Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας: Ανακοίνωση για το μαθητή

Με ένα περήφανο και ηχηρό ΟΧΙ» ενάντια στους νέους κατακτητές (ΕΕ και ΔΝΤ) και στη νεοκατοχική κυβέρνηση , απάντησε ο λαός και η νεολαία σε ολόκληρη τη χώρα τιμώντας την 28η Οκτωβρίου με τον τρόπο που της άξιζε. Ξεσηκώθηκε μετατρέποντας τις παρελάσεις σε ολόκληρη της χώρα σε δυναμικές λαϊκές διαμαρτυρίες ενάντια στους «επίσημους» πολιτικούς της τρόικας και των τραπεζών. Χαμογέλασε, διαμαρτυρήθηκε, φώναξε συνθήματα, δεν άφησε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να καπηλευτούν με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο το νόημα του αντιφασιστικού αγώνα, δεν άφησε τον πρωθυπουργό της τρόικας και τα ΜΜΕ να αντιστρέψουν την πραγματικότητα παρουσιάζοντας την εθνική ταπείνωση, που ο ίδιος υπέγραψε, ως εθνική επιτυχία.
Ο λαός την 28η Οκτωβρίου του 2011 αρνήθηκε να συμβιβαστεί και να υποταχθεί, εγκαινιάζοντας μια νέα περίοδο αντίστασης. Αψήφησε τυπολατρικά πρωτόκολλα, εθιμοτυπικούς καθωσπρεπισμούς και ηλίθιες ενστάσεις, και νίκησε κατά κράτος τη μοιρολατρία και το φόβο που σκορπάνε  σε τόνους κάθε βράδυ τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ!
Στην πόλη μας ένας μαθητής  αποφάσισε ήδη, χωρίς ενδοιασμούς. Στο φως της μέρας, δίχως κουκούλα, μπροστά στους «επισήμους». Με μια μούτζα τολμηρή και μεγαλειώδη, στη διάρκεια της παρέλασης, δείχνοντας μας την αγανάκτηση και την οργή της νεολαίας για όλους αυτούς που με την πιο μεγάλη επισημότητα (την υπογραφή του προέδρου της δημοκρατίας) έχουν κουρελιάσει το Σύνταγμα, υπογράφουν τα μνημόνια το ένα πίσω από το άλλο, μας έχουν καταδικάσει στην φτώχεια την εξαθλίωση, την ανεργία.
Και αντί να ξεκουμπιστούν από την εξέδρα,  μετά το πρώτο σοκ, τις αμήχανες αντιδράσεις και τα επιπόλαια σχόλια, σε ελάχιστο χρόνο, ξεχείλισε η ευαισθησία τους  για τους θεσμούς, το έθνος, τη μέρα… με προφανή σκοπό να μεθοδεύσουν την τιμωρία του μαθητή. Η μεθόδευσή τους δεν θα περάσει!!! Να μην το τολμήσουν.Την ίδια ώρα,  στη Αθήνα η Υπουργός Παιδείας, αθεράπευτα εγκλωβισμένη , τραγικά μόνη πάνω σε μια εξέδρα και περιστοιχισμένη από διμοιρίες των ΜΑΤ, «τιμούσε» με τον τρόπο της την Αντίσταση. Αρνούνταν πεισματικά την πραγματικότητα που ξεδιπλώνονταν μπροστά της. Δεκαπεντάχρονα παιδιά της γύριζαν την πλάτη… Αντιλαμβάνονταν τα πάντα… Έκανε την επιλογή της! Και ‘μείς τη δική μας.

• ΌΧΙ στη νεοαποικιοποίηση της χώρας από ΕΕ-ΔΝΤ
• Λαϊκός ξεσηκωμός για να φύγουν από τη χώρα μας η Τρόικα και οι συνεργάτες τους
• Η αντίσταση και η ανατροπή είναι το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*