EΛΜΕ Α’ Κυκλάδων: Είναι η δική μας ώρα! Τώρα να τους ανατρέψουμε

Η απόφαση της γενικής συνέλευσης της Σύρου (‘Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων):

Η κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία,  το προαναγγελθέν φορολογικό νομοσχέδιο, οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ   οδηγούν σε βαθιά και μόνιμη πτώχευση τον κόσμο της εργασίας, προκειμένου να διασφαλιστούν τα κέρδη του κεφαλαίου.  Η πρωτοφανής επιθετικότητα της ελληνικής και της διεθνούς αστικής τάξης όπως εκφράζεται από το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης –Ε.Ε και Δ.Ν.Τ και των λοιπών πρόθυμων συμμάχων τους (Ν.Δ -ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη-ΔΗΜΑΡ) δεν επιδιώκει να ελέγξει το δημόσιο χρέος, αλλά να εξασφαλίσει την απαξίωση της εργασίας, προκειμένου να εκκινήσει ένας νέος γύρος ταξικής εκμετάλλευσης και εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών (υγεία-παιδεία). Στο ψευτοδίλημμα που βάζουν μπροστά μας θυσίες ή χρεοκοπία, οι ίδιοι – η ελληνική άρχουσα τάξη και τα διεθνή καπιταλιστικά κέντρα- έχουν ήδη απαντήσει: Και θυσίες και πτώχευση της κοινωνίας. Την ίδια στιγμή που θυσιάζονται οι εργαζόμενοι στο βωμό του κέρδους, χαρίζονται 863εκ. € στην Proton Bank. Οι δύο όψεις της ίδιας πραγματικότητας που συνθέτουν το ταξικό περιεχόμενο της «εθνικής προσπάθειας» της κυβέρνησης για «διάσωση» της «χώρας».Το σχέδιο – λαιμητόμος του εργατικού εισοδήματος και των κοινωνικών δικαιωμάτων που κατέθεσε η κυβέρνηση της κοινωνικής λεηλασίας μετατρέπει τους μισθούς μας σε βοηθήματα πείνας, τα εργασιακά δικαιώματα και η μονιμότητα στην απασχόληση καταστρατηγούνται άμεσα,. Μετά τα αλλεπάλληλα κυβερνητικά μέτρα που, τα δύο τελευταία χρόνια, έχουν αφαιρέσει ονομαστικά από το συνολικό μας εισόδημα πάνω από 4 μισθούς προχωρά σε παραπέρα μειώσεις των αποδοχών μας από 20 έως 50%. Καταργούνται όλες οι μισθολογικές αυξήσεις – προϊόντα απεργιακών αγώνων  40 και 50 ημερών, που βάφτισαν «επιδόματα»,  διαμορφώνοντας τον κατώτερο μισθό στο δημόσιο στα 780 ευρώ μεικτά, ενώ οι νεοδιόριστοι συνάδελφοί μας καλούνται να ζήσουν με μισθό των 575 ευρώ. Μαζί με τις μειώσεις μισθών στο επόμενο διάστημα αναμένονται και μαζικές απολύσεις, με την νεοδημοκρατικής έμπνευσης πατέντα της εργασιακής εφεδρείας-απόλυσης.

Συνδέεται η μισθολογική ωρίμανση–εξέλιξη του δημοσίου υπαλλήλου με το νέο βαθμολόγιο. Με την αξιολόγηση και τον πολλαπλασιασμό των πειθαρχικών παραπτωμάτων ως πραγματικό  μαστίγιο και το ΚΕΣ (Κίνητρο Επίτευξης Στόχων) ως φανταστικό καρώτο θέλουν να κρατήσουν τη μεγάλη μάζα των ΔΥ πειθαρχημένη και  άβουλη στα χαμηλά βαθμολογικά και μισθολογικά κλιμάκια μετατρέποντας την  επαγγελματική εξέλιξη σε θήρευμα για ημετέρους οσφυοκάμπτες προς τους προϊσταμένους και αυταρχικούς καισαρίσκους προς τους υφισταμένους. Από τους 10 υπαλλήλους που εισάγονται σήμερα στο Δημόσιο ούτε 2 δε θα φτάσουν τελικά στο βαθμό Α

Το μισθολόγιο των ΔΥ είναι μέρος του γενικότερου σχεδιασμού για εξίσωση των μισθών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προς τα κάτω οδηγώντας σε εργαζομένους των 500 και 400 ευρώ, οδηγώντας σε μια άνευ προηγουμένου εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και των λοιπών εργαζομένων τόσο στον δημόσιο, όσο στον ιδιωτικό τομέα. Γι’ αυτό η πρεμούρα της  κυβέρνησης να  καταργήσει  τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας και να αναθεωρήσει την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων θα οδηγήσει σε μια ύφεση που θα θυμίζει εμπόλεμη περίοδο και θα αυξήσει την ανεργία. Αυτή την ύφεση την επιδιώκουν για να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση και η συγκεντροποίηση του κεφαλαίου: Ένα πάρτι κανιβάλων όπου θα φαγωθούν τα κεφάλαια των λιγότερο ισχυρών καπιταλιστών. Μόνο που το μενού θα περιλαμβάνει και την εργατική τάξη – ανθρώπινες ζωές, τις δικές μας ζωές – ως έδεσμα. Στη βάση αυτών των κοινωνικών και πολιτικών προϋποθέσεων διαμορφώνονται και οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες Επένδυσης για το ελληνικό και το ευρωπαϊκό κεφάλαιο. Η περιβόητη «ανάπτυξη» που υπόσχονται και που πρόθυμα υιοθετεί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τα διάφορα ξεπουλημένα Εργατικά Κέντρα θα βασίζεται πάνω στον εργασιακό μεσαίωνα. Μόλις τελειώσει το πάρτι προβλέπουν διαγραφή μέρους του χρέους, ώστε πάνω στα ερείπια να ξεκινήσει και πάλι το καπιταλιστικό γαϊτανάκι με μισθούς Ινδιών και υψηλή ανεργία. Να ξαναρχίσει η κλοπή του μόχθου , να ξαναδημιουργηθεί το χρέος και φτου κι απ’ την αρχή. Η ανάπτυξη τους δεν είναι  για μας. Η πτώχευση της κοινωνίας είναι  απαραίτητη προϋπόθεση κάθε αναπτυξιακού σχεδιασμού του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών.

           Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο ευοίωνα γι αυτούς. Η φαγωμάρα μεταξύ τους καθώς η κρίση ξεφεύγει παντός ελέγχου εντείνεται. Ισορροπούν στο χείλος του γκρεμού. Η παραμικρή δική μας αντίσταση μπορεί τώρα να προκαλέσει την κατάρρευση των σχεδίων τους. Μπορεί να τους στρέψει σε έναν αγώνα όλοι εναντίον όλων, όπως ομολογούν τα πιο επίσημα στόματα των «αγορών», να τους κάνει ανίκανους να κυβερνήσουν.

Συνάδελφοι

Απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη επίθεση που δέχεται ο εργαζόμενος, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ συνένοχη στην εργασιακή και κοινωνική ζούγκλα που έρχεται, σιωπά.

 Είναι η δική μας ώρα! Τώρα να τους ανατρέψουμε.

Να πάρουμε στα χέρια μας τον αγώνα. Τέρμα πια στις αποσπασματικές μονοήμερες απεργίες και στις απλές διαμαρτυρίες, κοινή δράση με όλο το λαό,

  • για να ρίξουμε την  κυβέρνηση,
  • για την ανατροπή αυτής της πολιτικής,
  • για να εκδιωχθούν Ε.Ε., ΤΡΟΪΚΑ,  ΔΝΤ και κάθε επίδοξος διαχειριστής της ίδιας πολιτικής. Να ανατραπεί  το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ και όλες οι ρυθμίσεις σφαγιασμού εργασιακών δικαιωμάτων, άρνηση και διαγραφή του χρέους από το λαό.

Σε αυτή την κατεύθυνση η ΓΣ Σύρου αποφάσισε:

  • Απεργιακό αγώνα διαρκείας.
  • Συντονισμό για κοινό αγώνα με όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, υπουργείων, σχολείων, διευθύνσεων και περιφερειών.
Σύρος,  17 /10/2011

Ε.Λ.Μ.Ε. Α’ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (ΒΟΡΕΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ),

Τηλ.: 22810 82239, FAX: 2281087222, ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : Ταχ. Θυρίδα 71, 84100 ΣΥΡΟΣ,  E-MAIL:  mail@elme-syrou.kyk.sch.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*