ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής: κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της 3ης αξιολόγησης. Στάση εργασίας στις 12/1

      ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής

Άνω Λιόσια, 10 Ιανουαρίου,

          ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ και Δράσεις αυτές τις μέρες

  1. Πέμπτη, 11/1, στις 6μμ. Συγκέντρωση στα γραφεία της ΓΣΕΕ (Αλεξάνδρας & Πατησίων) με καταγγελία της ενδοτικής στάσης της και πορεία στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και την 3η αξιολόγηση
  2. Παρασκευή, 12/1, συγκεντρώσεις σε Προπύλαια, Κλαυθμώνος, Ομόνοια από πολλά σωματεία και ομοσπονδίες εκείνη τη μέρα ενάντια στη ψήφιση των προαπαιτούμενων για την 3η αξιολόγηση. Θα υπάρξει 3ωρη στάση εργασίας, 11 – 2, ή από την ΕΛΜΕ ή την ΑΔΕΔΥ, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα των συναδέλφων να μπορούν να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις, που οργανώνονται στο κέντρο της Αθήνας. Καλούμε στις 12 στα Προπύλαια στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων.
  3. Κυριακή, 14/1, ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ! Είμαστε ενάντια στο άνοιγμα όλων των καταστημάτων τις Κυριακές και στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Όμως, στις 14/1 δεν ψωνίζει κανείς συμμετέχοντας έτσι και στον αγώνα κατά των μνημονίων και της 3ης αξιολόγησης.
  4. 24ωρη απεργία (3ωρη ΟΛΜΕ & 3ΩΡΗ ΑΔΕΔΥ) την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή (πιθανόν την Δευτέρα, 15 Γενάρη). Η 3ωρη στάση εργασίας (από 8 ως 11) της ΟΛΜΕ συμπληρώνει την 3ωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για την ίδια μέρα και με αυτόν τον τρόπο ο κλάδος πραγματοποιεί 24ωρη απεργία διαμαρτυρόμενος για την ψήφιση των προαπαιτούμενων για την 3η αξιολόγηση.

Ήδη χτες, Τετάρτη, 10/1, έγιναν οι πρώτες κινητοποιήσεις:

  1. Κοινή παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ στην Περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής στη Τσόχα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής στην εκπαίδευση. Αντίστοιχες παρεμβάσεις έγιναν και στην υπόλοιπη χώρα.
  2. Κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς της 1ης λαϊκής κατοικίας κι ενάντια στη φίμωση όσων διαμαρτύρονται γι΄ αυτό. Η κινητοποίηση στην Αθήνα έγινε στα δικαστήρια, Λουκάρεως & Αλεξάνδρας. Στηρίξαν κυρίως συντονισμοί πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλογικοτήτων και συνελεύσεων και ΠΑΜΕ, ΜΕΤΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Στα χαρτιά μόνο ως συνήθως στήριξαν η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*