ΑΡΣΥ: «Τι συμβαίνει τελικά στο ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής;»

Aνακοίνωση  – Καταγγελία της  Αυτόνομης  Ριζοσπαστικής  ΣΥσπείρωσης-ΑΡΣΥ Β’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής

 Η  Αυτόνομη  Ριζοσπαστική ΣΥσπείρωση από τη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα του Δ.Σ της Β΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής καταγγέλλει την απαράδεκτη ακινησία και ουσιαστική απουσία της πλειοψηφίας του Δ.Σ  ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ και την ανοχή της ΣΥΝ.Ε.Κ απέναντι σε αυτή , τόσο σε επίπεδο ακόμη και στοιχειώδους ενημέρωσης , επικοινωνίας ,παρουσίας και δράσης στα σχολεία μας όσο και σε επίπεδο στοιχειώδους υλοποίησης  των αποφάσεων της Ομοσπονδίας και μάλιστα στην πιο κρίσιμη  μετά τη μεταπολίτευση  περίοδο για τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα .

    Την ώρα που η Ιερά Συμμαχία  της δωσίλογης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ , της ΕΕ και του ΔΝΤ υφαρπάζουν με τον πιο βίαιο και ανίερο τρόπο τις κατακτήσεις  ενός αιώνα αγώνων του ελληνικού λαού, τη ζωή και το μέλλον μας ,οι συνδικαλιστές των κομμάτων που μας οδήγησαν στον όλεθρο  συνεχίζουν και παρακολουθούν αμέριμνοι  το δράμα που καθημερινά εκτυλίσσεται γύρω μας , με τις αλλεπάλληλες χιονοστιβάδες   παράλογων και άδικων μέτρων που στοχεύουν στη υλική , πνευματική και ηθική μας εξόντωση.

        Η ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ πιστές  στην αντίληψη ότι ο συνδικαλισμός είναι παράλληλοι μονόλογοι των « ειδικών» συνδικαλιστών  στα γραφεία της ΕΛΜΕ , η καταμέτρηση ψήφων μια φορά το χρόνο και η επιλεκτική παρέμβαση των συνδικαλιστών στην προσωπική αντιμετώπιση των προβλημάτων του κάθε συναδέλφου χωριστά, έχουν οδηγήσει το μέσο συνάδελφο στην παθητικοποίηση και την οργή και το σωματείο στην αποσύνθεση  και την απονέκρωση. Η αδράνεια , η ασυνέπεια και η αφερεγγυότητά τους έχουν γίνει βαρίδια στα πόδια του σώματος  της ΕΛΜΕ  που έχει ξεχάσει ποιος είναι ο στόχος της ύπαρξής της , η συλλογική υπεράσπιση δηλαδή  των δικαιωμάτων των εργαζόμενων εκπαιδευτικών.

     Πότε οργάνωσε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ενημερωτική καμπάνια για το σύνολο του πληθυσμού με θέμα τις επιπτώσεις των μέτρων κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ στην εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό, δράση που αποφάσισε η Γ.Σ των προέδρων των ΕΛΜΕ από τις 24/9/2011;Εδώ και ένα μήνα το θέμα μετατίθεται στις καλένδες. Μήπως υπάρχει κάποια συμμετοχή και ενεργός δράση του Δ.Σ στα κοινωνικά κινήματα που αναπτύσσονται , μήπως στήριξε την αντίδραση στην πληρωμή των χαρατσιών, μήπως έκανε κάποια προσπάθεια για το συντονισμό και τη δράση του σωματείου με τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής; Η παρουσία και η δράση του σωματείου με κύρια ευθύνη της γαλαζοπράσινης πλειοψηφίας του τείνει στο μηδέν˙ στην καλύτερη περίπτωση  εξαντλείται σε κάποιες ανακοινώσεις ή επιστολές στους προϊσταμένους που αφορούν μεμονωμένα θέματα  ( βιβλία, βιβλιοθήκες, υπεράριθμοι, …κλπ) που χωρίς να αμφισβητείται η αξία τους, αναλογούν  σε δράσεις στη σφαίρα του συμβολικού και του φαντασιακού καθώς συχνότατα δεν υποδεικνύονται ούτε εξασφαλίζονται οι τρόποι και τα μέσα που θα κατοχυρώσουν την υλοποίηση αυτών των αποφάσεων.

Πώς προστάτευσε η ΕΛΜΕ τους μαθητές μας στα κατειλημμένα σχολεία και ποια παρουσία είχε σε αυτά ; Πώς κατηύθυνε τους Διευθυντές  ώστε να ξέρουν τι θα κάνουν σε περίπτωση εισαγγελικής κλήσης ; Ετεροχρονισμένα καταφέραμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας για τα κρούσματα  βίας και αυθαιρεσίας από ορισμένους διευθυντές μόλις με απόφαση του Δ.Σ. της 6ης Οκτωβρίου 2011 και αφού ενδεχομένως  έλαβαν χώρα αυθαιρεσίες και σε σχολεία της περιοχής  μας χωρίς καν το  ΔΣ να το αντιληφθεί. Αντ’ αυτού το θέμα που πρόταξε ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ ως πρωτεύον στο προαναφερθέν συμβούλιο ήταν το αίτημα προς τη διοίκηση να ανακοινώσει αναλυτικά τη βαθμολογία του κάθε υποψήφιου διευθυντή στις πρόσφατες κρίσεις.

    Έθεσε μάλιστα ζήτημα καταστατικής νομιμότητας μιας και το θέμα έπρεπε να προταχθεί  καθώς  δεν είχε ολοκληρωθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση. Είναι γνωστό ότι ο συνδικαλισμός  κατάντησε προπύργιο καριέρας στην εκπαίδευση ή και στη Βουλή,  βασικός λόγος για τον οποίο οι συνάδελφοι μας στρέφουν την πλάτη και κωφεύουν άμα τη παρουσία μας, αλλά την ώρα της κατεδάφισης  του δημόσιου σχολείου και της υφαρπαγής  κάθε εργασιακού μας δικαιώματος  θα περιμέναμε στοιχειωδώς ακόμη και οι καθεστωτικές παρατάξεις να αφήσουν τα «καταστατικά» και ατομικά προτάγματα και να  αφουγκραστούν τα ζωτικά , κοινωνικά και  ηθικά προτάγματα.

    Και επειδή τυγχάνει τα τέσσερα στα επτά εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου μας να κατέχουν τη θέση του διευθυντή – manager στο μεταμοντέρνο – ιδιωτικοποιημένο σχολείο που οραματίζεται και υλοποιεί  το Υπουργείο Απαιδευσίας  και οι εντολοδόχοι του ,τους καλούμε  να  αναλογιστούν κατά πόσο η θέση αυτή είναι συμβατή με τη θέση ευθύνης που κατέχουν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών  στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Πέρα από το χρόνο που λογικά δεν επαρκεί για να είναι κανείς στοιχειωδώς  ενημερωμένος και συνεπής στις ευθύνες του σωματείου έχοντας παράλληλα και την ευθύνη της λειτουργίας ενός σχολείου ,η θέση τους κατά τη γνώμη μας  εξ αντικειμένου τους τοποθετεί απέναντι και όχι πλάι στις ανάγκες και τα συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας της εκπαίδευσης .Αν λοιπόν , και εκ των πραγμάτων έτσι φαίνεται, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις  απαιτήσεις που ορίζει η συνδικαλιστική τους ιδιότητα ας παραιτηθούν. Σε διαφορετική περίπτωση ας αναλάβουν έστω και αργά την ευθύνη της παρουσίας, του αγώνα και της δράσης που οφείλουν ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών. Οι καιροί ου μενετοί!!

Αυτόνομη Ριζοσπαστική ΣΥσπείρωση

  

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*