ΕΛΜΕ Ά. Λιοσίων–Ζεφυρίου–Φυλής: Η κρατική καταστολή κόντρα σε μαθητές κι εργαζόμενους

     «υπερασπίσου το παιδί γιατί, αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα»

 Το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο της Κυβέρνησης ΕΕ και ΔΝΤ, διαλύει τα δημόσια αγαθά (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, μέσα μεταφοράς, ρεύμα, νερό κλπ). Η επίθεση που δεχόμαστε εδώ και ενάμιση χρόνο μας αφορά όλους καθώς επιβάλλεται ένα κοινωνικό σφαγείο με τις απολύσεις, την εργασιακή εφεδρεία, τις υποχρεωτικές μετατάξεις και μετακινήσεις. Θέλουν να ισοπεδώσουν ό, τι κατακτήθηκε με χρόνια αγώνων και θυσιών, να διαλύσουν την ίδια την κοινωνία.

Στην εργατούπολη του Δήμου μας η ανεργία και η οικονομική ανέχεια αυξάνουν δραματικά και η εκπαίδευση αποτελεί πραγματικό πλούτο, πηγή δύναμης και κοινωνικής συνοχής. Όμως, οι μαθητές μας, που βιώνουν την εργασιακή ανασφάλεια ή και την ανεργία των γονιών τους, έρχονται στο σχολείο και αντιμετωπίζουν πάλι μια πνιγηρή και ζοφερή κατάσταση. Είναι, αντί με βιβλία, με φωτοτυπίες, σε σχολεία χωρίς χρηματοδότηση και με καθηγητές σε σύγχυση κι απόγνωση από τους μισθούς πείνας, από την απειλή της εφεδρείας και της απόλυσης κι από τις εκβιαστικές κι υποχρεωτικές μετακινήσεις, ανάλογα με το «τι γουστάρει» η διοίκηση.

 

Για όλα αυτά, λοιπόν, την ευθύνη για τις μαθητικές καταλήψεις την έχει αποκλειστικά το Υπουργείο κι η κυβέρνηση. Οι καταλήψεις δείχνουν απόγνωση, θυμό και αδιέξοδο γιατί οι νέοι σήμερα ζουν σε ένα σχολείο που προετοιμάζει άνεργους και σε μια χώρα που η κυβέρνηση διαρκώς επιτίθεται εναντίον του λαού. Γι’ αυτό αντιστέκονται με τον τρόπο τους. Οι καθηγητές είναι στο πλευρό των μαθητών τους και κάνουν το δικό τους αγώνα ενάντια στη διάλυση που συμβαίνει. Η κυβέρνηση έχει στείλει εισαγγελείς και αστυνομία, για να καταπνίξει το μαθητικό κίνημα. Κανένας εκπαιδευτικός είτε είναι στη διοίκηση είτε όχι και σέβεται τον εαυτό του, δεν θα συνεργαστεί με αυτούς που θέλουν να πνίξουν τη φωνή της νεολαίας. Διαφορετικά, δεν έχει καμία θέση στο δημόσιο σχολείο και το συνδικαλιστικό κίνημα.

Θα υπερασπιστούμε την αυτονομία του μαθητικού κινήματος. Θα σταθούμε στο πλευρό των συναδέλφων που θα αντιταχθούν στην κυβερνητική αυθαιρεσία και δε θα υποκύψουν στις απειλές και τους εκβιασμούς της διοίκησης.

Επιπλέον, καταγγέλλουμε την αστυνομική βία της κυβέρνησης που απρόκλητα και ξεδιάντροπα χρησιμοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος τη Δευτέρα, 3/10/11, στη μαθητική πορεία για να καταπνίξει το μαθητικό κίνημα. Το ίδιο συνέβη και την Τετάρτη, 5/10/11, πάλι μπροστά στο ναό της Δημοκρατίας, στη μεγαλύτερη ίσως διαδήλωση που έγινε από δημόσιους υπαλλήλους για να τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους και τους δημοσιογράφους ιδιαίτερα. Τέλος, καταγγέλλουμε και την κι αναξιοπρεπή συμπεριφορά και στάση του «Περιφερειάρχη» Αττικής την Πέμπτη, 6/10/11. Συμμετείχαμε στην Παράσταση διαμαρτυρίας με την ΟΛΜΕ κι άλλες ΕΛΜΕ όπου ο διορισμένος από κομματικούς του φίλους κος Κουμέντος κωλυσιεργώντας επί ώρες και με αμπαρωμένες πόρτες, αρνήθηκε ουσιαστικά να συνομιλήσει με τους εκλεγμένους εκπροσώπους του κλάδου μας.

Η τρομοκρατία, η βία κι ο εκβιασμός είναι μονίμως η απάντηση μιας ψευτοδημοκρατικής κυβέρνησης, εντεταλμένων της τρόικας, που προσβάλλει και σφαγιάζει κάθε μέρα τους ψηφοφόρους της κι ολόκληρο τον ελληνικό λαό, παίρνοντας εδώ κι ενάμιση χρόνο, τα πιο αντιλαϊκά μέτρα στην ιστορία της χώρας.   ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!

6.10.2011

Το ΔΣ & η Επιτροπή Αγώνα της ΕΛΜΕ

elme-alzefy.blogspot.com//elmealzefy@gmail.com

 

 

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*