ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΡΑ! Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΔΕN ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ! NA ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΔΕN ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ!

NA ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι σήμερα, ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα μας, ανέρχεται σε 624, 124 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 34 είναι διασωληνωμένοι και  15 είναι οι νεκροί. 19 έχουν ιαθεί. Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10πλάσιος. Αποκαλύπτονται με  εκκωφαντικό τρόπο τα τεράστια κενά της δημόσια υγείας, των κοινωνικών υπηρεσιών που προστατεύουν και εξασφαλίζουν την ανθρώπινη ζωή. Κυβέρνηση και κράτος πανικοβάλλονται γιατί γνωρίζουν καλά ότι «ο βασιλιάς  τους είναι γυμνός». Ανησυχούν, με διαγγέλματα και εκκλήσεις να πειθαρχήσουμε στα μέτρα, για να ξεπεράσουμε την κρίση όλοι μαζί. Αυτοί που διαλύσανε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Που θέλανε να απολύσουν όλους τους δημόσιους υπαλλήλους με.. αξιολόγηση. Να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα. Που έκλεισαν δεκάδες δημόσια νοσοκομεία και μονάδες υγείας. Άφησαν το δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς γιατρούς και υγειονομικούς, χωρίς μηχανήματα και υλικά. Σήμερα καταβροχθίζουν δημοκρατικά δικαιώματα, ελευθερίες και κατακτήσεις στο όνομα της ασύμμετρης απειλής. Προχώρησαν σε απαγόρευση συναθροίσεων σε ανοιχτό χώρο άνω των 10 ατόμων, αδιαφορούν όμως για τη συνάθροιση των εργαζομένων σε σούπερ μάρκετ, επιχειρήσεις, εργοστάσια, για τη συνάθροιση στις φυλακές και τους στρατώνες. Πολύ περισσότερο αδιαφορούν για τις άθλιες συνθήκες των στρατοπέδων συγκέντρωσης στα νησιά και την ηπειρωτική χώρα, που συνωστίζονται χιλιάδες πρόσφυγες. Όρισαν λίγες αποδεκτές μετακινήσεις και ατομικό πρόστιμο 1000 ευρώ. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε έχει να εφαρμοστεί από το πραξικόπημα Ιωαννίδη στην χούντα.

Ο Μητσοτάκης μιλάει για πόλεμο, το ίδιο και ο Μακρόν. Ε.Ε., ΗΠΑ, διεθνές κεφάλαιο σύντομα θα κηρύξουν την αντεπίθεσή τους απέναντι στον κοινωνικό εχθρό, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και όσους απειθαρχούν. Έχουν ήδη ξεκινήσει. Διευρύνουν τον κύκλο της ανεργίας στη χώρα μας με περισσότερες από 30.000 νέες απολύσεις μέχρι σήμερα. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου διευρύνουν το ωράριο εργασίας και εισάγουν την εξ αποστάσεως εργασία. Καταργούν στην πράξη την διάκριση μεταξύ κανονικής και υπερωριακής απασχόλησης. Αμφισβητούνται οι μισθολογικές απολαβές των εργαζομένων προς όφελος του εργοδότη. Μετατρέπουν τα σπίτια μας σε χώρο εργασίας και τον προσωπικό εξοπλισμό του εργαζόμενου σε εξοπλισμό του εργοδότη, ιδιώτη ή κράτους. Προωθούν την εξατομίκευση.

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναστέλλεται η απαγόρευση πολιτικής επιστράτευσης και κάθε μορφή επίταξης κατά τη διάρκεια απεργίας έως και τις 30 Απριλίου, ενώ θεσπίζεται ο μηχανισμός αναστολής συμβάσεων εργασίας , χωρίς πλήρη οικονομική στήριξη των εργαζομένων αλλά με πολιτική επιδομάτων και δίνεται η δυνατότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους να μεταφέρουν προσωπικό από τη μια θυγατρική στην άλλη. Θέλουν να θέσουν σε καραντίνα πρακτικές και δεσμούς αλληλεγγύης, αντίστασης και συλλογικής διεκδίκησης. Σε περιόδους κρίσης και έκτακτων αναγκών γίνονται πιο καθαρές οι προθέσεις και οι στρατηγικοί σχεδιασμοί του κεφαλαίου και των κυβερνώντων. Τα μέτρα έκτακτης ανάγκης έρχονται για να μείνουν. Η Ε.Ε. που αυτή τη στιγμή, γυρίζει εντελώς τις πλάτες στις χώρες μέλη της και κυρίως στους πληττόμενους λαούς, αύριο θα έρθει να συνεχίσει και να επιβάλει τις πολιτικές που θεσπίζονται στο όνομα της έκτακτης ανάγκης.

Το ΥΠΑΙΘ, ενώ υποτίθεται ότι έχει κλείσει τα σχολεία και τις άλλες εκπαιδευτικές δομές για εκπαιδευτικούς και μαθητές, μας βομβαρδίζει με συνεχείς οδηγίες και διατάγματα για να εφαρμόσει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η μνημονιακή παιδεία,  με τα τόσα προβλήματα, των περικοπών και της λιτότητας, της υποβαθμισμένης υλικοτεχνικής υποδομής και των ντιρεκτίβων της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ, ξαφνικά μετατρέπεται εικονικά σε τεχνολογική άνοιξη. Επικοινωνιακά και υποκριτικά, παίζοντας με την αγωνία των μαθητών και των γονιών τους, παρουσιάζει ότι όλα προχωρούν και λειτουργούν καλά.

Την ώρα που ο λαός προσπαθεί να προστατευτεί και να επιβιώσει στις έκτακτες συνθήκες, η κυβέρνηση και το υπουργείο καλώντας «εθελοντικά» τα σχολεία να συγκροτήσουν ομάδες και να προχωρήσουν σε μια ανύπαρκτη τηλεκπαίδευση, χωρίς κανένα μέτρο υγιεινής, ασφάλειας και προστασίας, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των «εκ περιτροπής» εμπλεκόμενων, διευθυντών, υποδιευθυντών, αλλά και των πληροφορικών και όσων, επίσης, προστρέχουν στα σχολεία για υποστήριξη. Καταχράται τα ατομικά στοιχεία συναδέλφων που υπάρχουν στο myschool και το δίνει στη Σίσκο για το webex χωρίς την συγκατάθεσή τους.

Καλούμε, έστω και τώρα, κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ, να σταματήσει κάθε λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, να κλείσει για όλους σχολικές μονάδες, ΚΕΣΥ κλπ. για λόγους δημόσιας υγείας. Να αποσύρει την εφαρμογή  της τηλεκπαίδευσης, να σταματήσει να εκβιάζει την κοινή γνώμη και τους μαθητές με τις κάθε είδους εξετάσεις. Να προχωρήσει τώρα σε δραστική μείωση της ύλης σε κάθε τάξη, αλλά και στις πανελλαδικές, και σε κατάργηση προαγωγικών εξετάσεων. Καμία ενέργεια διδακτική ή παιδαγωγική δεν μπορεί να υπάρξει με κλειστά σχολεία. Δεν συμμετέχουμε, δεν συναινούμε!

 Καλούμε τους συναδέλφους σε μια τόσο κρίσιμη φάση για τους ίδιους, την εκπαίδευση και όλη την κοινωνία να αναλογιστούν ότι είναι εργαζόμενοι με δικαιώματα και ελευθερίες. Πρέπει να είμαστε, όλοι και όλες, υγιείς για να διδάξουμε μετά το τέλος της κρίσης τους μαθητές μας. Καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία να εκφράσουν την πραγματική αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Αυτό σημαίνει να είσαι υγιής, να μπορείς να σκέφτεσαι και να διδάσκεις ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς, να αγωνίζεσαι καθημερινά για το δίκιο και τα αγαπημένα σου πρόσωπα, χωρίς τυφλή υποταγή στο κάθε ΥΠΑΙΘ και τις επικοινωνιακές ντιρεκτίβες του.

 Καλούμε την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ που δεν το έχουν πράξει να ζητήσουν να κλείσουν τώρα όλες οι εκπαιδευτικές δομές και τα σχολεία, για λόγους υγείας. Η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ να σταματήσει να στηρίζει την κάθε κυβέρνηση και να αναλογιστεί τις ευθύνες της απέναντι στον κλάδο και την κοινωνία.

 Απαιτούμε τώρα συνολικά και γενναία μέτρα ενίσχυσης της Δημόσιας υγείας και των νοσοκομείων, με μόνιμο προσωπικό, υλικά πρώτης ανάγκης, φάρμακα, μηχανήματα. Να ανοίξουν όλες οι μονάδες υγείας που έκλεισαν μέσα στα μνημόνια. Να ανοίξουν όλες οι ΜΕΘ και να επιταχθεί για το δημόσιο συμφέρον το σύνολο των ιδιωτικών μονάδων, μαζί με τον εξοπλισμό και το προσωπικό τους.

 Καλούμε το λαό με αυτοοργανωμένες πρωτοβουλίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία, εκπαιδευτικά και άλλα, και τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας, υγιεινής και προστασίας, να συνδράμει τα συνδικάτα των γιατρών και υγειονομικών, για να πραγματώσει την κοινωνική-ταξική αλληλεγγύη!  Συμμετέχουμε στις ομάδες αλληλεγγύης που δημιουργούνται για τη βοήθεια σε εργαζόμενους και ανέργους, στους μαθητές μας και τις οικογένειες τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε.

 Δε διαπραγματευόμαστε την υγεία του λαού!

Αντίσταση, Αγώνας, Αλληλεγγύη η δική μας απάντηση!

 

22/3/20

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*