Παρεμβάσεις ΔΕ και ΠΕ: Η προσπάθεια αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών δε θα περάσει!

Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων στα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ

Αθήνα 31/1/2018

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΠΑΙΔΕΙΑΗ κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί με κάθε τρόπο να υλοποιήσει τη συμφωνία με τους «θεσμούς» για την υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο, παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας στη βουλή την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που τροποποιεί την αντίστοιχη διάταξη του ν.1566/1985.

Η νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας επιβεβαιώνει ότι γίνεται προσπάθεια να εξειδικευθεί επί το δυσμενέστερο η νέα νομική διάταξη.

Έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψη και σε όλους τους τόνους ότι η υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών για 30 ώρες την εβδομάδα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, είτε άμεσα με στόχο την μείωση των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, είτε έμμεσα μέσω εκπαιδευτικών δράσεων όπως η επίβλεψη σχολικών γευμάτων για την Πρωτοβάθμια, οι Δημιουργικές και οι Ερευνητικές εργασίες για τη Δευτεροβάθμια. Επιπλέον προστίθενται  και οι απαράδεκτες διαδικασίες αξιολόγησης της σχολικής μονάδας.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι είμαστε ενάντιοι σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής τέτοιων διατάξεων. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους διδασκόντων  να συνεχίσουν να εργάζονται στο σχολείο όπως μέχρι τώρα. Να μην εφαρμόσουν καμιά εντολή που θα  προσπαθήσει να επιβάλει την υποχρεωτική τους παραμονή στο σχολείο για 30 ώρες την εβδομάδα. Καλούμε τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να μην επιδιώξουν να εφαρμόσουν λογικές υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στο σχολείο, γιατί θα βρουν απέναντί τους τον οργανωμένο κλάδο.  Η μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες των σωματείων μας (Συλλόγους – ΕΛΜΕ) αποτελεί προϋπόθεση για την μη επιβολή και ανατροπή τέτοιων απαράδεκτων εργασιακών ρυθμίσεων. Τα σωματεία και οι ομοσπονδίες (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) επιβάλλεται να πάρουν όλα τα μέτρα που απαιτούνται για τη μη εφαρμογή τέτοιων ρυθμίσεων, όπου γίνει προσπάθεια να εφαρμοστούν.

Καλούμε το εκπαιδευτικό κίνημα σε συσπείρωση και αγωνιστική δράση ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που εξελίσσεται το επόμενο διάστημα με την εφαρμογή των διατάξεων του πολυνόμου που  ψηφίστηκε στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης, καθώς και των προηγούμενων εφαρμοστικών νόμων. Αναπτύσσουμε αγωνιστική απάντηση ενάντια στην προώθηση του ν/σχ για τις Νέες Υποστηρικτικές Δομές (αυτονομία σχολικής μονάδας, αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση, συγκεντρωτικές ιεραρχικές δομές), τους μηδενικούς διορισμούς και συνολικά όλες τις κατευθύνσεις ενάντια στα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα που περιλαμβάνει η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση και εφαρμόζει η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την αξιωματική αντιπολίτευση και τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν υπογράψει την εφαρμογή των μνημονίων στη χώρα.

Μαριόλης Δημήτρης, Παπαθανασίου Αργύρης, Δανιήλ Μαρία, Καρυώτης Δημήτρης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*