Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Απόσυρση της πρότασης του υπουργείου για την Αναμοριοδότηση των σχολείων

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                               Θεσσαλονίκη  9 / 1/2018

Πρ. Κορομηλά 51

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622

τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 

e-mail:  gelmeth3@gmail.com                     

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

Απόσυρση της πρότασης του υπουργείου για την Αναμοριοδότηση των σχολείων

Παρ ότι οι εξελίξεις στην εκπαίδευση και την κοινωνία είναι πολύ σοβαρές και μετά την συμφωνία υπουργείου  – θεσμών ψηφίζονται άμεσα σημαντικά αντιεκπαιδευτικά μέτρα σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και της εργασίας μας, είμαστε υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε και με τη μοριοδότηση των σχολικών μονάδων καθώς τώρα – εν μέσω όλων των άλλων – επέλεξε το υπουργείο να δώσει την  πρόταση στη δημοσιότητα προαναγγέλλοντας τόσο την άμεση οριστικοποίηση της όσο και την άμεση εφαρμογή της από τη νέα χρονιά.

To   Δ.Σ. της   Γ΄ΕΛΜΕ – Θ   απορρίπτει την πρόταση του ΥΠΕΠΘ για την αναμοριοδότηση  των σχολείων συμφωνώντας με τις παρατηρήσεις της ΟΛΜΕ.

 Πολλοί συνάδελφοι που επέλεξαν να υπηρετούν σε απομακρυσμένα σχολεία με στόχο τη συγκέντρωση μορίων για μετάθεση σε τόπο επιλογής τους.
βλέπουν τώρα να ακυρώνεται πλήρως αυτή τους η επιλογή.

Η ήδη δύσκολη στελέχωσή των απομακρυσμένων σχολείων γίνεται πλέον ακόμα δυσκολότερη ελλείψει κινήτρων.

Η νέα μοριοδότηση συνδέεται και θέλει να διευκολύνει τη μεγαλύτερη και ευκολότερη υποχρεωτική κινητικότητα των εκπαιδευτικών εκεί που θα υπάρχει η ίδια πλέον μοριοδότηση ως ίδιες περιοχές και όμορα σχολεία.

Η υποβάθμιση των 430 σχολείων πανελλαδικά θα απαιτεί πλέον μεγαλύτερο αριθμό μαθητών για συγκρότηση τμημάτων γεγονός που θα οδηγήσει σε νέες συγχωνεύσεις.

Θεωρούμε απαράδεκτο  και καταγγέλλουμε τον υποβιβασμό πολλών σχολείων του νομού Θεσσαλονίκης(25 στη δυτική Θεσσαλονίκη)  και παρά τις αντίθετες προτάσεις των ΠΥΣΔΕ, με δύσκολες συγκοινωνιακές συνθήκες μεταξύ των οποίων και σχολείων της περιοχής ευθύνης της ΕΛΜΕ  : Γέφυρα, Βαθύλακος, Πρόχωμα.

Απαιτούμε

  1. Την απόσυρση της πρότασης του υπουργείου.
  2. Την κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων των τελευταίων ετών (αύξηση ωραρίου, ωράριο υπευθύνων εργαστηρίων, περικοπές ωρών, μαθημάτων, ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, προγραμμάτων , προϋποθέσεις για την διδασκαλία ξένων γλωσσών, αριθμός παιδιών στο τμήμα κοκ. ) και την μη εφαρμογή αυτών που ετοιμάζονται (π.χ. «Νέο λύκειο») που οδηγούν σε μείωση της οργανικότητας των σχολείων και ως εκ τούτου στον μηδενισμό των διορισμών, μεταθέσεων και των αποσπάσεων.

Για το ΔΣ

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιάννης Λαθήρας                                                  Νίκος Παλάντζας

                                                                                                                   

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*