Αγων. Ενότητα-Παρεμβάσεις Βοιωτίας: Να επαναπροσληφθεί άμεσα η συνάδελφος αναπληρώτρια που απολύθηκε από το ΓΕΛ Οινοφύτων

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΛ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ

   Καταγγέλλουμε την ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ φιλολόγου που υπηρετεί στο ΓΕΛ Οινοφύτων. Η συνάδελφος ανήκει σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα – μη ιάσιμο) και απολύθηκε στις 18 Οκτωβρίου.

   Το υπουργείο επικαλείται ως «αίτια απόλυσης», ότι η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός δεν είχε προσκομίσει ανανεωμένο πιστοποιητικό από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) κατά την πρόσληψη της.

  Σημειώνουμε ότι η συναδέλφισσα είχε ήδη καταθέσει σχετικό πιστοποιητικό την προηγούμενη χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε. Στη συνέχεια, κατέθεσε νέα αίτηση για εξέταση και έκδοση ανανέωσης του πιστοποιητικού της το οποίο εκδόθηκε λίγες μέρες μετά την απόλυση της!!!

   Η πολιτική του Υπουργείου είναι βάρβαρη και ανάλγητη. Απολύουν συναδέλφισσες  (το ίδιο συνέβη και στην ΕΛΜΕ Πειραιά) που έχουν νοσήματα μη ιάσιμα με την αιτιολογία ότι δεν προσκόμισαν έγκαιρα τα ανανεωμένα πιστοποιητικά του ΚΕ.Π.Α. , ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι για αυτήν την χρονική καθυστέρηση δεν ευθύνονται οι συνάδελφοι.

     Είναι η ίδια ανάλγητη πολιτική που δεν εγκρίνει τα ολιγομελή τμήματα στα σχολεία και αφήνει τα σχολεία με χιλιάδες κενά, (730 ώρες εκπαιδευτικών λείπουν μονό από  τη Βοιωτία), για να πανηγυρίσει η κυβέρνηση τα «ματωμένα» πλεονάσματα.

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι:

   Καλούμε τους Συλλόγους Καθηγητών όλων των σχολείων, με ψηφίσματα και υπογραφές να απαιτήσουν την επαναπρόσληψη των συναδέλφων.

  Καλούμε όλους τους συναδέλφους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας, στο ΔΣ της Τετάρτης, να κάνουν δεκτή την πρόταση της ΑΣΕ για παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Βοιωτίας την Πέμπτη 9/11.

  Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να παρέμβει άμεσα, για να επιστρέψουν οι συναδέλφισσες εδώ και τώρα στην δουλειά, χωρίς καμιά διακοπή των δικαιωμάτων τους (αμοιβή και προϋπηρεσία).

                Συλλογικά μαχητικά ανυποχώρητα διεκδικούμε τα δικαιώματά  μας !

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*