Έκτακτη ενημέρωση! Επιτακτική η ανάγκη να γίνουν ΤΩΡΑ μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών, αποκλειστικά με το πτυχίο και την προϋπηρεσία!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Έκτακτη ενημέρωση!

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΑ!

Επιτακτική η ανάγκη να γίνουν ΤΩΡΑ μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών, αποκλειστικά με το πτυχίο και την προϋπηρεσία!

Έχει προκύψει μεγάλο πρόβλημα με την κάλυψη των κενών από αναπληρωτές σε όλη την Ελλάδα, όπως ήταν αναμενόμενο με την τραγική πολιτική που ακολουθείται στον χώρο της εκπαίδευσης όλα αυτά τα χρόνια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα Δωδεκάνησα, γιατί εκτός από τα 150 κενά, που υπάρχουν ακόμη, λόγω όλων αυτών των ελλείψεων γίνονται μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης. «Τυχερά» είναι τα σχολεία σε Νίσυρο και Κάσο!… Στη Νίσυρο μάλιστα έχουν παραιτηθεί ήδη 5 αναπληρωτές καθηγητές πληροφορικής. Παρόλα αυτά γίνεται πραγματικότητα το… ψηφιακό όραμα (!) των Γαβρόγλου, Φίλη, Λιάκου, που συνεχίζει με ενθουσιασμό η Κεραμέως.  Αυτή είναι η κανονικότητα όλων των τελευταίων κυβερνήσεων και βέβαια της κυβέρνησης ΝΔ.

Οι βασικοί λόγοι που συμβαίνουν όλα αυτά είναι οι βαθιά αντιλαϊκές πολιτικές που υλοποιούνται αυτά τα χρόνια με τις εντολές ΕΕ – ΔΝΤ – ΟΟΣΑ και έχουν οδηγήσει σε μείωση των εκπ/κών στη β/βάθμια κατά 19.000 από το 2010, χωρίς να υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί. Συνέπεια των πολιτικών αυτών είναι οι συνεχείς παραιτήσεις αναπληρωτών από απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, που έφτασαν ήδη τις 270. Το υψηλό κόστος διαβίωσης, ο πενιχρός μισθός, και η κατάργηση των μορίων και της προϋπηρεσίας στην πράξη, οδηγούν σε αυτή την τραγική κατάσταση εκπ/κούς και μαθητές.

Φυσικά, είναι κοροϊδία οι 310 προσλήψεις που αναμένονται να ανακοινωθούν ως γ΄ φάση αναπληρωτών τη στιγμή που υπάρχουν ακόμη 3000 κενά που δεν έχουν καλυφθεί ακόμη από τη β΄ φάση. Η λύση βρίσκεται στους μαζικούς μόνιμους διορισμούς που είναι απαραίτητοι και στους μαζικούς παρατεταμένους αγώνες για να επιτευχθούν.

Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών τώρα, αποκλειστικά με το πτυχίο και την προϋπηρεσία!

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*