Αγων. Παρέμβαση Περιστερίου: Με αφορμή τη μετατροπή των παρελάσεων σε λαϊκές εκδηλώσεις οργής και αντίστασης

Με ένα περήφανο και ηχηρό ΟΧΙ” ενάντια στους νέους κατακτητές (ΕΕ και ΔΝΤ) και στη νεοκατοχική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απάντησε ο λαός και η νεολαία σε ολόκληρη τη χώρα τιμώντας την 28η Οκτωβρίου. Ο λαός ξεσηκώθηκε μετατρέποντας τις παρελάσεις σε ολόκληρη της χώρα σε δυναμικές λαϊκές διαμαρτυρίες ενάντια στους”επίσημους” πολιτικούς της τρόικας και των τραπεζών. Χαμογέλασε, διαμαρτυρήθηκε, φώναξε συνθήματα, δεν άφησε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να καπηλευτούν με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο το νόημα του αντιφασιστικού αγώνα, δεν άφησε τον πρωθυπουργό της τρόικας και τα ΜΜΕ να αντιστρέψουν την πραγματικότητα παρουσιάζοντας την εθνική ταπείνωση, που ο ίδιος υπέγραψε, ως εθνική επιτυχία. Ο λαός την 28η Οκτωβρίου του 2011 αρνήθηκε να συμβιβαστεί και να υποταχθεί, εγκαινιάζοντας μια νέα περίοδο αντίστασης.

Εδώ στο Περιστέρι, ο λαός  συγκινήθηκε, ένιωσε περήφανος με τη νεολαία του. Παιδιά δημοτικού έστρεψαν το βλέμμα μακριά από την εξέδρα των “επισήμων“, ενώ τα 3 λύκεια -που με εγκύκλιο του υπουργείου τούς είχε απαγορευτεί να παρελάσουν επειδή ήταν σε κατάληψη πάνω από 4 ημέρες- έδωσαν αγωνιστικό παρόν με μαύρα περιβραχιόνια και μαύρα πουκάμισα.Ο λαός του Περιστερίου καταχειροκρότησε τα μέλη της Εθνικής Αντίστασης φωνάζοντας μαζί τους συνθήματα, τονίζοντας ότι η αντίσταση είναι το μέλλον των λαών και διαδήλωσε πίσω από τα σχολεία φωνάζοντας συνθήματα κατά της “χούντας που δεν τελείωσε το ’73”, κατά της “κυβέρνησης των τροϊκανών”. Οι Περιστεριώτες, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, που ήρθαν και διαδήλωσαν χωρίς να υπάρχει επίσημο κάλεσμα από τους συλλόγους τους, διέψευσαν  τους υπαλλήλους της κυβέρνησης και όσα πολιτικά κόμματα τόλμησαν να μιλήσουν για “φασίζουσες μειοψηφίες” και για “προσβολή των δημοκρατικών θεσμών”.

Χαιρετίζουμε τις λαϊκές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που χρωμάτισαν τις φετινές παρελάσεις και που αφήνουν πραγματική αγωνιστική παρακαταθήκη, που αποδεικνύουν ότι ο λαός μας αρνείται να υποταχθεί στη νέα σκλαβιά που του ετοιμάζουν η εθελόδουλη κυβέρνηση και οι πρόθυμοι συνεργάτες της μαζί με το 4ο Ράιχ της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, του κεφαλαίου και των τραπεζών.

  • ΌΧΙ στη νεοαποικιοποίηση της χώρας από ΕΕ-ΔΝΤ που προωθούν κυβέρνηση- ΝΔ- ΛΑΟΣ- Μπακογιάννη- Η Ελλάδα δε θα γίνει προτεκτοράτο
  • Λαϊκός ξεσηκωμός για να φύγουν από τη χώρα μας η Τρόικα και οι συνεργάτες τους
  • EΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ  
  • Η αντίσταση είναι το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, 29/10/2011

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*