ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΔΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

 

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε.                                      6/06/2019

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

 

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΕ με βάση τις πολιτικές εξελίξεις και τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιουλίου, έθεσαν θέμα συζήτησης στο ΔΣ της ΟΛΜΕ για αλλαγή της ημερομηνίας πραγματοποίησης του 19ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας για τις αρχές του Σεπτεμβρίου..

Κύριο κριτήριο αυτής της πρότασης ήταν η επιδίωξη πραγματοποίησης ενός Συνεδρίου σε περίοδο όπου το πολιτικό και κυβερνητικό τοπίο θα είναι πιο ξεκάθαρο. Θα γνωρίζουμε δηλαδή την κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας και τις προγραμματικές τους δηλώσεις.  Ώστε να επιδιώξουμε την καλύτερη, δυνατή συζήτηση για τα προβλήματα – αιτήματα και την οργάνωση της αγωνιστικής μας δράσης, για το επόμενο δίχρονο, απέναντι στην αντεργατική επίθεση που δέχονται η εκπαίδευση, η νεολαία και οι εργαζόμενοι από κυβερνήσεις – κεφάλαιο – ΕΕ – ΟΟΣΑ και φαίνεται ότι θα κλιμακωθεί.

Επιπλέον θεωρούμε ότι μια εβδομάδα πριν τις βουλευτικές εκλογές όχι μόνο δεν θα πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις αλλά η επικράτηση μιας κοινοβουλευτικού τύπου οξυμένης αντιπαράθεσης με πλαστά διλήμματα  και επικεντρωμένη στις βουλευτικές εκλογές διευκολύνει την μη ανάληψη ευθύνης από τις παρατάξεις για αποφάσεις και σχεδιασμό δράσης και παραγκωνίζει την αναγκαία πραγματική, πολιτική – συνδικαλιστική συζήτηση.

Θεωρούμε ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκτιμώντας αυτά τα δεδομένα έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους συναδέλφους και να πάρει την πολιτική ευθύνη αναβολής του Συνεδρίου. Κάτι τέτοιο θεωρούμε ότι δεν παραβιάζει τις καταστατικές αρχές της ΟΛΜΕ αφού με βάση το άρθρο 50 το ΔΣ μπορεί να αποφασίζει για ότι δεν προβλέπεται (και οι έκτακτες πολιτικές εξελίξεις είναι μια τέτοια περίπτωση). Τέλος η απόφαση αυτή δεν εκβιάζει σε αλλαγή των συσχετισμών το εκλογικό σώμα των εκπαιδευτικών από τη στιγμή που το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με το υπάρχον σώμα των συνέδρων που η εκλογή τους από τις ΕΛΜΕ ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες.

Από τη συζήτηση στο ΔΣ της ΟΛΜΕ φάνηκε ότι η ΔΑΚΕ επιθυμεί ένα Συνέδριο πρόκριμα νίκης της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές και η ΠΕΚ θέλει να επιβεβαιώσει το ρόλο της ως θεσμικού εταίρου κυβερνητικής συναίνεσης στο νέο σκηνικό. Η επίκληση άρθρων του καταστατικού από τις παραπάνω δυνάμεις, όταν σε προηγούμενες συνεδριάσεις ψήφιζαν μαζί με τις ΣΥΝΕΚ κατά πλειοψηφία την αναβολή των καταστατικά προβλεπόμενων Μετασυνεδριακών Γενικών Συνελεύσεων, επικαλούμενες εκτιμήσεις περί της μη αναγκαιότητάς τους, δείχνει προσχηματικότητα και χρησιμοποίηση του καταστατικού αλά καρτ.

Οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ και του ΠΑΜΕ ενώ είχαν καταθέσει προτάσεις που κινούνταν στην κατεύθυνση της αναβολής του Συνεδρίου, αρνήθηκαν τελικά να αναλάβουν την ευθύνη γι αυτό. Έτσι ψήφισαν η κάθε μια  τη δική της μόνο διατύπωση (ΣΥΝΕΚ: «Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να εισηγηθεί την αναβολή και την απόφαση να την πάρουν τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ», ΠΑΜΕ: «την απόφαση αναβολής να την πάρει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ») αρνούμενες να συναντηθούν στη συνθετική πρόταση που κατέθεσαν οι Παρεμβάσεις και εξασφάλιζε την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Ως Παρεμβάσεις αναλάβαμε την ευθύνη και ψηφίσαμε και τις δύο προτάσεις των παραπάνω παρατάξεων αλλά και προτείναμε συνθετική πρόταση που εξασφάλιζε και την άμεση απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ και την τοποθέτηση των ΕΛΜΕ επ αυτής.

Από την πλευρά μας ως ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ μπροστά στο Συνέδριο θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να αποτύχουν τα σχέδια για τη μετατροπή του σε προεκλογική αρένα διπολισμού και συγκάλυψης των αντιδραστικών – αντικεπαιδευτικών πολιτικών κεφαλαίου, ΕΕ ΟΟΣΑ και όσων κυβερνήσεων τις διαχειρίζονται.  Να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις για τα αιτήματα του κλάδου. Να οργανώσουμε τις αντιστάσεις εκπαιδευτικών κι εργαζόμενων ώστε το Σεπτέμβρη να μας βρουν μπροστά τους!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*