ΟΛΜΕ: Ας μην τολμήσει το Υπουργείο να τιμωρήσει τους μαθητές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις της 28ης Οκτωβρίου

Για τις κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας την 28η Οκτωβρίου

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ χαιρετίζει την κινητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών αλλά και δεκάδων χιλιάδων πολιτών, κατά τη διάρκεια των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου.

Η μαζική λαϊκή κινητοποίηση έδωσε στην επέτειο του ΟΧΙ επίκαιρο, ουσιαστικό περιεχόμενο. Με άλλα λόγια οι κινητοποιήσεις αυτές αποκατέστησαν με το δικό τους τρόπο το πραγματικό νόημα της εθνικής μας γιορτής.
Όπως τονίσαμε και στη διακήρυξη μας προς εκπαιδευτικούς και μαθητές: «Κάθε γενιά και κάθε εποχή καλείται να διακηρύξει και να υπερασπιστεί τα δικά της «ΟΧΙ». Εμείς σήμερα καλούμαστε να πούμε «ΟΧΙ» στην εξαθλίωση, στην εκποίηση του εθνικού πλούτου, στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, στην καταρράκωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, στην κατάργηση των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων».
Είμαστε περήφανοι που η νέα γενιά, οι μαθητές μας, αντιλαμβάνονται όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω τους και αντιστέκονται, αντιδρώντας με τους δικούς τους κάθε φορά τρόπους. Και αν θέλουν σήμερα πάλι κάποιοι να μιλήσουν για υποκινητές, μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί τη λαϊκή οργή που ξέσπασε και θα ξεσπάει σε κάθε ευκαιρία.
Καταγγέλλουμε την τρομοκρατία που ασκήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, με άνωθεν προφορικές εντολές, (καταγγελίες ΕΛΜΕ Ικαρίας, Λάρισας κ.ά.) ότι όποιος εκπαιδευτικός συμμετέχει στις παρελάσεις φορώντας μαύρο περιβραχιόνιο, υλοποιώντας τις συλλογική απόφαση του κλάδου μας θα υποστεί πειθαρχική δίωξη.
Καθιστούμε σαφές προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την διοίκηση της εκπαίδευσης ότι αν επιχειρήσουν να τιμωρήσουν τα σχολεία και τους μαθητές που συμμετείχαν με το δικό τους τρόπο στις κινητοποιήσεις της 28ης Οκτωβρίου θα μας βρουν όλους απέναντι. Ελπίζουμε να είναι μόνο φήμες οι πληροφορίες και τα σχετικά δημοσιεύματα.
Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να αντισταθούν σε οποιαδήποτε πίεση και παρέμβαση της διοίκησης στο παιδαγωγικό τους έργο.

Αθήνα, 1/11/11

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερµού & Κορνάρου 2, ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255, FAX: 210 32 27 382

www.olme.gr, e-mail: olme@otenet.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*