Παρεμβάσεις ΔΕ: Να νικήσει ο λαός κι όχι οι κυβέρνησεις των δανειακών συμβάσεων και της ΕΕ

Ο κυρίαρχος λαός είναι μόνο ο λαός στους δρόμους του αγώνα και της ανατροπής. Που παλεύει, αμφισβητεί και τους απειλεί με την εξεγερτική του ανάσα! Να μην αφήσουμε κανέναν πολιτικό χρόνο στους βιαστές της κοινωνίας!

Ιδού ξαναστήνεται το πιο παλιό πολιτικό σκηνικό της αγαστής συνεργασίας όλων των αστικών δυνάμεων. Επελαύνει πάνω στα συντρίμμια των λαϊκών δικαιωμάτων με το μανδύα της νέας, υπεύθυνης, πατριωτικής λύσης για τη «σωτηρία της χώρας»! Το ΠΑΣΟΚ ηγούμενο του κοινωνικού κανιβαλισμού των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων θαψίματος των δικαιωμάτων, συναντήθηκε με την αντιμνημονιακή στα λόγια ΝΔ, που προσφέρει δεκανίκι την ώρα των τριγμών. Η τελετουργία είχε παζάρια: Όχι για τη δανειακή σύμβαση, την ΕΕ και το ευρώ, μα για καρέκλες. Από κοντά και το ακροδεξιό ΛΑΟΣ κατάπιε τη γλώσσα του για το «σάπιο σύστημα των διεφθαρμένων πολιτικών».

Το αστικό μπλοκ εξουσίας ενώνεται για να γονατίσει το μαχόμενο λαό, αυτόν που πλημμύρισε τους δρόμους όλων των πόλεων στην τελευταία απεργία, αυτόν που ύψωσε το ανάστημά του στις 28 Οκτώβρη. Καμιά ελπίδα δεν μπορεί να αποθέσει ο λαός σε τέτοιες κυβερνητικές λυκοσυμμαχίες! Πρόκειται για κυβέρνηση αστικής ενότητας, εκπρόσωπο και υπηρέτη όλων των αφεντάδων: τραπεζιτών, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ, τρόικας. Διακηρυγμένος στόχος της είναι η ψήφιση της δανειακής σύμβασης και των νέων μέτρων, η προώθηση των ατελείωτων δόσεων της αντεργατικής επίθεσης.

Είναι μια κυβέρνηση «πολεμικής ετοιμότητας» της αστικής τάξης για την εκστρατεία ενάντια στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας. Κραδαίνει το «μονόδρομο» των μνημονίων, της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, για να ενσωματώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή. Για να κοντύνει τη διάθεση του λαού να αντιπαλέψει «όλες τις δυστυχίες, που το σύστημα εξουσίας τους, μας πουλάει σαν μοιραία περιστατικά».

Η επιλογή της στιγμής αυτής, για να δείξει το αστικό μπλοκ εξουσίας τη δύναμη πυρός του, παρά το ότι θα συνεχίσει τους αλληλοσπαραγμούς και τους ανταγωνισμούς του πίσω από το παραβάν, υπογραμμίζει δύο δεδομένα. Τα νέα μέτρα που θα έρθουν ως απόρροια του κουρέματος και της νέας δανειακής σύμβασης, το νέο γονάτισμα του λαού και της νεολαίας, στην εργασία, την ανεργία, τη σύνταξη, τη ζωή, την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και κυριαρχία του, δεν μπορούν να διασφαλίσουν τα αστικά συμφέροντα, όσο θα ακουμπούν πάνω στην κινούμενη άμμο της οργής και της εξέγερσης.

Γι’ αυτούς ο αστάθμητος παράγοντας που σκορπά φόβο δεν είναι παρά η επιμονή ενός λαού να αντιστέκεται και να πλημμυρίζει τους δρόμους, το πείσμα των παιδιών του που έστρεψαν το βλέμμα τους αριστερά στις παρελάσεις, παραδίνοντας το επίσημο πολιτικό σκηνικό στη χλεύη της ιστορίας. Αυτό τον κόσμο θέλουν να αποκοιμίσουν πάλι στην αγκαλιά του καναπέ με τα ΜΜΕ με την κολοβή κάλπη να καθοσιώνεται σαν απαύγασμα της δημοκρατίας και της λαϊκής συμμετοχής.

Ο κυρίαρχος λαός είναι μόνο ο λαός στους δρόμους του αγώνα και της ανατροπής. Που παλεύει, αμφισβητεί και τους απειλεί με την εξεγερτική του ανάσα! Να μην αφήσουμε κανέναν πολιτικό χρόνο στους βιαστές της κοινωνίας! Τώρα είναι η εποχή του λαού και των εργαζόμενων, να αγωνιστούν για την επιβολή των δικών τους αναγκών και δικαιωμάτων, ενάντια στη χούντα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Το αντιστασιακό ΟΧΙ είναι πίσω μας, αλλά σιμά μας και μπροστά μας της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!

Η «σωτηρία του λαού» περνάει μέσα από το άνοιγμα δρόμου ζωής για την κοινωνική πλειοψηφία, αυτούς που παράγουν πλούτο κι αξίες, τους εργαζόμενους, του ανέργους, τους νέους, τους αγρότες, τους μετανάστες κι όχι τους τοκογλύφους, τις τράπεζες, το κεφάλαιο και το πολιτικό τους προσωπικό. Η αξιοπρέπεια και η λαϊκή κυριαρχία ξαναγεννιούνται στην ανυπακοή απέναντι στην υποταγή, στο σύγχρονο δοσιλογισμό και τους παλιούς και νέες ηγεμόνες της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού.

Η δημοκρατία αναπνέει στους δρόμους, στην απεργία, στις καταλήψεις, στις Γενικές συνελεύσεις, στην λαϊκή ενεργοποίηση μέσα από παλιές και νέες συλλογικές μορφές, στην επιβολή της λαϊκής θέλησης απέναντι στην καταστολή των ΜΑΤ, των ΜΜΕ, των γραφειοκρατιών συναίνεσης και υποταγής, των αστικών επιτελείων.

Η σύγκρουση που άρχισε θα κρατήσει για καιρό! Αν συνενωθούμε κι εμείς απέναντί τους, οι κυβερνητικές τους καρικατούρες θα σαρώνονται, μαζί με δανειακές συμβάσεις και μνημόνια. Να συναντηθούν ξανά τα ρυάκια της λαϊκής οργής στους δρόμους της γενικής, πολιτικής απεργίας διαρκείας.

Η Αριστερά, στην εκπαίδευση και γενικότερα, έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για όσα μεγαλειώδη έγιναν, αλλά και για όσα χάθηκαν. Κρίνεται από την προσπάθειά της να φέρνει την αυγή στα εργατικά συμφέροντα, να γίνεται νους, καρδιά και νεύρο του αγώνα αυτών που τα χέρια και η σκέψη τους παράγουν τον πλούτο της ζωής, τις αξίες, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια. Κρίνεται από την ικανότητά της να οικοδομήσει ένα κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα ανατροπής της κυβέρνησης, της πολιτικής της και κάθε επίδοξου διαχειριστή της αντιλαϊκής επίθεσης, ένα ρεύμα λαϊκής νίκης. Ο ρόλος που της αναλογεί δεν έχει σχέση ούτε με την ΕΕ, ούτε με τη διαχείριση. Δεν της πρέπουν τα κομματικά ιερατεία, οι ψήφοι δυσαρέσκειας ή ανοχής. Ούτε η συμμετοχή σε αστικά παιχνίδια και γραφειοκρατίες.

Στις ημέρες του Πολυτεχνείου, της εργασιακής εφεδρείας, του πιο αντιλαϊκού προϋπολογισμού, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να αποδεχθούμε τη στάση του αποβλακωμένου, τηλεοπτικού εθισμού και φόβου. Θα είμαστε ξανά στο δρόμο! Για να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στις κυβερνήσεις των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης, του ευρώ και της ΕΕ, του κεφαλαίου, της «νέας κατοχής». Για να βροντοφωνάξουμε: ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ.

Για να ανοίξουμε το δικό μας δρόμο της υπεράσπισης των αναγκών, των δικαιωμάτων, της ζωής, της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας μας, έξω από την ΕΕ και τα σχέδια του ΔΝΤ. Για να ανοίξουμε ένα άλλο δρόμο κόντρα στην καπιταλιστική εξαθλίωση, έτσι ώστε το μέλλον να είναι διαφορετικό από μια ρακένδυτη, φωτοτυπία του παρόντος.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

http://paremvaseisde.gr/ ― paremvaseis.de@gmail.com ― τηλ. 210 3318624


Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*