Α’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης: Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

Την 14 Μαΐου του 1948 ανακηρύχθηκε η ίδρυση του Ισραήλ και κορυφώθηκε η πολιτική εκτοπισμού του Παλαιστινιακού λαού και κατοχής της γης του. Εβδομήντα χρόνια μετά τη Νάκμπα, τη μεγάλη καταστροφή για το λαό της Παλαιστίνης, δεκάδες χιλιάδες παλαιστίνιοι διαδηλωτές αψηφούν την τρομοκρατία των σιωνιστών και διεκδικούν το δικαίωμα στην επιστροφή στις πατρογονικές τους εστίες, από τις οποίες οι ίδιοι και οι πρόγονοί τους ξεριζώθηκαν με τη βία, διαδηλώνοντας στη «νεκρή ζώνη» που το Ισραήλ έχει επιβάλει εδώ και χρόνια στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας. Αυτοί οι «ελεύθεροι πολιορκημένοι» που αψηφούν τις σφαίρες των σιωνιστών παραδίδουν μαθήματα θάρρους, αυτοθυσίας και αποφασιστικότητας στους καταπιεσμένους λαούς όλου του κόσμου. Τουλάχιστον 48 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες , πολλοί από τους οποίους είναι σε βαριά κατάσταση , είναι το τίμημα της αντίστασης στην τρομοκρατία των ελεύθερων σκοπευτών του ισραηλινού στρατού.

Η απόφαση της αμερικάνικης κυβέρνησης να μεταφέρει την πρεσβεία στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ , αναγνωρίζοντας έτσι την επεκτατική πολιτική του Ισραήλ αποτελεί μια επικίνδυνη εξέλιξη και αντίκειται στο διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως πίσω από τους δολοφόνους μικρών παιδιών και αόπλων νεαρών στέκει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός που πυροδοτεί με την πολιτική του, τον πόλεμο και την καταστροφή για τους αραβικούς λαούς.

Η ελληνική κυβέρνηση ενισχύει τους πολιτικούς και στρατιωτικούς δεσμούς της χώρας μας με το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ στα πλαίσια των λεγόμενων αξόνων. Μπλέκει την Ελλάδα στους ανταγωνισμούς στην ανατολική Μεσόγειο και επιβραβεύει τους δολοφόνους του Παλαιστινιακού λαού.

Αρνούμαστε να δεχθούμε ως μοιραία εξέλιξη αυτην την κατάσταση. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό. Καταγγέλλουμε τις δολοφονικές και την κατοχή . Εναντιωνόμαστε στην πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων που συνεργάζονται με το σιωνιστικό κράτος. Καλούμε σε συμμετοχή στην κινητοποίηση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που οργανώνουν φορείς της πόλης και παλαιστινιακές συλλογικότητες την Τρίτη 15 Μαΐου 2θΐ8, στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 7μμ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*