχες, οι κλινικάρχες, η ιδιωτική εκπαίδευση, οι εφοπλιστές κ.ά.παίρνουν συνεχώς μεγάλα κομμάτια της πίτας από το ξεπούλημα-ιδιωτικοποίηση του δημοσίου πλούτου και τις σάρκες από τα απομεινάρια της συρρίκνωσηςτης Δημόσιας Παιδείας, Υγείας, ασφάλισης και πρόνοιας.

Τα ντόπια και διεθνή αρπακτικά του κεφαλαίου αντιμετώπισαν και την πανδημική κρίση του COVID-19 σανμια ακόμα ευκαιρία. Στο πλευρό τους η κυβέρνηση, που επικοινωνιακά χειρίστηκε την κρίση, με μηδαμινά μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ και με απαγορεύσεις μετακινήσεων και συγκεντρώσεων. Το successstoryτους, πιθανόν να τελειώσει γρήγορα, αφού  υπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες, επιβάλλουν την επαναφορά στην «νέα κανονικότητα», με ελάχιστα μέτρα πρόληψης και προστασίας για το πληθυσμό (π.χ. στο Βέλγιο της Ε.Ε. των διαλυμένων δημοσίων συστημάτων υγείας, πραγματοποιούνται 25.000 τεστ την ημέρα, ενώ στην Ελλάδα έχουν γίνει 80.000 από την αρχή της κρίσης!…). Μπροστά στη μεγάλη ύφεση της οικονομίας που ξεκίνησε, έρχονται νέα μνημόνια και σκληρά αντιλαϊκά μέτρα για τα οποία ήδη έχουν θέσει τις βάσεις με την καταβαράθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων το τελευταίο δίμηνο, με δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, ελαστικοποίηση σχέσεων εργασίας. Οι σκοπιμότητες αυτές καθόρισαν το όπως-όπως άνοιγμα των σχολείων, με ελλιπή μέτρα υγειονομικής προστασίας, στο τέλος μάλιστα της σχολικής χρονιάς, και όχι οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να καλύψει η εκ περιτροπής λειτουργία των τμημάτωνγια εννέα μέρες το πολύ μέχρι για τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Στην κατεύθυνση του νεοφιλελεύθερου αυτού ολοκληρωτισμού κυβέρνησης, Ε.Ε., ΟΟΣΑ, ΣΕΒ το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο έρχεται να σαρώσει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αλλά και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών και είναι ένα ακόμα σοβαρό βήμα στην αλυσίδα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων των πολιτικών προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ/ ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ και περιλαμβάνει: Αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων με βάση προαγωγής 10 για όλες τις τάξεις, τράπεζα θεμάτων σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, επαναφορά της διαγωγής και αύξηση ποινών για τους μαθητές, νέες θεματικές από το νηπιαγωγείο και εισαγωγή «εργαστηρίων δεξιοτήτων», αξιολόγηση σχολικής μονάδας με άξονες και σχέδια δράσης, «εσωτερική και εξωτερική», από τον Σεπτέμβρη του 2020, θεσμοθέτηση με ΠΔ της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού, αύξηση του αριθμού των προτύπων, μείωση κατά το 1/3 των μαθητών των ΕΠΑΛ λόγω ηλικιακού ορίου 17 έτη στις εγγραφές, αύξηση των μαθητών ανά τμήμα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία. Ποινές τουλάχιστον 2ετούς αποκλεισμού για τους αναπληρωτές, άμεση μείωση μετεγγραφών και εισακτέων από του χρόνου στα ΑΕΙ, ίδρυση ξενόγλωσσων τμημάτων με δίδακτρα κλπ.

 ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ-ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ!

Η τελευταία ανήκουστη τροπολογία Κεραμέως, που μονιμοποιεί την σύγχρονη «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» και θεσμοθετεί την ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος μέσα από τη σχολική τάξη και το συνδυασμό τους, έρχεται να δείξει το αποκρουστικό πρόσωπο του πανοπτικού ελέγχου και των αξιολογήσεων της πολιτικής του ΥΠΑΙΘ και όχι μόνο για «ειδικές συνθήκες».Καταπατώντας κάθε παιδαγωγική αρχή και ελευθερία, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια κάθε επίκληση προσωπικών δεδομένων και δικαιωμάτων, η τροπολογία αυτή προκαταβάλει την εξαφάνιση κενών σε απομακρυσμένες, νησιωτικές και άλλες περιοχές, όπου με ευθύνη της κρατικής πολιτικής των περικοπών και της αδιοριστίας. αναπληρωτές καλύπτουν και μετά τα Χριστούγεννα. Η ρύθμιση αυτή επιδιώκει την πειθάρχηση, τυποποίηση, μετατροπή της γνώσης σε πληροφορία και δεξιότητα με μετρήσιμα αποτελέσματα.Έκτακτο ή απρόβλεπτο γεγονός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από την κυβέρνησηκαι οποιαδήποτε κινητοποίηση. Στόχος τους η αντικατάσταση μέρους της ζωντανής εργασίας από την τηλεργασία σε όλη την κοινωνία, η εξοικονόμηση προσωπικού, το σπάσιμο των μαζικών εργασιακών χώρων και η εξατομίκευση της εργασίας, το κτύπημα  των εργασιακών δικαιωμάτων και γενικότερα η μείωση του κόστους εργασίας.Η «νέα κανονικότητα» παγκόσμια σαρώνει μισθούς, θέσεις εργασίας, δικαιώματα.

Η συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου και η απαξίωση των εκπαιδευτικών δεν θα περάσουν – πανεκπαιδευτικός ανυποχώρητος, παρατεταμένος μαχητικός αγώνας διαρκείας η απάντησή μας.Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης μέσα στη λαίλαπα της πανδημίας. Οι ΕΛΜΕ να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους για να οργανώσουν την απάντηση του κλάδου ενιαία και συνολικά κατά του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου.

Με τα πρωτοβάθμια σωματεία, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, με συμμετοχή γονέων, μαθητών και φοιτητικών συλλόγων το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα έχει ήδη βγει στους δρόμους και απαιτεί να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό, οπισθοδρομικό, εξεταστικολάγνο  νομοσχέδιο των νέων ταξικών φραγμών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων. Συνεχίζοντας με σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων σε Βουλή, Υπουργεία, ΠΔΕ, ΔΔΕ κλπ με πολύμορφες δράσεις, συνεντεύξεις τύπου, μαζικές ενημερώσεις, ανοιχτές εκδηλώσεις των ΕΛΜΕ, γράμματα σε γονείς, αφισοκολλήσεις, πανό κ.ά. και μια μεγάλη κινητοποίηση  κάθε βδομάδα σε όλη τη χώρα, επιδιώκουμε να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Σε συντονισμό και με αγωνιστική αλληλεγγύη, μπορούμε να προχωρήσουμε πανεκπαιδευτικά στο δρόμο του παρατεταμένου αγώνα.Μαζική αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου! Όλοι στους αγώνες. Η συλλογική πάλη μπορεί να νικήσει!Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας και συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και Υγείας για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και για πλήρη εργασιακά δικαιώματα!

Προτείνουμε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ να αφήσει τις κωλυσιεργίες και να οργανώσει ΤΩΡΑ τον αναγκαίο αγωνιστικό βηματισμό.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

  • Οι ΕΛΜΕ προχωρούν σε ΓΣ ως τις 22 Μάη και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ΔΔΕ και ΠΔΕ.

  • ΠανεκπαιδευτικόΠανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 20/5.

  • ΓΣ προέδρων ΕΛΜΕ 23 Μάη.

  • Κλιμάκωση με 48ωρη απεργία με την κατάθεση του νομοσχεδίου στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, με συγκεντρώσεις την πρώτη μέρα σε όλους τους νομούς και συγκέντρωση τη δεύτερη μέρα όλων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα με κάλυψη εξόδων από ΟΛΜΕ – ΕΛΜΕ. Η απεργία να προκηρυχθεί νωρίτερα αν η κυβέρνηση προωθήσει αιφνιδιαστικά για ψήφιση το νομοσχέδιο.

  • Νέες γενικές συνελεύσειςμε αποφάσεις για απεργιακή κλιμάκωση.Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια κάθε βδομάδα.

Καμιά συναίνεση! Καμιά συμμετοχή στο μάθημα με ζωντανή αναμετάδοση ήχου ή και εικόνας ή διαδικτυακού μαθήματος με όποιο τρόπο μέσα από σχολική τάξη.Καλούμε την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ να πάρουν αποφάσεις για Απεργία – Αποχή, παρέχοντας συνδικαλιστική κάλυψη σε όλους τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων. Καλούμε τους συναδέλφους στους Συλλόγους  Διδασκόντων, ακολουθώντας τις αποφάσεις των συνδικάτων να μην υλοποιήσουν στα σχολεία τους το μάθημα με ζωντανή αναμετάδοση.

 ΑΙΧΜΕΣ ΠΑΛΗΣ

  •  Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το αντιλαϊκό αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Όχι στο «Νέο Λύκειο» και στα σχολεία της επίτασης των ταξικών φραγμών στη γνώση, του εξεταστικού μαραθωνίου, της αποδόμησης των εργασιακών, δημοκρατικών, συλλογικών κατακτήσεων.

  • Αύξηση των εισακτέων στα ΑΕΙ, των μετεγγραφών φοιτητών, όχι στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης.

  • Να αποσυρθεί-καταργηθεί η τροπολογία Κεραμέως. Όχι στην ζωντανή αναμετάδοση και σε κάθε εξ αποστάσεως αποσπασματική μεταφορά γνώσης. Απεργία-Αποχή.

  • Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας για όλα τα σχολεία.

  • ΚΑΜΙΑΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-Κατηγοριοποίηση-Απόλυση. Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολείων. Ενίσχυση των αποφάσεων 77 ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ και ενεργοποίηση περαιτέρω των πρωτοβάθμιων σωματείων.

  • Κατοχύρωση της σταθερής δουλειάς και οργανικής θέσης για όλους. Μαζικοί διορισμοί τώρα. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Ανανέωση για ένα χρόνο των συμβάσεων των αναπληρωτών που λήγουν 30/6.

  • Μείωση ωραρίου στο επίπεδο του 2013. Καμία μείωση μισθών στο Δημόσιο. Κάτω το μισθολόγιο της πείνας. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις! Επαναφορά των μισθών στο επίπεδο του 2009.

  • Οι Συνδικαλιστικές και Πολιτικές ελευθερίες είναι αδιαπραγμάτευτες. Κάτω τα χέρια από τις λαϊκές ελευθερίεςκαι τα δικαιώματα.

  • Δωρεάν, Δημόσιο κι Ενιαίο σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών, με παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*