Ψήφισμα της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ για το θάνατο διαδηλωτή συνδικαλιστή στις 20.10.2011

Ψήφισμα της συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας (22/10/2011)

Η Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ εκφράζει τη θλίψη  και την οργή των εκπαιδευτικών β/θμιας εκπαίδευσης  για τον θάνατο του 53χρονου συναδέλφου μας διαδηλωτή  οικοδόμου μέλους του ΠΑΜΕ και εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια , τους φίλους και τους συναγωνιστές του.

Ο θάνατος του διαδηλωτή  είναι αποτέλεσμα  του κυβερνητικού αυταρχισμού και της χρήσης τόνων χημικών από την αστυνομία.

Καταδικάζουμε την αναλγησία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης  και την ωμή κατασταλτική πρακτική της αστυνομίας που για πολλοστή φορά μετέτρεψε το Σύνταγμα σε θάλαμο αερίων.

Καταδικάζουμε, παράλληλα, τη δράση ομάδων κουκουλοφόρων και παρακρατικών που στράφηκαν προβοκατόρικα και δολοφονικά εναντίον του εργατικού κινήματος (στα μπλοκ του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα  20/10 και στα μπλοκ των εκπαιδευτικών στην πορεία στις 19/10) και ουσιαστικά δρουν από κοινού με την αστυνομία για να διαλύσουν τους κοινωνικούς αγώνες.

Οι εργαζόμενοι της χώρας μαζί με τη νεολαία έδωσαν για δύο ολόκληρες μέρες ένα ανεπανάληπτο βροντερό και ενωτικό παρών στην Αθήνα και σ΄όλες τις πόλεις της χώρας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα διαρκείας μέχρι να ανατρέψουμε την κυβέρνηση, την τρόικα και τις πολιτικές τους μέχρι να ακυρώσουμε στην πράξη το ισοπεδωτικό νόμο που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή καθώς και όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο  του μνημονίου, μέχρι να ανοίξουμε μια θετική διέξοδο για τους εργαζόμενους και την χώρας μας.

                                                                        Το Προεδρείο της Γ.Σ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*