ΕΛΜΕ Ά. Λιοσίων–Ζεφυρίου–Φυλής: Προτάσεις στη γενική συνέλευση

Προτάσεις από το ΔΣ και την Επιτροπή Αγώνα προς τη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής που θα γίνει την Πέμπτη 13/10, στις 11πμ στο 2ο Γυμνάσιο Ά. Λιοσίων: 

Το μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης – Ε.Ε – Δ.Ν.Τ και όλοι οι επίδοξοι εκφραστές τους – οι βιαστές της ζωής μας δηλαδή – πρέπει να φύγουν, πρέπει να τους διώξουμε. Ή ΑΥΤΟΙ, Ή ΕΜΕΙΣ.

Συνάδελφοι, απευθυνόμαστε και πάλι σε σας, γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχει μεγάλη και άμεση ανάγκη να οργανώσουμε τη δράση μας τώρα. Επιζητούμε να συγκληθούν συνελεύσεις εργαζόμενων καθηγητών/τριών σε κάθε σχολείο ώστε να ανταλλάξουμε απόψεις και να προτείνουμε δράσεις για την ανατροπή της τραγικής κατάστασης που βιώνουμε καθημερινά.

Το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-Ε.Ε-Δ.Ν.Τ με την αρωγή των Ν.Δ-ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ, αφού συμφώνησαν να ξεπουλήσουν την δημόσια περιουσία και να μετατρέψουν τον τόπο σε αποικία και τους εργαζόμενους σε σκλάβους, θέλησαν και πάλι να μας επιβάλουν το δικό τους ημερολόγιο θανάτου, τη δική τους γεωγραφία καταστροφής.

Προωθούν τη φυσική μας εξόντωση και αυτή δεν κοιτάζει το χρώμα του κόμματος στο οποίο είναι ο καθένας. Μισθός εκπαιδευτικού 660 ευρώ  συνδεμένος με τον εσωτερικό ανταγωνισμό και την αξιολόγηση. Οι μιζαδόροι, οι κλέφτες, οι μισθωμένοι υπάλληλοι των τραπεζιτών και των κεφαλαιοκρατών, τα ακριβοπληρωμένα παπαγαλάκια της ενημέρωσης δεν σταματούν πουθενά.

Μισθοί Κίνας-ανεργία–εφεδρεία–Διάλυση παιδείας, υγείας, κοινωνικών υπηρεσιών.

Στην 6η δόση δανείου ο μισθός μας πήγε στα 660 ευρώ στην 7η δόση θα γίνουμε ωρομίσθιοι των 300 ευρώ ή απολυμένοι.

Σ’ αυτή την μάχη είναι η στιγμή  να   χρησιμοποιήσουμε  τον πληθυντικό για όλα: υποφέρουμε,  παλεύουμε, αντιστεκόμαστε, αποφασίζουμε, με βάση τα συμφέροντα των εργαζομένων, της κοινωνίας, της ύπαρξης μας.

Το «εμείς» είναι αυτό που μας δίνει ψυχή και κουράγιο και πρέπει να γίνει πιο μεγάλο, πιο συλλογικό.

Ήρθε η ώρα η συλλογικότητα που είμαστε, να πάρει απόφαση που να την υπηρετήσουν όλοι! Δεν μπορούμε να μείνουμε παθητικοί, παρατηρώντας μια δράκα δοσίλογων να ξεγυμνώνει τους εργαζόμενους και τον τόπο μας από αυτό που ανήκει σε όλους: την αξιοπρέπεια!

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στην υγεία, στα μέσα μεταφοράς, οι φοιτητές κι οι μαθητές βρίσκονται εδώ και καιρό σε κινητοποιήσεις, ενώ οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να εργάζονται λες και οι μέρες που ζούμε είναι συνηθισμένες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

  1. 1.    ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17, 18, 19/10 και 20/10 Γενικές Συνελεύσεις για κλιμάκωση του αγώνα προς γενική απεργία διαρκείας.
  2. 2.   ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ σε συνεργασία με τους δασκάλους, καταλήψεις ΠΥΣΔΕ, ΕΦΟΡΙΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ…..
  3. 3.    ΑΠΟΧΗ από κάθε εξωδιδακτική δραστηριότητα: απουσίες, αναπληρώσεις, εορτασμοί, σεμινάρια,  βουλή των εφήβων…..
  4. 4.    Συντονιζόμαστε με άλλα σωματεία, πιέζουμε ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ για αντίστοιχες αποφάσεις. Γινόμαστε ο εφιάλτης σε κάθε απολογητή της κυρίαρχης πολιτικής, εργοδότη ή συνδικαλιστή.
  5. 5.    Πικετοφορίες στις γειτονιές, μοίρασμα προκηρύξεων στους πολίτες..
  6. 6.    Μαύρα πανό και σημαίες ΠΑΝΤΟΥ με σύνθημα: Δε θα ζήσουμε με 660 ευρώ. Να φύγουν ΤΩΡΑ! Οι καθηγητές των παιδιών σας. Να μαυρίσουν όλες οι γειτονιές μας.
  7. 7.    Καλούμε στα σχολεία μαθητές και γονείς, κάνουμε συνελεύσεις και βρισκόμαστε μαζί στους δρόμους. Βγάζουμε τα θρανία στις πλατείες
  8. 8.    Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σ’ ένα συνάδελφο που δεν έχει να πληρώσει (π.χ ρεύμα, δάνειο, επανασυνδέουμε το ρεύμα…)

 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ                                                          

Τρίτη 11/10, οι ΟΤΑ έχουν κινητοποίηση στις 12 μμ στο κέντρο της Αθήνας. Συμμετέχουμε μετά το σχολείο.

Πέμπτη 13/10, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Συμμετέχει ΑΔΕΔΥ και σωματεία από τον δημόσιο τομέα. Μετά τη Γ.Σ  κατεβαίνουμε όλοι στην Αθήνα.

Σάββατο 15/10, συγκέντρωση όλων των ομοσπονδίων του δημοσίου από 11 πμ, στο Σύνταγμα απ΄όπου δεν φεύγουμε. Μέρα Πανευρωπαϊκής και παγκόσμιας δράσης ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, τις περικοπές και τη δικτατορία των τραπεζών. 6 μμ, συναυλία.

► Αν πάρουμε τις παραπάνω αγωνιστικές αποφάσεις, αυτό σημαίνει ότι  βάζουμε λουκέτο στα σχολεία.

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ

«Εκεί ψηλά, οι από πάνω, δοκιμάζουν να επαναλάβουν την ιστορία τους.

Εκεί ψηλά, οι από πάνω, κηρύττουν για τους κάτω, την υποταγή, την ήττα κηρύττουν, την παράδοση και την παραίτηση. Όταν δεν μας ξεριζώνουν από τις ρίζες μας, τις καταστρέφουν.

Τη δουλειά μας κλέβουν, τη δύναμή μας.

Τους κόσμους μας, τη γη, τα νερά και τους θησαυρούς της, χωρίς ανθρώπους, χωρίς ζωή αφήνουν. Οι πόλεις μάς καταδιώκουν και μας εκτοπίζουν.

Ο κάμπος πεθαίνει και μας πεθαίνει.

Και το ψέμα μετατρέπεται σε κυβερνήσεις και οι στερήσεις όπλο γίνονται για τους στρατούς και τις αστυνομίες τους.

Εδώ κάτω μένουμε χωρίς τίποτα. Μόνο οργή.

Δεν υπάρχει αυτί για τον πόνο μας, παρά το αυτί όσων είναι σαν εμάς.

Αξιοπρέπεια μονάχα. Ο κανένας είμαστε.

Μόνοι είμαστε. Μόνοι με την αξιοπρέπεια και την οργή μας.

Οργή και αξιοπρέπεια είναι οι γέφυρές μας, οργή και αξιοπρέπεια είναι τα λόγια μας.

Ας ακούσουμε ο ένας τον άλλον λοιπόν. Ας γνωριστούμε τότε.

Να θεριέψει η οργή μας και ελπίδα να γίνει.

Ρίζα να γίνει ξανά η αξιοπρέπεια και νέο κόσμο να γεννήσει.

Είδαμε και ακούσαμε. Μικρή είναι η φωνή μας για να γίνει ηχώ αυτός ο λόγος, μικρή και η ματιά μας για τόση και τόσο αξιοπρεπή οργή.

Να ειδωθούμε, να κοιταχτούμε, να ακουστούμε: Αυτό μας λείπει. Αλλιώτικοι είμαστε, αλλιώτικες. Το άλλο είμαστε.

Αν ο κόσμος δεν έχει τόπο για μας, τότε άλλο κόσμο να φτιάξουμε.

Να συναντηθούμε μας λείπει, να γνωριστούμε μας λείπει.

           Λείπει ό,τι λείπει…»

                                                                              Από τους Ζαπατίστας


Το ΔΣ & η Επιτροπή Αγώνα της ΕΛΜΕ

elme-alzefy.blogspot.com//elmealzefy@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*